Sushi maken?

Discussie in 'De lounge' gestart door SDonya, 24 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Ik wil vandaag proberen sushi te maken... Welke ingrediënten gebruiken jullie en van welk merk? En hebben jullie nog tips?:)
     
  2. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Niemand?
     
  3. mamavang

    mamavang Niet meer actief

  4. Mamabram

    Mamabram Niet meer actief

    Ik gebruik altijd die van de AH, rode verpakking. Lekker visje, avocado, komkommer, soya en wasabi erbij heerlijk!
    Eerste rol is nooit echt mooi maar daarna wordt het steeds makkelijker.
     
  5. kim90

    kim90 Actief lid

    8 okt 2013
    466
    174
    43
    Vrouw
    GGZ Verpleegkundige
    Zoetermeer
    Oh merk weet ik iet maar gebruik altijd alw vulling wortel, augurk,komkommer,advocado, ei, garnalen ,paling, kabeljauw, makreel , surimi sticks ,rauwe zalm, rauwe tonijn. Gerookte vis. Je kan ook rollade ofzo gebruiken als je niet eht van t vis bent..
     
  6. Mamabram

    Mamabram Niet meer actief

    Oh ja en zeewier salade!
     
  7. Metire

    Metire Niet meer actief

  8. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.545
    732
    113
    Euh zoals bovenstaand alleen heb ik het nu een aantal keren geprobeerd maar ik vind het toch een heel stuk makkelijker als ik het bestel! Kan aan mij liggen maar mijn keuken is altijd ontploft na een sessie!
     
  9. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ik heb gewoon sushirijst, norivellen van de toko, breng de rijst op smaak met azijn en suiker.
    Als vulling neem ik omelet, peen, avocado, komkommer, mayonnaise en soms zelfgemaakte tunafloss.
     
  10. Bagheera3

    Bagheera3 Fanatiek lid

    22 jun 2011
    1.718
    1
    38
    Vrouw
    werk, huisje, boompje, beestjes
    Utrecht
    ik gebruik sushirijst, sushiwijn, nori vellen en wasabi bij de toko.
    Wat je erin wil doen, dan is geheel naar smaak.
    Ik gebruik vaak vis, vlees, groente, fruit. Van alles en nog wat. Het is een werkje, maar zo onwijs lekker ;)
     
  11. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Dankjulliewel voor de antwoorden! Bij wat voor toko kopen jullie deze spullen? Ik ken een Indonesische toko hier, kan ik het daar ook kopen denken jullie?
     
  12. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Heb alles bij de toko kunnen vinden. Sushi spulletjes waren wel duur bij elkaar!! 30 euro.. Kon ik beter kant en klare sushi kopen... Nu hopen dat ze goed lukken want anders baal ik echt! :p
     
  13. Metire

    Metire Niet meer actief

    dat vind ik ook altijd, dan kan je net zo goed bij sumo gaan eten, all you can eat sushi :D <3
     
  14. SDonya

    SDonya Niet meer actief



    Had ik dat nou maar ook gedaan... Dit is echt niet voor mij weg gelegd! Wat een stelletje leugenaars die op internet zeggen dat sushi rollen simpel is!! :p

    Wij moeten nu gescheurde sushi rollen eten... Lijkt meer op een uitgespuugde sushi dan die uit de restaurants hahahah
     
  15. Metire

    Metire Niet meer actief

    haha ja het is lastig, agh zolang het maar lekker smaakt! :p
     
  16. pixel27

    pixel27 Actief lid

    30 mrt 2013
    313
    0
    0
    haal altijd verse zalm en tonijn bij de visboer, sushirijst en zeewier bij xenos of AH. Ik maak ook vaak sushi met komkommer en garnalen.
     
  17. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    oefening baart kunst!

    Als je voor makkelijk wil gaan kun je het ook in een taartvorm doen, beleggen en stukjes snijden ;)
     
  18. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Als je begint met ushi maken, dan kun je beter beginnen met nigirisushi, i.p.v. rollen.
    Bij nigiri knijp je met natte handen balletjes rijst, waar je wat wasabi en/of mayonnaise op smeert, vervolgens leg je er wat bovenop (groente, vis of rijst) en knijp je het balletje even in je hand odt de vulling goed vast komt te zitten. Voor het mooi kun je er dan een reepje nori omheen wikkelen.
     
  19. Maaik79

    Maaik79 Actief lid

    11 apr 2009
    466
    2
    18
    Oeh, door dit topic krijg ik weer zin in sushi. Ik haal de spullen ook altijd bij de toko.

    Ik heb ooit de sushi workshop van Rudolph van Veen online gevolgd en fantaseer er nu zelf veel vullingen bij. Voornamelijk vegetarisch.

    Het is veel werk, maar superlekker.
     

Deel Deze Pagina