De perfecte Vietnamese Nems

Discussion in 'De lounge' started by Iertje81, Sep 30, 2023.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,947
    33,614
    113
    En dan bedoel ik dus niet die Vietnamese loempia’s die je op de markt koopt of waar dan ook.
    Maar deze:

    upload_2023-9-30_21-13-36.jpeg

    Het ‘deeg’ of rijstvel lekker korrelig en knapperig en de Nems die je eet met sla en blaadjes verse munt.

    Ik kan ze nergens kopen of afhalen in mijn regio (Noord Holland). Wil ze zelf maken maar dan wel goed.
    En dan het liefste ook met de saus waarin je ze dipt; een hele heldere saus waarin alleen een flintertje wortel of prei drijft.
    (Hoe maak je die saus???)

    Op elke straathoek in Zuid Frankrijk te krijgen maar hier niks noppes nada.
    Wie o wie heeft voor mij een recept?
     
  2. dolley

    dolley Bekend lid

    Sep 24, 2013
    586
    104
    43
    NULL
    NULL
    Ik zal even je vraag aan mn vader stellen.. hij woont al jaren in Vietnam. Dus er is misschien goede hoop ga ik wel morgen even doen hoor.
     
    Iertje81 likes this.
  3. mamameer

    mamameer VIP lid

    Jan 21, 2014
    8,174
    4,485
    113
    Ik heb een vietnamees kookboek, daar staan dit soort recepten in. Het boek heet hanoi-saigon

    https://miljuschka.nl/vietnamese-loempia-of-cha-gio/

    Hier staat ook een recept. Het is best lastig om te maken. Je maakt ze met rijstvellen en die springen snel open, ook bij het frituren. Je moet ze niet te vol stoppen.
     
    Iertje81 likes this.
  4. Damay77

    Damay77 VIP lid

    Apr 18, 2010
    13,734
    7,501
    113
    Female
    #4 Damay77, Oct 3, 2023
    Last edited: Oct 3, 2023

Share This Page