Hoi, Ik heb gelezen/gehoord dat het beter is om geen zacht gekookte eitjes te eten (ivm bacterie ed), maar hoe zit dat nu als je een ei bakt (en dat de dooier heel blijft, heet dat niet spiegelei?) Denk eigenlijk dat het ongeveer hetzelfde is als een zacht gekookt eitje, dus beter van niet, maar kan tegenwoordig over de simpelste dingen uren nadenken, dus vandaar dat ik maar even vraag. Groetjes
Als je bij een spiegelei het eigeel vloeibaar houdt, zou ik het niet doen. Ik vind het zelf vreselijk vies van die gele prut, dus als ik een eitje bak, is het goed doorbakken! Lekker met een plakje kaas erop... mmm
Is beter van niet, maar dat geldt zowel voor jou als voor alle niet-zwangeren van deze wereld Het is gewoon gevaarlijk voor mensen door de salmonella bacterie. Heb begrepen dat het niet per se gevaarlijk is voor de baby (maar dit weet ik niet 100% zeker)
Hm ik doe met je mee hoor dingen waar je eerst niet over nadacht.. zijn ineens toch wel belangrijk had dat vanmiddag met thee. maar wat betreft salmonella en dergelijke... dat kan eventueel ook in een spiegelei zitten. tijdje terug verkochten ze in .nl "salmonellavrije kip" maar dat is weer van de markt gehaald omdat ze het gewoon echt niet kunnen garanderen.
ik ben gek op gebakken ei. maar maak de dooier stuk en bak het eitje aan twee kanten. deed ik al voor ik zwanger was want die natte troep walg ik van.
Bedankt voor jullie reacties, die natte troep of prut zoals sommige van jullie het noemen, vind ik juist lekker Maar ja ga de komende tijd nog wel voor een aan 2 kanten gebakken eitje.
je kan gewoon een eitje eten met de eierdooier heel! ik vind die smurrie ook heerlijk haha. mijn vk zegt dat het geen kwaad kan als je maar verse eitjes neemt, en je moet em wel goed door bakken totdat je een beetje wit in de dooier ziet. heerlijk groetjes
Hmm, tip voor pure gezonde eitjes: Neem een kuikentje, voed die op (aquarium, hete lamp, doekje, schattig, klein, donzig, geel. Ja echt, wij hebben kuikentjes gehad ) En als ie groot is, bouw je een mooi groot, schoon hok/ ren in de tuin en dan heb je elke dag een vers eitje. Enige nadeel is dat je baby er tegen die tijd waarschijnlijk al is en dan eet je maar weer lekker spiegeleitjes. -grinnik-
wel ultiem schattig natuurlijk zou het zo doen.. was het niet dat het niet echt practisch is midden in de stad en 1 kipje is ook zielig natuurlijk.. dus je wil meteen MEER kipjes
Hmm wist niet dat dat zachte gele ook kwaad kon...hmm nou goed dus beter doorbakken, dan doen we dat maar!
Ik heb het aan me gyn gevraagd omdat ik ook gek ben op zacht gekookte eitjes. Ze zei dat het echt geen kwaad kon als je 1x in de week een zacht gekookt eitje zou eten.Wat ze ook zei is dat je je groente heel erg goed moet wassen! Liefs, mussie
Ik eet gewoon spiegeleitjes met de smurrie erop en eraan. Niets zo heerlijk als een stukje brood ronddraaien in de dooier, mjam! En volgens m'n gynae kan het geen kwaad. (die zal ondertussen al gek van me zijn geworden, bel hem haast elke dag "mag ik dit eten en mag ik dat eten?" )