Nog een keer eten... bewaren?

Discussie in 'De lounge' gestart door Arri, 17 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Arri

    Arri Fanatiek lid

    21 dec 2007
    2.566
    0
    0
    Beste kokken en kokinnen, ;)

    Hier gaat zo een ovenschotel de oven in... ben benieuwd hoe het gaat smaken.
    Met het klaarmaken viel me alleen op dat de ovenschaal wel erg vol kwam te zitten... veel te vol voor 3 personen...
    Kan ik morgen deze ovenschotel weer opnieuw verwarmen (als het lekker is...)? Er zit in: gehakt met ui, paprika en champignons, dan een laag bruine bonen en als laatste aardappelpurree (uit een pakje) met paneermeel. Gehakt was tot vandaag goed.

    Wat zouden jullie doen? Vind het ook jammer om het weg te gooien...

    Groetjes, Arri
     
  2. anja89

    anja89 Fanatiek lid

    15 mrt 2008
    3.101
    0
    0
    Noord Holland
    Ik denk dat, omdat je het gehakt vandaag hebt bereid, het morgen nog wel te eten is hoor!
    Zou het bewaren.
    Mocht het morgen niet meer goed zijn (en dat merk je gauw genoeg denk ik), kun je het altijd nog weggooien.
     
  3. Maia

    Maia Niet meer actief

    ik zou het nog wel een keer eten. In de koelkast onder folie zetten.
     
  4. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.024
    1.850
    113
    Provincie Groningen
    Ik zou wat overblijft laten afkoelen en in de koelkast doen.
    Kun je prima morgen nog een keer van eten!
     
  5. Sannaa

    Sannaa Fanatiek lid

    12 jan 2009
    2.232
    0
    0
    Velsen
    Oh, zou ik wel bewaren, even afdekken met folie en in de koelkast zetten. (misschien kun je het ook invriezen? De ovenschaal kan gewoon in de vriezer en als je hem wilt eten kun je m gewoon zo, de oven in doen)
     
  6. sjudith

    sjudith VIP lid

    19 dec 2007
    13.031
    0
    36
    Ziekenverzorgende
    Rotterdam
    ik zou het nog een keer eten hoor :)
     
  7. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Ik zou het morgen ook nog eten (en ik ben erg pietluttig met eten).
     
  8. draak86

    draak86 VIP lid

    7 mrt 2008
    5.427
    0
    0
    Thuisblijf mama
    Noord-holland
    Ja hoor kan makkelijk.
     
  9. Vagans

    Vagans Niet meer actief

    Kan makkelijk!
    doe ik ook heel vaak!

    Soms maak ik expres te veel en vries daarna een gedeelte in voor een makkelijke dag

    Je moet ook nooit de bakjes van de chinees weggooien! deze zijn hier uitermate geschikt voor!!! ;)
     
  10. Mime28

    Mime28 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.050
    1
    0
    Kan makkelijk, ik maak zoiets regelmatig express in voren.
     
  11. Rosado

    Rosado Niet meer actief

    Ja hoor kan prima. Als het afgekoeld is in de koelkast zetten en morgen kan je er weer lekker van eten. Je kan het eventueel ook invriezen zodat je het wat langer kan bewaren.
     
  12. Arri

    Arri Fanatiek lid

    21 dec 2007
    2.566
    0
    0
    Bedankt voor al jullie reacties! Super!

    Maar ook als het gehakt dus van vandaag is...?

    Er zijn toch ook groente die je niet nog een keer mag verwarmen? Als er spinaziepasta of bietenschotel over is, gooi ik het altijd wel weg...??
     
  13. Rosado

    Rosado Niet meer actief

    Het niet herverwarmen van spinazie is eigenlijk een beetje een achterhaalde gedachte. Er werd altijd gezegd dat dat niet verstandig was ivm de nitriet die er dan vrij komt, maar als de spinazie binnen enkele uren is gekoeld en daarna direct in de koelkast wordt bewaard kan je het de volgende dag nog prima eten. Opnieuw opwarmen spinazie niet langer taboe: Vaknieuws op Culinair.net

    En ja hoor, als het gehakt van vandaag is kan je het prima nog verwarmen morgen. Je hebt het tenslotte verhit en alle eventuele bacteriën daarmee vernietigd.
     
  14. StarMoon

    StarMoon Bekend lid

    11 nov 2009
    894
    0
    0
    Ik zou het morgen gewoon weer opwarmen hoor.
    Tenminste als het vandaag lekker was :D

    Het klinkt in ieder geval wel heerlijk.
    Receptje? :D
     
  15. binnabinna

    binnabinna VIP lid

    19 dec 2007
    10.027
    1
    0
    kinderopvang
    krommenie
    En wat je ook nog altijd kan doen is wat er over is vriezen.

    ik maak ook wel eens meer en dan vries ik het in voor als ik een lange dag op het werk heb
     

Deel Deze Pagina