Hoelang bewaar jij aangebroken vleeswaren? (Beleg)

Discussie in 'De lounge' gestart door brownielover, 2 mrt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    8.148
    3.026
    113
    Nederland
    Hoi allemaal,

    Ik vroeg me af hoelang jullie aangebroken vleeswaren voor op brood gebruiken? Ik dek alles af in boterhamzakjes of in zo'n belegbak. Mijn vriend eet beleg wat een week open ligt zoals ham en boterhamworst etc. nog gerust op. Ik gooi het na 3 dagen (als ik het niet vergeet:D) weg. Mijn vriend vind dus ook dat ik het te snel weggooi.

    Dus vandaar mijn vraag; hoelang bewaar -en eet- jij aangebroken vleeswaren?:)
     
  2. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ik doe alle pakjes als ik het koop door de helft en vries de andere helft in. Maar van wat er open ligt hou ik niet speciaal bij hoelang. Ik ruik eraan en kijk of het nog goed is. Na drie dagen weggooien vind ik wel heel snel. Kan hier rustig een week liggen hoor.
     
  3. pinkpanter

    pinkpanter Actief lid

    14 feb 2014
    215
    0
    0
    Zuid-Holland
    Tot de houdbaarheidsdatum tenzij het raar ruikt of er anders uitziet. Hoop niet dat je me nu onwijs vies vind hahaha
     
  4. Caithy

    Caithy Fanatiek lid

    8 feb 2013
    3.713
    1.060
    113
    Max drie dagen en dan nog ruik ik er eerst aan. Een week is echt veel te lang, weet je hoe lang het in de winkel ligt.
     
  5. Luja

    Luja Niet meer actief

    Ligt eraan.
    Echt verse vleeswaren van de slager maak ik dezelfde dag of de dag erna op.
    Voorverpakt uit de supermarkt koop ik niet meer, maar dat kon je gerust een week bewaren. Je zag gewoon geen verschil en het rook niet anders.
     
  6. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    18.277
    17.155
    113
    net zo lang tot het niet meer goed is. Soms dus 2 dagen en soms 2 weken :p
     
  7. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.016
    546
    113
    komt hier altijd wel op binnen een dag of 3-4. gooi zelden iets weg
     
  8. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    776
    113
    Maximaal een dag of 3-4. Maar tegen die tijd is het vaak ook wel op.
     
  9. Kiwi25

    Kiwi25 Niet meer actief

    Ik koop bijna alleen van die voorverpakte vleeswaren, en dat gebruik ik t/m de houdbaarheidsdatum (komt in praktijk neer op 1-1,5 week?). Nooit wat van gekregen. Maar ik moet zeggen dat ik yoghurt/vla/melk ook t/m de houdbaarheidsdatum gebruik, ook als hij al langer open is (als het gewoon goed ruikt). Ook een maand in de bergen in Nepal gewandeld, alles was minstens maanden of wel meer dan een jaar over de datum (ketchup, frisdrank, koekjes, chocola, dat soort dingen enz), niks van gekregen.
    Na 3 dagen weggooien vind ik wel erg vroeg (en nogal zonde/verspilling), tenzij het filet americain betreft :p
     
  10. Betty Barclay

    Betty Barclay Fanatiek lid

    29 apr 2011
    3.304
    0
    36
    Zuid Holland
    Nooit langer dan de houdbaarheidsdatum. Ik ben nooit zo moeilijk met houdbaarheidsdata met andere producten, maar met vlees neem ik geen ENKEL risico. Heb ooit 2 weken in het ziekenhuis gelegen na bedorven filet americain, dus dat geeft je wel een trauma.
    En voor de houdbaarheidsdatum ruik ik er elke dag aan vanaf het moment dat ik het heb opengemaakt.
    Het is me al regelmatig gebeurd dat ik bijv ham had die nog 3 dagen goed was, maar die gewoon vreemd rook. Dan gaat het bij mij linea recta de prullenbak in.
     
  11. Truusdemier

    Truusdemier Niet meer actief

    Maximaal een week na openen. Maar het hangt ervan af wat het is. Rosbief wil ik nooit bewaren, salami kan best een weekje
     
  12. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Hier net als jou ts, na 3 dagen gooi ik het weg. Het zou vast wel langer kunnen, maar met vlees ben ik altijd extra voorzichtig.

    Nu moet ik ook zeggen dat we ook niet zo vaak vleeswaar in huis hebben, het word hier weinig gegeten.
     
  13. Chiggy

    Chiggy VIP lid

    29 aug 2010
    12.876
    25
    38
    Rotterdam
    Tot de houdbaarheidsdatum, een weekje haal ik ook wel hoor. Ik vind het ook wel heel snel om na 3 dagen het al weg te gooien.
     
  14. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Ik kijk vooral hoe het eruit ziet.
    Sommige dingen hou ik probleemloos een week bij, anderen zijn na 3 dagen al niet meer eetbaar.

    Ik heb hier overigens ook zo'n vuilbak die probleemloos dingen die 3 weken vervallen zijn nog zou opeten.
     
  15. Moli

    Moli Niet meer actief

    euhmm... als ik vandaag iets open maak dan wil ik het morgen nog wel eten maar als het dan niet op is gooi ik het weg. :) dus max 2 dagen.
     
  16. Mamsvan

    Mamsvan Fanatiek lid

    9 mrt 2014
    1.110
    1
    0
    Zuid Holland
    ligt er aan hoe het ruikt en hoe het ziet, maar eigenlijk koop ik niet zoveel vleeswaren eigenlijk, heb voornamelijk kaas, smeerkaas, leverpastei, filet american en hagelslag en sandwich spread voor op brood in huis, voorheen haalde ik weleens beleg waar ik dan op dat moment trek in heb en dan neem ik paar boterhammen maar blijft het liggen, want niemand anders wou het ;)
     
  17. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Tot aan de houdbaarheidsdatum en misschien nog een dag/2 dagen langer als het nog goed ruikt/eruit ziet. Rosbief blijft hier trouwens nooit lang genoeg liggen - dat is op zaterdag kopen en hooguit zondagochtend en dan is het op. Daar zijn wij twee hier gek op. De kleine man eet regelmatig vleeswaren zoals leverpastei, ham, boterhamworst maar ook kipfilet; en met hem nemen we geen risico. Over de datum? Nou, jammer dan, dan krijg je wat anders op brood. Wij durven de gok dan nog wel te wagen; maar voor de kleine kerel kiezen we anders :)
     
  18. Teddy26

    Teddy26 Niet meer actief

    Zoals hierboven ;)
    En ik snuffel en keur.
     
  19. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.263
    416
    83
    Meestal een dag of 4, maar dan is het ook wel op. Verder kijken en ruiken. Vertrouw ik het niet dan gooi ik het weg. Met vlees neem ik geen risico. Kaas ligt langer open, maar dat houd zich gewoon ook langer.
     
  20. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.541
    3.057
    113
    Een week..
    maar ik koop niet veel vleeswaren tegelijk dus is zo op.
     

Deel Deze Pagina