heb een potje olijven en wilde vanadonv een brood bakken maar er staat op na openen beperkt houdbaar, tjah en wat is beperkt in hun ogen haha heb echt geen idee. ik hou niet zo van olijven dus weet niet echt hoe ze moeten smaken mochten ze niet meer goed zijn. iemand een tip oid??????
ik houd max 3 dgn aan, met alles (dus vandaag geopend, morgen goed, overmorgen goed...dag daarna weggooien)
Als het potje goed dicht heeft gezeten en de olijven in de olie zitten, zou ik er geen probleem mee hebben. Bederven bij olijven is schimmel erop en/of verandering van structuur. Dat zie je echt wel.
Ik vindt olijven zoizo een bedorven smaak hebben Ik kan mijn eigen nog steeds niet voorstellen dat mensen die lekker vinden.
Zou ze zeker niet meer eten hoor na 2 weken Beperkt houdbaar vind ik max 2-3 dagen zoals Rob Geus van de smaakpolitie aanhoud en de voedsel en waren autoriteit
hahaha tjah olijven moet je idd van houden. ik vind ze dus ook zo niet lekker maar in gerechten wel. en does ze altijd in brood samen met groene pesto. das erg lekker. eigen gemaakt pestobrood jammie jammie....
Eet ook veel olijven (da's echt een smaak waar je aan moet wennen ) Als ze nog onder de olie hebben gestaan en niet al zacht zijn geworden zou ik ze gewoon nog eten. Kijk ook of de olie nog zuiver is. Zwarte olijven hebben er altijd meer last dan groene van aangezien deze langer gerijpt zijn. Groene olijven zijn langer houdbaar. Ben van mening dat we wat meer moeten kijken en proeven dan alleen maar naar de houdbaarheid kijken. Deze data's zijn altijd erg ruim genomen.
zijn groene en staan idd in de olie. dus moet kiijken naar hardheid en troebel?? dat moet nog te doen zijn. houd me ook niet stikt aan datums idd. een pakkie slagroom bijv proef ik ook altijd eerst als blijkt dat daum al geweest is.
Als ze in de koelkast stonden kan het denk ik nog wel, anders beter weg doen. En je gaat ze toch met het brood mee bakken? Dan worden ze ook nog eens goed verhit.
Niet wegdoen hoor! Olijven blijven heel lang goed. Hier staan ze zeker een maand in de koelkast (blikje, geopend en dan weer afgesloten met een plasticje) en daar gebeurt niks mee. Zolang de schimmel er niet op staat en ze niet raar smaken gewoon gebruiken.