ik wil appeltaart bakken maar....

Discussie in 'De lounge' gestart door Yasminaa, 14 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Yasminaa

    Yasminaa Bekend lid

    8 mei 2010
    717
    0
    0
    ik doe het bakken in microwave oven

    het doet net als een tradioneel oven ...
    als het bij lasange werkt dan moet het ook wel bij appeltaart dan hmmm
    heeft iemand ervaring ?
    ik had laatst geprobeerd om een cake te maken maar het was mislukt .. van binnen was het nogal zacht en weet echt niet hoe het anders moet uit zien ...daarom wil ik bij appeltaart goed hebben
    ik heb gas oven en weet echt niet hoe het werkt (lang verhaal)
    heeft iemand hier ook een magetron oven
    mijne is een magetron - oven - grill alle 3 in 1

    en hoeveel graden moet ik bakken? en voor hoelang ?
     
  2. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.027
    1.851
    113
    Provincie Groningen
    Ik lees mee...wij hebben in ons nieuwe huis ook een magnetron en oven in 1.
    En ik mag nogal graag appeltaarten en cake's bakken :p
     
  3. Yasminaa

    Yasminaa Bekend lid

    8 mei 2010
    717
    0
    0
    mooi.. uppppppppppp

    any reactie's??????
     
  4. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    ik werk alleen maar met een combi. en ik doe het gewoon zoals het recept
     
  5. C78

    C78 Niet meer actief

    Ik bak alles in mijn combi!
    Je moet goed kijken naar welke standen je oven heeft.
    Hij moet op de boven en onderwarmte staan voor het beste resultaat. Als je alleen circulatie hebt kan het ook, maar is het even uitproberen...

    Het hangt van je recept, hoeveelheid beslag/vulling af hoe lang het moet!
     
  6. Yasminaa

    Yasminaa Bekend lid

    8 mei 2010
    717
    0
    0
    ik snap dat combi niet?
    bedoel je combine?
    want dat staat er op bij mijne!
    nou het is niet in heel groot schaal past niet echt dus gewoon medium /small
    is 200 graden goed of niet?
     
  7. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Je kan de appeltaart beter op een iets lagere temperatuur bakken en dan wat langer anders word de buitenkant zwart terwijl het binnenin nog niet gaar is.
    Ik zou de oven op 160 of 170 graden zetten en ik doe de appeltaart dan meestal ongeveer een uur in de oven. Je kan de temperatuur in ieder geval beter wat lager hebben en de taart er langer in laten dan de temperatuur te hoog waardoor de binnenkant niet gaar word. Gewoon kijken dat je taart er mooi goudbruin uitziet ( hier dus meestal na ongeveer een uur maar dat is per oven verschillend).
     
  8. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ik heb ook een magnetron/oven combi, maar bij mij (en volgens mij altijd, want magentron en oven tegelijk kan volgens mij niet eens) moet je eerst kiezen of je de oven wil gebruiken of de magnetron. Voor een appeltaart kies je vanzelfsprekend de ovenfunctie. En als het dan een heteluchtoven is, moet je temperatuur 20-30 graden lager zetten dan in de beschrijving staat.
     

Deel Deze Pagina