Hoi meiden, Ik zit even met mijn handen in het haar. Mijn dochtertje is echt een enorm goede slaper. Vanaf dag 1 zijn de nachten echt heel goed. Overdag soms wel wat onrustig, maar goed.. omdat de nachten goed gaan vind ik dat niet zo'n probleem. Alleen.. gister ging ze ineens compléét door het lint toen ze 's avonds naar bed moest. Echt.. he-le-maal hysterisch. De buren zullen wel gedacht hebben. We hebben echt vanalles geprobeerd. Laten huilen. Om de 2 a 3 minuten even naar haar toe om haar kort te troosten en gewoon weer in bed te leggen. Bij ons in bed. Boekje lezen. Haar in bed leggen en zelf stil naast het bed gaan zitten. Uiteindelijk is mijn man op de bank gaan slapen zodat hij het huilen niet meer hoorde en ik was zo radeloos dat ik in bed lag te bedenken wat ik nog meer kon doen, toen ze rond 00:00 (!) ineens toch stil was. Normaal gaat ze rond 18:45 naar bed en slaapt ze vrijwel direct. Ik dacht dat ze vandaag wel zo enorm moe zou zijn dat het slapen wel beter zou gaan, maar toen ik haar ook maar naar haar kamer bracht begon ze weer zó enorm hard te huilen.. ze gilde er gewoon bij. Heb tegen mijn man gezegd dat we haar gewoon even laten huilen en ik/hij om de 3 min naar haar toe gaat om haar even op te pakken en weer terug te leggen. Zijn al 3x geweest nu.. Hebben jullie de gouden tip voor dit? Alvast bedankt. *Hmm.. terwijl ik het einde van dit bericht typ is ze ineens stil...
Tijd voor een sprongetje? Hier nl ook een sprongetje en dat inslapen gaat hier helaas momenteel ook erg moeizaam.
Het helpt als je een leeftijd meegeeft... Verder zou ik niet laten huilen als ze dit plots doet en nooit eerder problemen had met slapen. Laten huilen is enkel zinvol om een patroon te doorbreken, dat is hier duidelijk niet het geval. Ofwel scheelt er iets medisch, oortjes bijvoorbeeld, ofwel iets emotioneel en dan heeft ze geborgenheid en veiligheid nodig. En wees blij dat je dit nog nooit hebt hoeven doen. Ik zit al aan kind twee dat een rotslaper is, dus ik loop al jaren hele nachtjes rondjes met baby's of kleuters.
In mijn handtekening staat haar leeftijd. 1,5 dus. Ik weet ook wel dat ik me gelukkig mag prijzen dat ze een goede slaper is, maar juist daarom vind ik dit zo vervelend.. omdat ze dit nooit doet.
Wij houden haar dan op de arm in een donkere kamer. Tegen ons aan in slaap wiegen. Soms wel 30 min. Na een paar dagen tot een week gaat het inslapen vaak weer beter. Inderdaad sprongetje of verlatingsangst? Reden voor mij om dan wat extra geborgenheid te geven.
Die hadden we nog niet geprobeerd, dank je! Ze slaapt inmiddels nog steeds, dus hoop dat het deze avond goed gaat
Dat hartje kan veel betekenen Ik blijf erbij: medisch checken of geborgenheid bieden. Kan best zijn dat ze niet op 123 stil is als je haar bij jou neemt of naast haar bed gaat zitten, maar dat betekent ook niet noodzakelijk dat dat níet helpt. Gewoon dat het dieper zit.
Wij hebben dit vooral bij de oudste en jongste meegemaakt (toevallig beide meisjes, onze zoon heeft het niet gehad), hoop je gerust te stellen met het volgende: Het is een fase. Je hebt daar nu niets aan natuurlijk, zeker niet als je er middenin zit, maar het gaat echt over. Wat wij hebben gedaan is het volgende: Zodra ze begon met huilen: 10 minuutjes even laten huilen (heel moeilijk, het gaat door merg en been). Je gaat dan naar haar kamertje, geeft haar een aai over haar bol/zoen en loopt dan de kamer uit. Waarschijnlijk gaat ze dan weer beginnen met huilen: 15 minuutjes laten huilen: daarna doe je hetzelfde als ervoor. Zo schuif je de wachttijd steeds 5 minuten op. Hier bleven ze gemiddeld na de derde keer naar boven lopen rustig. En na 2 dagen dit gedaan te hebben, sliepen ze als roosjes . Ook hebben wij gebruik gemaakt van een nachtlampje, merk wel dat ze dit erg prettig vonden.
Hema led nachtlampje wellicht wat voor je? Die werkt hier heel goed (4mnd) gaat op batterijen (kan je dus overal in t zicht zetten) en brand een half uurtje daarna gaat hij uit. Wij hebben de kat en die geeft net voldoende licht, dat zij (en wij) wat kunnen zien maar ook dat zij gewoon kan slapen. Batterijen hebben we nog niet hoeven te vervangen, ik haal binnenkort zn backup voor t geval dat hij stuk gaat.
Mijn jongste dochter is 17 maanden en doet van de een op andere dag precies hetzelfde. Eerst haalden we haar eruit om te troosten maar ze was al snel stil en ging dan naar haar knuffelbeesten wijzen en roepen 'die die dieeee'. Kortom niks aan het handje. Wel de nieuwe standaard inmiddels dat ze gaat gillen zodra wij de kamer uitlopen. Wij laten ons niet verleiden haar eruit te halen. Als ze gilt als we weglopen laten we haar en inmiddels blijft het veelal bij een paar kreten maar de eerste keren hebben we haar echt wel langer laten huilen. Als ze in de nacht begint te huilen gaan we 1x heen als er niks aan de hand is (poepluier oid) zeggen we dat ze moet gaan slapen en dat wij ook gaan slapen en daarna gaan we niet meer heen. Meestal valt ze binnen het half uur weer in slaap, inmiddels al weer sneller. Als ze vrolijk naar haar knuffeldieren wijst is er echt niks aan de hand. Cb zei ook dat veel kindjes rond deze leeftijd een soort verlatingsangst hebben. Dat ze best al veel begrijpen en dat we er goed aan doen haar er niet uit te halen maar haar zeggen dat wij er wel zijn en dat het tijd is om te slapen. De aanhouder wint. En of je nou een half uurtje (max) wakker ligt van gehuil of de hele avond/nacht heen en weer loopt met een kindje, wakker ben je dan toch. Mijn ervaring is dat ze alleen maar meer moe worden door ze eruit te halen, want uiteindelijk willen ze ook gewoon slapen en hebben ze dat ook nodig. Anyhow hier is het steeds minder lang en erg nu dus ik hoop dat we er met een paar weekjes klaar mee zijn.
@Vero0504 zo'n soort nachtlampje hebben wij inderdaad ook. Gaat iedere avond aan enna 30 min vanzelf uit toch bedankt voor de tip! @Elmyra ergens lucht het me wel op om te horen dat meerdere kindjes van deze leeftijd hetzelfde hebben. Hier is het gelukkig (afkloppen) bij 2 avonden gebleven. De eerste avond haalden we haar eruit om te troosten en de tweede avond gingen we er om de 3/4 minuten heen om alleen maar over haar rug te wrijven en te zeggen dat ze lekker moet slapen en wij beneden zijn. Moest maar een paar keer naar boven. Sindsdien slaapt ze weer net als altijd. Bedankt voor je reactie!