Ik ben opzoek naar wat tips om op de boterham van mijn zoontje van 8 maanden te doen. Ik wil liever niet te veel suiker en zout. Hij krijgt nu regelmatig kipfilet, biologische appel-perenstroop van de "kleine keuken" of alleen boter en vandaag heeft hij een klein stukje gekookt ei gehad. Wat doen jullie op de boterham van je kindje(s)?
fruit jam van zonnatura (zonder toegevoegde suikers) divers vleesbeleg (kipfilet, kalkoenfilet, ham, leverpastei)
Sandwichspread, alleen een dun laagje roomboter, smeerkaas, stoofperenstroop (staat naast de appelstroop)
Ik geef heel af en toe appelstroop, verder nog niks. Van smeerkaas en vleeswaren weet ik nooit zo goed wat ik precies moet kopen, zoveel producten .. Onze dochter verslikt zich altijd in brood dus ze krijgt alleen nog kleine hapjes gevoerd, meestal zonder beleg maar soms dus met een beetje stroop erop
Hier heel afwisselend, wat hij hier toen kreeg was: - alleen boter - philadelphia - smeerkaas - smeerworst - appelstroop - sandwichspread - jam van zonnatura Maar verder maakt het een baby niet zoveel uit als er niet zoveel variatie is in broodbeleg.
Geprakt groente of fruit (banaan, avocado zijn makkelijk). Zelf sandwichspread maken van Griekse yoghurt en komkommer : komkommer door midden snijden in de lengte, het binnenste eruit lepelen (niet gebruiken) en het buitenste harde gedeelte door de blender doen of raspen. Volgens goed uitpersen in een zeef en nog even laten uitlekken. Dan de komkommer dus zo droog mogelijk door de yoghurt doen. Mijn zoontje is er dol op! Je kunt ook andere groenten of fruit gebruiken natuurlijk