Ben dus erg benieuwd hoe jullie je jus maken. zelf laat ik (uiteraard) boter smelten, vlees erin, water en ketjap manis. als ik dat toevallig niet in huis heb dan ketchup of curry in die richting. Mijn vriend doet zelfs wel is melk bij de jus. nou, kom maar op met de jus'!
Uit een pakje.. de ene keer met alleen water, de andere keer met wat boter (ligt eraan welke jus ik heb)
Zakjes poeder van de aldi (jus met uitjes, heerlijk!), ff laten koken, dan over de gehaktballen en je hebt heerlijke jus. Als we geen gehaktballen eten dan doe ik wel es als er teveel vocht bij het vlees zit dan afgieten bij de jus in.
beetje croma voor het bakken van het vlees. Vlees eruit, water erbij in de pan. En een klont smeltjus erbij. Smeltjus alleen vind ik goor, maar met jus van echt vlees is het wel lekker. Moet alleen nog steeds uitvinden hoe ik lekkere jus maak na het bakken van gepaneerd vlees. Uit een zakje vind ik jus trouwens ranzig..
Met een zakje, tegenwoordig heb ik zo'n groter bakje, dat is wat voordeliger dan die zakjes. En soms gewoon met ketchup, wat kruiden en een beetje allesbinder.
Vlees (karbonaadje, filetlapje, tartaartje, saucijsen, biefstukje, rundervinkje etc. geven allemaal wel een lekker jusje) braden in de vloeibare croma en afblussen met water, meer niet. Ik vind het zonde om er ook nog een zakje in te gooien. Zitten vaak veel E-nummers in en behoorlijk wat zout..
Vlees brader en dan een beetje water, Ketjap & Curry er in. als ik weinig tijd heb gewoon uit een potje
Hier doe ik zodra de gehaktballen goed bruin zijn een kommetje water een zakje jus erbij en dit doe ik dan bij de gehaktballen. Die laat ik dan ff lekker suderen en zo heb ik voldoende jus. Ik heb overigens vrijwel altijd de jus pikant.
Vlees braden, dan water bij het vocht uit het vlees en laten " inkoken" als de jus uit de kruiden en vocht uit het vlees te licht is dan een scheutje jus poeder.. ( Heb altijd zo'n potje met rundvlees jus)
Ik haal altijd het vlees uit de pan na het bakken. Bij het bakvet gooi ik dan een beetje melk en even goed roeren. Meer eigenlijk niet. Hier trouwens nooit pakjes vind ik vies en zonde van het geld.
Hier eigenlijk heel verschillend: * vlees braden, jus afblussen met water soms wat ketchup erbij * uit een zakje met wat water en een klontje boter * bij rundvlees boter, laurierblad, kruidnagelen, afblussen met een beetje water (= echt de lekkerste jus)
Ik maak eigenlijk alleen jus van sukade lappen. Van ander vlees vind ik het niet zo lekker en niet zo veel, dus gooi ik er wat water bij en juspoeder.
Als ik al jus maak dan fruit ik een ui mee met het bakken van het vlees, en daarna wat ketchup met water erbij als het vlees eruit is. maar meestal doe ik geen jus bij het eten. O ja en sukadelappen jus die is super! (laurier, kruidnagelen, boullionblokje en echte boter)
Croma in de pan vleesje bakken.. Vlees eruit afblussen met een klein beetje water.. Dan doe ik er een beetje kerrie en paprika poeder bij ketjap en wat knoflook poeder beetje in laten koken en klaar
Meestal uit een zakje, met bijv. uitjes erin. Of vlees bakken in Croma, vlees eruit, water erbij in, en dat even laten koken.
Nadat het vlees klaar is, bak ik in het vocht van het vlees gewoon uien, tomaatjes en selderij. Daarbij doe ik dan ketchup/ ketjap en water. En soms wanneer ik geen zin heb, gewoon zo'n zakje van maggie