Hoe maken jullie je jus?

Discussie in 'De lounge' gestart door MaaikEmile, 16 aug 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MaaikEmile

    MaaikEmile Bekend lid

    18 jan 2008
    528
    0
    0
    Den Haag
    Ben dus erg benieuwd hoe jullie je jus maken.

    zelf laat ik (uiteraard) boter smelten, vlees erin, water en ketjap manis. als ik dat toevallig niet in huis heb dan ketchup of curry in die richting. Mijn vriend doet zelfs wel is melk bij de jus.

    nou, kom maar op met de jus'!
     
  2. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Ehh gewoon wat water bij de gesmolten boter.. en ik heb jus uit een bakje (poeder).
     
  3. Nana86

    Nana86 Niet meer actief

    Uit een pakje.. de ene keer met alleen water, de andere keer met wat boter (ligt eraan welke jus ik heb) :)
     
  4. Nettie

    Nettie Fanatiek lid

    14 jun 2007
    4.016
    0
    0
    Verzorgende IG
    ergens boven in Nede
    Zakjes poeder van de aldi (jus met uitjes, heerlijk!), ff laten koken, dan over de gehaktballen en je hebt heerlijke jus. Als we geen gehaktballen eten dan doe ik wel es als er teveel vocht bij het vlees zit dan afgieten bij de jus in.
     
  5. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    28 sep 2006
    2.574
    4
    38
    Midden van NL
    beetje croma voor het bakken van het vlees. Vlees eruit, water erbij in de pan. En een klont smeltjus erbij.

    Smeltjus alleen vind ik goor, maar met jus van echt vlees is het wel lekker.

    Moet alleen nog steeds uitvinden hoe ik lekkere jus maak na het bakken van gepaneerd vlees. Uit een zakje vind ik jus trouwens ranzig..
     
  6. Ennas86

    Ennas86 VIP lid

    19 jul 2008
    5.468
    1
    36
    met een zakje!
     
  7. Linnie1985

    Linnie1985 Fanatiek lid

    17 mrt 2010
    3.406
    0
    0
    NULL
    Gouda
    Met een zakje, tegenwoordig heb ik zo'n groter bakje, dat is wat voordeliger dan die zakjes. En soms gewoon met ketchup, wat kruiden en een beetje allesbinder.
     
  8. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.445
    1.843
    113
    Vlees (karbonaadje, filetlapje, tartaartje, saucijsen, biefstukje, rundervinkje etc. geven allemaal wel een lekker jusje) braden in de vloeibare croma en afblussen met water, meer niet.

    Ik vind het zonde om er ook nog een zakje in te gooien. Zitten vaak veel E-nummers in en behoorlijk wat zout..
     
  9. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    ik alleen water erbij... vooral de jus van biefstuk is lekker, dippen met brood erin, mmmm
     
  10. Vagans

    Vagans Niet meer actief

    Vlees brader en dan een beetje water, Ketjap & Curry er in.

    als ik weinig tijd heb gewoon uit een potje ;)
     
  11. lianda

    lianda Fanatiek lid

    6 jun 2007
    2.367
    0
    0
    werkt bij centerparcs
    noord babant
    Hier doe ik zodra de gehaktballen goed bruin zijn een kommetje water een zakje jus erbij en dit doe ik dan bij de gehaktballen.
    Die laat ik dan ff lekker suderen en zo heb ik voldoende jus.
    Ik heb overigens vrijwel altijd de jus pikant.
     
  12. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Vlees braden, dan water bij het vocht uit het vlees en laten " inkoken" als de jus uit de kruiden en vocht uit het vlees te licht is dan een scheutje jus poeder.. ( Heb altijd zo'n potje met rundvlees jus)
     
  13. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Ik haal altijd het vlees uit de pan na het bakken. Bij het bakvet gooi ik dan een beetje melk en even goed roeren. Meer eigenlijk niet. Hier trouwens nooit pakjes vind ik vies en zonde van het geld.
     
  14. Zora

    Zora VIP lid

    12 jun 2007
    11.369
    2
    36
    Hier eigenlijk heel verschillend:

    * vlees braden, jus afblussen met water soms wat ketchup erbij
    * uit een zakje met wat water en een klontje boter
    * bij rundvlees boter, laurierblad, kruidnagelen, afblussen met een beetje water (= echt de lekkerste jus)
     
  15. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Ik maak eigenlijk alleen jus van sukade lappen.

    Van ander vlees vind ik het niet zo lekker en niet zo veel, dus gooi ik er wat water bij en juspoeder.
     
  16. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.251
    790
    113
    tilburg
    uit een zakje vind ik echt ranzig.

    vlees braden, vlees eruit en dan wat water erin
     
  17. Lola86

    Lola86 Fanatiek lid

    12 jan 2010
    1.660
    0
    0
    Als ik al jus maak dan fruit ik een ui mee met het bakken van het vlees, en daarna wat ketchup met water erbij als het vlees eruit is.
    maar meestal doe ik geen jus bij het eten.
    O ja en sukadelappen jus die is super! (laurier, kruidnagelen, boullionblokje en echte boter)
     
  18. Jeem22

    Jeem22 VIP lid

    12 nov 2009
    7.203
    0
    0
    Den haag
    Croma in de pan vleesje bakken..

    Vlees eruit afblussen met een klein beetje water..

    Dan doe ik er een beetje kerrie en paprika poeder bij ketjap en wat knoflook poeder beetje in laten koken en klaar :D
     
  19. Maddie

    Maddie Fanatiek lid

    15 sep 2009
    1.391
    184
    63
    Het hoge Noorden.
    Meestal uit een zakje, met bijv. uitjes erin.
    Of vlees bakken in Croma, vlees eruit, water erbij in, en dat even laten koken.
     
  20. La Palma

    La Palma Fanatiek lid

    24 mei 2010
    2.721
    2
    0
    NULL
    NULL
    Nadat het vlees klaar is, bak ik in het vocht van het vlees gewoon uien, tomaatjes en selderij. Daarbij doe ik dan ketchup/ ketjap en water.

    En soms wanneer ik geen zin heb, gewoon zo'n zakje van maggie:p
     

Deel Deze Pagina