Met alle respect hoor, maar jij bent toch pas op volwassen leeftijd geëmigreerd. Je weet toch wel dat de gemiddelde Nederlander geen schapenkop in de vriezer heeft liggen.
Ik ben inderdaad op volwassen leeftijd geëmigreerd (eerste keer dat ik hier kwam was ik trouwens net 20 - en toen kreeg ik ook al gewoon orgaanvlees voorgeschoteld). Maar mijn relatie ten opzichte van vlees was toch al niet zo standaard, of zo je wil "gek". Aangezien ik tot mijn 20e vegetariër was - zo ben ik opgevoed - , heb ik nooit meegekregen welk soort vlees "het normale soort" is versus abnormaal vlees. Dát heeft er vooral aan bijgedragen dat ik niet zo raar opkijk van nose to tail eten, niet zozeer het feit dat ik geëmigreerd ben. Wat ik overigens wel grappig vind: ik hoor vaak dat mensen absoluut geen orgaanvlees willen, maar eten wel weer worstjes. Waar dachten die mensen dat dat van gemaakt is?
Ik eet geen orgaanvlees en geen worstjes, maar er zit wel degelijk verschil in smaak tussen niertjes en worstjes, dus ja, ik snap heel goed dat mensen dat kunnen zeggen.
Daar zit zeker verschil in, inderdaad. Zelfs tussen gestoofde darmen en gevulde/gebakken darmen (= worst) zit een groot verschil. Maar het blijft natuurlijk wel orgaanvlees.
Ik ook echt niet: gewoon niet! mijn man stopt alles in zijn mond: hersentjes, hart, kikkerbillen. Echt alles eet hij. Op de dagen dat hij “raar” eet ( iets waar ik van gruwel dus) mag hij mij ook niet zoenen haha
Mwa, ik vind een stuk lever ook echt goor qua smaak, maar vind paté dan wel weer heel lekker. Waarschijnlijk omdat er naast lever ook een lading vet inzit (helaas heb ik een voorliefde voor speklappen/bacon etc. The fatter the better) Het zal bij worstjes ook wel van de rest van de ingrediënten afhangen.
Overigens at mijn vader ook vrijwel alles: heeft over de hele wereld gevaren en heeft dus de raarste dingen gegeten: van slang tot kat. ooit was hij eregast aan een tafel in , ik geloof Marokko. Er was uitgebreid gekookt voor hem en hij kreeg als eregast iets heel speciaals op zijn bord: 2 geiten oogbollen. En dat werd hem toch ook iets te gortig. toen had hij een probleem, want als eregast kun je natuurlijk niet zoiets weigeren… gelukkig liep er een hongerige hond, terwijl mijn vader deed of hij de oogbollen in zijn mond stak en zogenaamd aan het kauwen was, gaf hij het via zijn hand snel aan de hond
Ik vind zoiets ook wel raar van zo'n gastheer/-vrouw. Ik bedoel, je weet toch wel dat ze daar in veel landen totaal niet aan gewend zijn? Ik zou eerlijk gezegd nooit zoiets voorschotelen aan bv Nederlandse gasten (behalve wellicht mijn vader, want die eet echt alles, at zelfs wel eens papiertjes van de Fruitella zonder dat 'ie het in de gaten had...). Dat ik het zelf eet betekent niet dat iedereen het maar moet lusten.
Oh, ik had echt geen idee dat dat überhaupt werd gegeten. Slak wel, heb ik ook wel eens gegeten, maar vond ik niet bijzonder.
Paté heb ik dus nog nooit gegeten, is denk ik net teveel werk om te maken En dan ben ik bang dat het tegenvalt en al dat werk voor niets was... Vet kan ik ook wel waarderen, helaas kan ik er niet zo goed tegen. Wel in gesmolten vorm, dus ik gebruik bv voor bakken regelmatig dierlijk vet. Ze eten hier van die broodjes, lijkt een beetje op lahmacun maar dan met schapenvet ipv gehakt. Maar als ik die eet heb ik zeker 3 dagen lang buikpijn.
Tja, het is wel heeeel lang geleden hoor! In de tijd dat mensen überhaupt niet verder dan hun dorp kwamen bij wijze van. Ik schat tussen 1965-1968. Dus geen tv en dus begrijp ik wel dat die mensen geen idee hadden van wat wij hier in Nederland aten.
Paté heb ik al geen jaren meer gegeten. Maar ik heb zelf wel iets dat man niet lekker vind. En dat is droge worst.
Ik vind het ook allemaal zoveel lekkerder. Eet liever 3x per week vlees van de slager dan iedere dag van de supermarkt. Hier een kieskeur, haal altijd vlees bij de slager, brood bij de bakker, groente bij de groenteboer ( meeste iig) en kaas bij de kaasboer. Wij hebben zo een versplein waar alles bij elkaar zit, ideaal. Alleen de groente boer is helaas weg