Wij barbecueën vegetarisch. We hebben meestal 2 “vleesvervangende items” pp en dan nog allerlei groenten. Geen idee wat ik dan moet aanvinken in je poll.
Hier altijd simpel. Gaan toevallig komende zaterdag aan de bbq. We zijn geen enorme vleesliefhebbers. Heb voor iedereen 1 hamburger en 2 kipsatespiesjes. Frietjes. Komkommer ennpaprika. Aardappelsalade. Ciabattabroodjes met kruidenboter. Dat was het wel. En voor dochter marshmellows
1 of misschien een keer 2. Maar wij doen eigenlijk niet aan Hollands bbq-en. We koken gewoon buiten maar dan op de bbq (wel kolen). Ik heb zelfs een tweedehands pannenset die speciaal voor op de bbq zijn.
Wij eten hooguit 2 stuks vlees, kids vaak maar 1. Verder maak ik groente op de BBQ, stokbrood, veel rauwkost er nog naast voor de kids of een lekkere salade. Bij ons staat de BBQ met dit weer zo een paar dagen achter elkaar aan, vandaar dat ik veel andere dingen maak dan vlees.
Dat ligt er echt aan wat er op gaat. Gisteren had mijn zoon (met hier en daar wat hulp van mijn man) zelf broodjes hamburger gemaakt. Van het broodje, tot de hamburger, tot de saus, alles zelf gemaakt. Na 1 tot 2 (broodjes) hamburger zit je dan echt propvol hoor. Maar bij een bbq met bijvoorbeeld alleen saté en goedkope hamburgers, daar eet ik dan wel meer dan 2 stuks vlees. Zaterdag krijgen wij vrienden eten en gaan we bbq-en, dan beginnen we eind van de middag al met borrelbrood met pulled chicken er op, daarna een soort gehaktballen in bacon gewikkeld met een sausje van onder andere kersen, zo'n zelf gemaakt broodje hamburger, paar stokjes zelf gemaakte saté en als men nog honger heeft een stuk zalm op cederhout gebakken. Afgezien van wat stokbrood (met zooi), komkommer en tomaatjes, zijn wij niet van de bijgerechten.
Rond de 3/4, maar ik hou ook van bijgerechten bij de bbq. En ben zelf niet zo’n vleeseter. Als we een bbq organiseren, reken ik wel op 5/6 stuks per persoon.
Bij ons ligt het er aan hoeveel mensen mee eten. Als we met zn tweeën of vieren zijn is het vaak vrij simpel (broodje vegaburger met groente, aardappeltjes met asperges en een stukje zalm oid). Als er meer mensen komen zit er wat meer variatie in, maar het is niet de traditionele "vlees bbq". Maar vaak bakken we zelf brood op de bbq met wat smeersels, daarna wat gegrilde groente voor salades, dan wat verschillende warme dingen van de bbq (gepofte aardappel, spiesjes, vega burger, maïskolf, halloumi, gevulde paprika etc.). Als er mensen zijn die graag vlees eten haalt mijn man 1 mooi stuk vlees, of maakt hij zelf spare ribs. Als er heel veel mensen mee eten bakt hij tussendoor vaak wat pizza's om te delen. Afsluitend vaak nog wat fruit (banaan met chocola, gegrilde ananas, appeltjes met kaneel en rozijnen) of een taart van de bbq. Als we bij vrienden echt traditioneel "vlees, stokbrood, kruidenboter" krijgen eet ik meestal vooral stokbrood. Als er iets vegetarisch is dan 1 of 2 dingen. 3 groente schijven is echt overkill. Waren laatst uitgenodigd en daar hadden ze 1 vega burger voor mij. Met de rest van de groep (man of 10) deelden we 1 courgette en 1 aubergine. Verder was alles vlees. Dan zie ik mijn man al een blik vol medelijden op me werpen en rijden we op de terugweg langs een drive
Dat is gewoon echt slecht gastheerschap eerlijk gezegd. Dat je zo met je gasten omgaat vind ik echt raar. Je houdt toch rekening met de eetwensen en wilt toch dat iedereen normale porties kan eten,
Onze manier van bbq'en is heel anders. Wij zien het meer als een bereidingswijze dan als een soort van evenement. Dus als we bbq'en, dan is dat niet méér dan wat ik normaal gesproken zou eten. Overigens is het vaker vis dan vlees. Oh, en stokbrood is ons dagelijks brood dus ook daar is m.i weinig feestelijk aan, haha. Vaak bbq'en we niet zelf maar laten we het doen, je hebt hier veel "barbecueërs" die voor een klein bedrag jouw vis/vlees bbq'en. Scheelt m.i ontzettend veel gedoe.
Hier bbqen we ook niet zo, er wordt gewoon een gehele maaltijd op bereid. Maar is inmiddels ook m’n vriend z’n hobby vorige week speciaal voor m’n moeders verjaardag brisket gemaakt, maar daar is ie dan wel 15 uur mee bezig. We kiezen altijd een mooi stuk vlees uit en proberen elke keer weer iets heel nieuws en ik zoek dan de bijgerechten uit die eigenlijk ook altijd op de bbq gaan en de toetjes ook. Het met meerdere stukken vlees op de bbq gooien noemen we altijd gekscherend gourmetten op de bbq
Wij eten geen vlees of vis. Maar een mais op de bbq of gegrilde courgette. Of halloumi, of gepofte aardappel. Stokbrood, pastasalade. Laatst hadden we ook vega worstjes daar eet ik er dan 1 van en 1 vega burger. Wel.meer dan normaal dus want bij de maaltijd eten we 1 stuk van iets.
Tegenwoordig kan ik zowiezo niet meer zoveel eten tijdens een bbq. Dus 2 stukjes vlees, (groene) salade en wat stokbrood, dan heb ik het wel gehad. Rundvleessalade, maar dan moet deze wel heel lekker zijn.
Haha echt? Het samen fikkie stoken aan de bbq staan is hier onderdeel van het sociale element van bbq en (en behoort overwegend toe aan de mannen, die verwachten de voorbereide producten grillplaat uit de keuken te ontvangen)
Feestelijk is wellicht een groot woord, maar een bbq is in Nederland volgens mij niet een alledaags gebruik met alles wat daarbij komt kijken.
Ben het hier mee eens. Als wij bbq doen we dat altijd met meerdere mensen erbij; vrienden, familie , gewoon gezellig. Mijn vader daarentegen deed het juist uit gemak. Hij bbq in de zomer elke dag . Beetje vlees erop, stokbrood erbij, maïskolf erop en hij had gegeten. En dat deed hij van april-sept ongeveer haha