Oh gelukkig ik dacht al dat ik de enige was. Ik vind vlees op de (kolen) bbq niet even snel gedaan. In de pan is het sneller geregeld.
Maar eten maken kost toch altijd werk? Nu hebben wij geen hele grote. Dus daar zit ook verschil in; maar koken, afwassen… of dat nou een bbq is of 3 pannen maakt voor mij geen verschil
Ja ik dus niet: je zet hem op tijd aan en gaat intussen rustig wat drinken of wat je dan ook wil en wacht gewoon tot hij op temp is. Dus juist geen gedoe vind ik
Waarom zo uit de hoogte? Ik zou onze zelfgemaakte hamburgers van half rund/half lamsgehakt (als het voor klein gezelschap is, voor 30 man had ik alleen rund, de slager heeft het vers voor mij gedraaid) niet goedkoop willen noemen. En kip (vleugels/saté) is wel vrij goedkoop, maar niet van mindere kwaliteit of zo. En ook worst heb je in allerlei kwaliteitsklasses.
Daarbij is orgaanvlees ook nog eens heel gezond Ik ken veel mensen die zelf worst maken, dat is dus gewoon orgaanvlees en gevuld met "gewoon" vlees. Niks goedkoops aan, haha.
Max 3 ben geen grote vlees eter. Eet liever stokbroodje met kruidboter en verschillende soorten salades erbij
Voor mij wel. Een bbq voorbereiden (nog los van de schoonmaak en aansteken en zo) kost mij echt meer werk dan gewoon koken.
Wij hebben voor tussendoor of door de week daarom een kleine kamado joe staan. Zo aan en ook zo op temperatuur.
Daar heb ik ook aan gedacht. Mijn man is fan van bbqen. En ik door al dat gedoe minder. Scheelt het echt in tijd t.o.v. de grote bbq?
Is toch niet uit de hoogte, ik ben het wel met haar eens. En jij hoeft je niet aangesproken te voelen als ik het zo lees. Vlees bij de slager is vaak toch lekkerder/betere kwaliteit dan de kiloknallers bij de supermarkt. Dat is wat ze bedoeld. Ik ga dan ook liever voor minder, maar dan wel goed vlees, dan dat ik de 3 voor €6,- bij de supermarkt koop. Een hamburger zelf maken is ook altijd veel lekkerder dan een kant en klare van de AH.
Absoluut, maar wij hebben ook nog een smoker staan een masterbuilt. Die heb je in nog geen 10min op temperatuur daar hebben we vanavond smash burgers opgemaakt. Hier man met hobby en van mij mag hij ook niet meer bbqs meer lol.
Dan wordt het gewoon verkeerde gedaan, te hoog opgestookt of de roosters de vorige keer niet goed schoon gemaakt een goede bbq moet niet hele rooksignalen sturen en niet heel erg stinken.
Wij halen een pakket van zoveel stuks als bassis plus gehakt, kip en snitzel. Van de slager kost wat maar dan zijn wij wel 2 kleine maanden mee zoet.. Soms eten wij ook geen vlees.. En hier zit hamburgers en zo ook gewoon bij. Maar nu om even te testen en af te tasten heb ik nu wel ook supermarkt vlees gehaald. Wij gaan eens in de zoveel tijd dus naar de slager (rijden er speciaal voor). En hadden nu al wat van dat gebruikt.
Nou wij hebben 2 deuren verder een die flink stinkt en wat verder met hele rook wolken dat je denkt dat de boel afbrand
Mijn man zijn voorwaarde is dat het droog is. Hij heeft een basterd (medium) en zo'n elektrische aansteker. In principe bbqen wij het hele jaar door. In de periode oktober-april vaak 2x per maand, in de zomer soms wel 3 of 4x per week. Koop dan qua boodschappen dingen die zowel in de oven/bbq kunnen, zodat we afhankelijk van het weer binnen of buiten koken.
Superfeestelijk! Een soort gourmet maar dan buiten, met stokbrood en salade en aardappelsalade en sausjes. Het eten zelf duurt ook veel langer dan gewoon, denk dat dat ook maakt dat het als feestelijk gezien wordt.
Ik vind het niet perse feestelijk, maar wel veel gezelliger dan met je pannen op tafel. Het eet rustiger, een hapje van dit en een hapje van dat. Geen haast, gewoon op je gemak eten. maar goed, ik ben het ook gewend, haha wij bbq ook echt heel regelmatig, niet zo vaak als mijn vader deed, maar in de zomer toch ook wel vrijwel elk weekend 1 soms 2 dagen
Ik kan de poll niet beantwoorden, want ik snap 'm niet In de titel vraag je hoeveel vlees men eet, maar in de poll staat inclusief groente/brood. Ik ben meer van de bijgerechten, hooguit 3 vleesjes en meer van de salades en stokbrood etc. Maar dan kan ik de poll niet beantwoorden, want de max is 7 en bij 3 vleesjes zou dat nog maar 4 stukjes stokbrood/groente zijn. Laat staan hoe ik kan beantwoorden hoeveel salade dat is. Is dat per blaadje sla dan..? Moet de vraag niet zijn hoeveel vlees je eet, zonder groente en brood mee te tellen?