Ik snap het nooit zo goed. Als ik binnen kook dan heeft iedereen gewoon genoeg aan 1 stukje vlees. Maar leg je het buiten op een bbc, dan moet je ineens 5 keer de normale hoeveelheid maken. Ik vind verschillende gerechtjes op een bbc wel gezellig. Maar dan gewoon kleinere porties en ook groenten en/of fruit. Maar we dien het steeds minder. Kolen stoken past niet meer echt bij de overgang naar groener leven. Op de camping hebben we wel een kleintje op campingaz. Ook heel geschikt voor vis .
Ik ben sws nooit zo van de bbq, we doen het ook zelden en als we het dan eens doen dan neem ik ongeveer 3 stukjes vlees. Ik zit dan ook wel vol want eet dan veel liever wat stokbrood met salade enzo Ik vind een hamburger en een sateetje altijd wel lekker van de bbq.
Ja dat kan idd. Maar hier bbq wij niet alleen vanwege het gemak ( vinden wij tenminste) maar ook omdat wij het gezelliger vinden
Maar heeft dan niet meer te maken met die "typisch Nederlandse manier" van bbq'en? Dus dat het meer een soort van evenement wordt, ipv simpelweg een bereidingswijze. Ik weet trouwens niet wat minder groen is: bbq op kolen of koken op gas? Wij doen het sowieso amper zelf, mijn man vindt het gedoe en mijn longen reageren er nogal op. Dus als we bbq willen laten we het doen, meestal met vis. Maar dat is gewoon per persoon wat we anders ook zouden eten.
Co2 zal niet veel uitmaken enk ik. Fijnstof wel. Dat merk jij ook aan je longen. Verder nadenkend. Een gasbbc zet je na afloop uit. En dan stop je dus ook direct met uitstoot. Wanneer je kolen stookt heb je nog de hele avond hitte (en uitstoot). Dus denk dat gas dan zeker wel groener is. En idd. Als hier wordt gezegd "we gaan barbecuen, dan is het groot vreetfestijn met vrienden , familie etc. Gaan we op de camping barbecuen, dan is het gewoon de bereidingswijze. Met gewoon 1 portie vlees/vis/vega per persoon.
Als je het goed doet gaat de bbq ook snel uit. Je moet hem gewoon helemaal dichtdoen dan gaat de zuurstof eruit en houdt hij snel op met branden.
Hij zal vast heel lekker zijn, maar bij zo'n lijst ingrediënten haak ik al af. Ik zoek eigenlijk een kant-en-klare variant waar ik evt nog wat specerijen aan toe voeg. Bedankt voor je suggestie!
De marinade is maar 6 ingrediënten, die heb je zo door elkaar gemikt. En het kan nog minder. Ketjap is uiteindelijk gewoon gemaakt van sojasaus met suiker, dus die zijn toch een beetje dubbelop. Dan laat je de sojasaus en javaanse suiker gewoon weg en doe je iets meer ketjap. Dan koop je knoflook- en gemberpuree in een potje en ben je eigenlijk al klaar. Limoen- of citroensap kan ook uit een flesje. Maar je zou voor het zuurtje ook een scheutje azijn kunnen nemen. En afmeten is ook niet nodig. Een flinke kneep ketjap, een schepje knoflook en gember. Kneepje limoensap. Roeren, proeven en klaar Evt met specerijen: je kan ook een ‘sate mixje’ maken en in een potje bewaren, wat je door de ketjap gooit. Bv wat gemberpoeder, knoflookpoeder, gemalen koriander en komijn. En dan hoef je alleen een schepje daarvan door de ketjap te gooien. Dan heb je ook al een snelle marinade. En als dat ook te veel werk is: de AH verkoopt een ketjap marinade van eigen merk.
Ik weet ook niet wat meer troep geeft maar wij koken en hebben heet water en natuurlijk de verwarming op gas. Wij zijn nog zoekende wat is goed(koop) en snel goed klaar. En de bbq zo bevalt goed.
Kijk, dat zoek ik! Die ingrediënten die allemaal genoemd worden, worden hier dan 1x gebruikt. Zo zonde als ik dat uiteindelijk weg moet gooien. Maar die van AH ga ik zoeken
Gisteren de bbq aangehad. Wij hadden supergoedkope hamburgers uit de diepvries (oh wat slecht zeg). Die vind onze dochter zo lekker. Verder had ik spareribs voor zoon, biefstuk voor mijn vader en zusje, karbonades voor man. En voor mijzelf heerlijke speklapjes. Kan ik het hele jaar naar uitkijken, want die eten we verder nooit. Verder maak ik zelf kipsaté en varkenshaassate. Ik eet dan zeker wel een stuk of 5/6 stukjes vlees. De stokjes zijn nooit zo groot en heb altijd dunne speklapjes. Ik vind biefstuk/ossehaas etc helemaal niet lekker brr. Vooral dat rode vlees, jak.
Dit is eigenlijk ook mijn standaard kipmarinade: sojasaus (wel zelfgemaakte, omdat kant en klaar hier niet wordt verkocht), knoflook en gember. Vindt iedereen het lekkerst!
Ik vind rood vlees ook niet lekker van de bbq, behalve iets van kofta misschien (gehakt). Gewoon uit de pan lust ik het wel. Dus als we bbq eten dan is dat vis of kip, is naar mijn ervaring ook sneller klaar.
Ik eet het ook niet uit de pan haha, kofta vind ik dan wel lekker. Dat had mijn zusje laatst gemaakt voor de bbq en was een groot succes. Maar een biefstukje vind ik echt een gruwel. Ik eet sowieso niet zo veel vlees, dus als we een bbq hebben maak ik een uitzondering. In een pan ga je niet 5 soorten klaarmaken, maar op de bbq vind ik dat niet zo'n probleem en dan kies ik iets wat ik lekker vind, maar anders niet zo vaak eet.
Nou je mist niks haha (al denken meer mensen daar anders over denk ik). Was bij ons vaste prik thuis, maar vind het zo vies
Ik ben pas echt vlees gaan eten rond mijn 20e, en ben toen met kip begonnen. Langzaamaan andere dingen gaan proberen, maar de keren dat ik rund at, vond ik het niet zo geweldig. Heb pas eens weer rundergehakt gekocht, voor het eerst in 5 jaar. Maar ja, ik lust dan wel geit/schaap/kameel, dat vinden sommigen weer raar geloof ik Dat vind ik echt een betere structuur hebben dan rund.
De soort (welk stuk van her beest) en uw kooktalenten bepalen hierin veel. Bij ons thuis was dat vroeger van die familie steak en mijn moeder kan niet zo goed koken. Op basis van wat ik vroeger at vond ik het vreselijk. Nu weet ik beter
Mijn moeder kan heerlijk koken, maar biefstuk vind ik gewoon vies. Ook in een restaurant. De enige manier waarop ik het eet, is doorbakken, maar dat schijnt zonde te zijn. Ik eet gewoon niks wat ook nog maar enigszins rauw is/lijkt. Maar biefstuk bakken is toch heel simpel? Dat lijkt me lastig te verpesten