Haha nee als je eenmaal geweest bent. Maar ook niet kaasboer? Ik vind de oude kaas van de kaasboer echt 10x beter dan van die supermarkt kaas en bij mijn kaasboer zelfs nog goedkoper dan in de supermarkt. Ik ga kaasboer en groenteboer / markt want die heeft vaak goede acties en is goedkoper dan supermarkt. Slager is wel prijziger dan supermarkt over het algemeen (denk ik ?) maar dat is voor ons ok omdat we zo weinig vlees eten. Ik doe het ook wel om de lokale middenstand te ondersteunen en ik de aandacht en het specialisme kan waarderen.
oh haha getsie ik word hier helemaal akelig van Maar ik heb hetzelfde als @suus1983 ik moet geen dingen en stukjes en flubbertjes in m’n vlees hebben dan ben ik gelijk klaar. Ook geen vet randen of pezen
Nee ook geen kaasboer. Groenteboer soms. Die staat hier alleen op dinsdag of woensdag een paar uur op het dorp. Kaasboer staat er op zaterdag, maar ook daar kom ik niet. Ik koop de kaas zo goedkoop mogelijk. Er gaat hier heel veel kaas doorheen (ze eten veel.tosti's) En ik ben ook wel van gemak. Alles op 1 adres is gewoon het makkelijkst.
Ik haal zoveel mogelijk vlees met mes en vork er af. Dus bereiden met bot en dan eraf halen is helemaal prima.
Lam vond ik echt vies. Was iets met .?. Rijst en groentes en dat stukjes lam. Was ook iets afgaans geloof ik. Heb de hele dag met een naar smaak gelopen. Dus dat laat ik liever liggen. En lever en nieren nou ei gelijk alles wat raar is mag je houden behalve frikandellen. Maar ja ik heb ook wel grenzen. Geen hoofd oog organen lam schaap vis en alle andere gekke dingen.
Vlees kaas etc proef je echt verschil van slager en kaasboer vs supermarkten. Ik heb weleens vlees vd supermarkt zoals gehakt vd pasta saus maar meestal gewoon vd Turkse slager liefst kaas pas keer uit nood vd supermarkt nou heb dat blok mee de kliko ingegooid. Zelfs de kids vonden het niks op tosti
Vlees komt hier per definitie van de slager, want halal. Kaas voor de dagelijkse boterhammetjes koop ik wel het meest bij de Albert Heijn, maar dan wel van de vers vitrine, niet die echte fabriekskaas. Als we onszelf verwennen, haal ik een stukje oude kaas of een seizoenskaasje bij de kaas/delicatessenwinkel.
Vlees van de supermarkt heb ik nog nooit gegeten, dus die vergelijking kan ik niet maken. Vanaf ik begon met vlees eten wilde ik dit alleen halal (of kosher) heb het dus altijd bij de slager gekocht. Bijzonder dat daar dan zo'n verschil in zit.
Maar wie bepaalt wat gek is? Voor mijn schoonfamilie bv is een schapenhoofd normaal, maar een speklap weer niet. Historisch gezien is het juist heel normaal om alle eetbare delen van een dier te eten, het is iets van de laatste paar decennia om alleen maar vlees dat er zo min mogelijk uitziet als vlees te willen eten (dat zijn grappig genoeg vaak ook de minst voedzame stukken vlees).
Ik denk dat ze hiermee bedoelt dat het afwijkt van de norm hier. En hier in Nederland is dat overwegend zo.
Tja, voor mijn grotendeels vegetarische/veganistisch etende familie (stuk voor stuk Nederlanders) is een hamburger of kipfilet ook niet de norm. Maar dan nog snap ik niet waarom we perfect eetbaar eten gek zouden noemen. En dan nog is het de vraag wat er precies inder "alle andere gekke dingen" zou vallen.
En iedereen mag gelukkig zelf bepalen wat/ hij zijn gek vind Dat vallen en ja maaaaar over woorden en keuzes iedere keer. Beetje vermoeiend .
Het lijkt mij echt lastig om daar moe van te worden. Misschien is het dan beter dergelijke topics over te slaan? Het wordt ook zo'n saaie bedoening als iedereen het hier altijd met elkaar eens zou zijn. Wat mij opvalt is dat er hier vaak nogal wat dames kunnen steigeren wanneer je lichtelijk kritisch bent over hun eurocentrische manier van denken. Maar ik blijf bij mijn standpunt. Iedereen mag aan bepaalde gebruiken gewend zijn uiteraard, maar niet alles dat in een bepaald land ongebruikelijk is, is ook gelijk gek. Ik leer mijn kinderen toch ook niet dat het eten van varkensvlees "gek" zou zijn, ondanks dat miljoenen mensen overal ter wereld dat dagelijks consumeren?
Zie mijn post #175 dat is gek. Maar wat je zegt he over varkensvlees dat vinden hier heel veel raar en niet kunnen. Zeker waar ik al jaren als vrijwilliger werk. Veel moslims en soms is dat wel een moeilijk. Er word gekookt door iedereen en vooral de ouderen (nederlandse groep) willen wel eens gewoon varkensvlees of een simpele slavink. Maar dat kennen ze dus niet en er word dus ook door moslims gekookt voor hun. En dan is het vaak de veiligere weg kip. Dus ja soms word mij dan wel eens gevraagd of ik iets wil doen wat dus typisch is voor de no groep. Van groente soep tot gewoon gehakt etc. Dus ja voor de een 8s iets heel raar of gek maar is het niet zo voor de ander.
En niet om iemand voor de kop te stoten hoor. Ze maken echt lekker eten vooral de linzen soep verrukkelijk. Trouwens kun je brood afbakken op de bbq?