Dag meiden, Hoe zit het nu met het verband tussen bijvoeding en allergieën? Ik weet dat je daarom het beste met bijvoeding kunt beginnen vanaf 6 maanden, maar waarom? Is het zo dat als je eerder begint met bijvoeding dat ze extra allergieën kunnen krijgen.. ik snap het verband gewoon niet helemaal en ik hoop dat iemand dat uit kan leggen. Ik bedoel, je kunt allergieën toch nooit helemaal voorkomen? Jesper krijgt nog geen bijvoeding, maar heeft nu al wel last van eczeem en bronchitus.
Pas vanaf 6 maanden zijn de dramvlokken voldoende ontwikkeld om verschillend voedsel aan te kunnen. Ik denk niet dat je echt een allergie kunt creëren, maar je kunt een aanleg denk ik wel aansporen om tot uiting te komen, als je eerder begint. Wij beginnen daarom met ruim 5 maanden, puur om te oefenen, 2 lepeltjes groente per dag. Groente is minder zuur dan fruit, en gaat daarom vaak beter.
Merel had al koemelk allergie, dus we zijn begonnen rond de 6 maanden. Eerder kunnen de darmen nog niet goed genoeg ontwikkeld zijn (zoals Juud ook al zegt) om sommige dingen te kunnen verteren. Daarom zijn er ook een paar groentes waar je het beste mee kunt beginnen, omdat ze de minste allergenen bevatten. Voor die tijd hebben de baby's nog meer dan voldoende aan alleen melk. Hebben dus nog geen bijvoeding nodig.
Ik vraag dit omdat Jesper verborgen reflux heeft en dat het vaak zo is dat groentehapjes hier een positief effect op kunnen hebben. Hij heeft nu echter last van eczeem en bronchitus, wat ik zelf ook altijd heb gehad.
suus, als er voedingsallergieen in je familie voorkomen dan is het advies om pas met 6 maanden eerst met groente te beginnen en dan later pas met fruit. maar als er geen allergieen in de familie voorkomen en je kindje heeft last van reflux kan bijvoeden indd een positief effect hebben. Ik zou het overleggen met je HA of CB. Maar eerder als 4 maanden zou ik niet beginnen. Mijn buurvrouw is begonnen toen dr kindje nog net geen 3 maanden was. dat kindje reageert nu ineens helemaal niet goed meer op fruit.... dus ik denk persoonlijk wel dat je het kan aanwakkeren als er aanleg is.
Er komen geen voedingsallergieën voor in de familie, maar ik zal het idd eerst eens overleggen met mijn ha. Hij heeft dit eerder al wel een vermeld, dus vandaar ook dat ik het vraag. Hij is bijna 4 maanden, maar ik wil zeker weten dat ik het om het ene te verbeteren, niet het andere vererger.
Juist kinderen met reflux hebben ook vaker last van allergieen. Daarom moet je bij reflux extra voorzichtig zijn met bijvoeden, maar ook met de melk. Vaak verbetert de reflux als een kind HA voeding krijgt of de moeder gaan HA eten.
Het gaat niet alleen om voedingsallergieen in de familie, maar om ALLE uitingen van atopie, dus: allergie (in wat voor vorm dan ook: contact, luchtweg, voedsel), hooikoorts, eczeem, extreem droge huid, astma, bronchitis, CARA. Komt een van die zaken in de familie van vader of moeder voor, dan is er sprake van een verhoogde kans op allergie. En dan kun je dus beter introduceren met 6 maanden.
Het enige waar ik ooit last van heb gehad is eczeem met bronchitus, mijn vriend heeft nooit ergens last van gehad. We zijn begonnen met HA melk en later nog weer geprobeerd, maar daar is het helaas niet door verbeterd en we hebben het lang genoeg geprobeerd, zo'n 5 week, zonder veranderingen.
Soms is HA melk niet genoeg, en moet je aan sterkere melken zoals Pepti of Nutramigen om verbetering te zien. Als jij eczeem EN bronchitis hebt gehad en je kindje heeft (verborgen) reflux, dan is de kans dat het met bijvoorbeeld Nutramigen beter gaat wel erg groot.
Dat heb ik dus nagevraagd aan mijn arts en die geeft aan dat het alleen om voedselallergieeen gaat. ik ben zelf heel erg astmatisch en allergisch voor stof en allerlei dieren. zij gaf aan dat dit geen invloed zou hebben. en ik gewoon van alles kon proberen qua voeding
pepti hebben we hier ook al geprobeerd, na 2 weken op aanraden van CB gestopt, weer geen verbetering. Om heel eerlijk te zijn ben ik nu flauw van het wisselen met voeding telkens.
Dat is heel apart dat je arts dat vindt, helemaal in tegenspraak met wat je doorgaans in de literatuur over atopie kunt vinden. Maar het kan zijn dat je arts over nieuwere inzichten beschikt. Ik zou best wel eens referenties willen krijgen van waar hij dit op baseert, omdat dat omver gooit wat ik tot nu toe gehoord heb. Atopie erf je, allergie niet. Atopie betekent dat je een AANLEG hebt om een allergie te ontwikkelen. En wat voor soort allergie? Hangt helemaal af van blootstelling aan allergenen, vooral gedurende gevoelige periodes. Een ouder met een voedselallergie kan dus heel goed een kind met een contact- of luchtwegallergie krijgen en vice versa.
@dirksmama: we hebben zantac en motilium, maar gebruiken momenteel alleen de zantac nog 1 x per dag en dat gaat nu goed (wel even afkloppen hoor)