Hallo dames, Ik ben op zoek naar kerstgerechten die ook door zwangeren gegeten kunnen worden. Dus geen rauw vlees, geen sauzen die met alcohol aangemaakt moeten worden enz.enz. Wat gaan jullie zwangeren eten met kerst? Ik wil namelijk uitgebreid gaan koken. (optie)Voorgerecht Hoofdgerecht Desert en Bijgerechten Geen vis, want dat lust ik niet. En het dessert met ijs of chocola is zooo lekker he. Ik weet het echt niet. Als ik gerechten zoek op internet is het bijna altijd rauw vlees of saus met alcohol. Ook in de lounche zijn het de niet zwangeren die met de ideeen komen en dus die heerlijke recepten gaan maken die voor zwangeren niet geschikt zijn. En biefstuk doorbakken vind ik niet zo lekker. Weet niet of ander vlees wat rose hoort te zijn wel lekker is als je het doorbakt? Ik hoop dat jullie kunnen helpen. Liefs
Hoi, Je zou kunnen denken aan gevogelte, dat kan en stoofvlees (kan erg lekker zijn) Vegetarisch is ook een ruime keuze uit. Wat betreft alcohol in sauzen en andere dingen, als het verwarmt wordt dan is de alcohol eruit en kan het dus prima. Een glaasje wijn kan zowiezo niet zo veel kwaad (wat mij betreft dan) Dus zoeken naar recepten met gevogelte en vegetarische dingen dan kom je een heel eind. succes ermee. Nicole
voor t nagerecht heb ik wel een idee chocolade fondeu! lekker met fruit en maakt t altijd erg gezellig omdat er altijd wel wat van het vorkje afglijd
oh wat ook een lekker toetje is.. een ingerolde pannekoek met roomijs er in en slagroom met choco saus er overheen .. yummmsss Moet je wel vrij snel serveren, anders smelt het ijs maar heeelll lekker
Voor gerecht....een lekkere groene salade....en misschien met gerookte kipfilet. Of een soepje...lekker tomaten soep van verse tomaten Hoofdgerecht..iets met kalkoen, varkenshaas..en gourmetten...kan je zelf lekker bepalen hoe doorbakken je rundvlees wordt Sauzen...champigonnen saus!...of pepersaus of sreveer lekkere zelfgemaakte groene pesto bij je vlees. Bijgerecht...erg winters maar ik vind het lekker....rode kool en gegratineerde aardappeltjes of gepofde aardappels met knoflook botertje. Toetje...wij maken zelf ijs...maar ivm de rauwe eieren zijn de supermarkt ijsjes erg goed alternatief....zoals idd flensjes en een plak vienetta ijs... http://www.jamieoliver.com/recipes# 8.50....en ik heb al trek
Jaa dames klinkt erg goed. We hebben geen courmetstel. Misschien dat we die ergens kunnen lenen. Want dat klinkt wel lekker. En wij houden wel van lekker rustig op je eigen tempo eten.. Filmpje erbij.. En af en toe wat lekkers pakken. Ik dacht zelf als toetje aan iets van chocoladeijs met warme kersensaus? Is dat een optie? Of combi chocolade en roomijs met een heerlijke saus. Voorgerecht weet ik niet of we dat gaan doen, maar als we dat doen wordt het denk ik een soepje. Tomatensoep of uiensoep ofzo.. Gepofte aardappels met een knoflook roomsausje houden wij er zeker in! Heerlijk vind ik dat! Is ook een goede optie voor oud en nieuw! Hmm... ik krijg er ook helemaal honger van. Welke aardappels kan je het beste poffen? En hoe doe je dat ik heb alleen een oven in mijn magnetron zitten.
Hmmm... knorrende maag alweer hier Ik las laatst een recept van een varkensrollade met verse champignonsaus.... Zag er echt zooooo lekker uit! Denk dat dat wel op ons lijstje erbij komt voor deze kerst Tja en toetjes.... voor mij een chocolademousse...mjammie! liefs
Hier ook iemand die eters krijgt met kerst. Ik maak als voorgerecht een frisse salade en voor de gasten eventueel geitenkaas erbij. Als hoofdgerecht heb ik varkensrollade met verse champignonsaus erbij. Als groente Broccoli, stoofpeertje, boontje in spek gerolt en aardappelkroketjes erbij. En als toetje flensjes met ijs en chocoladesaus. Ik kan nu al niet wachten hahaha
hier ook eters met eerste kerstdag. ik ben wel gek op vis dus dacht vooraf een vispakketje in balderdeeg. Als hoofd denk ik aan hazepeper (makkelijk want zo te halen bij een poelier en hoeft alleen maar te stoven) met aardappels uit de oven met zeezout en rozemarijn en lekkere groenten. Toetje weet ik nog niet. Misschien lekkere chocoladetaart met vanillesaus ofzo.
En dat kan je bij de poelier kopen en dan gewoon stoven? Haas moet wel lekker zijn dacht ik... is heeeel lang geleden dat ik dat gehad heb.
Hmmm... klinkt best lekker Dus ik heb deze als optie.. Hazepeper Varkensrollade met championnensaus Courmetten Hmm... ik denk dat courmetten afvalt. Dat is misschien wel een leuke optie voor oud en nieuw als mijn stiefzoontje erbij is. Is wel zo leuk voor hem. Dan kan hij zelf bakken wat hij zo leuk vind
ja,bij de poelier staat dat gewoon klaar (zag alleen net dat er ook rozijnen in zitten en rode wijn... rozijnen vind ik smerig en die rode wijn verdampt wel met het stoven denk ik zo...) Maar ik vind het wel makkelijk om het kant en klaar te kopen. Weet nu al dat ik geen zin heb om uren in de keuken te staan met die dikke buik. Bovendien is het koken niet echt een succes de laatste tijd... alles smaakt anders als ik het maak... Hebben jullie dat ook?