Soms rond ik wel het bedrag af als ze heel aardig zijn geweest maar over het algemeen geef ik niets... ze worden toch gewoon betaald voor hun werk? Zie mn verloskundige al geld geven omdat ze me zo goed begeleid.. nee vind dat maar raar eigenlijk.
op vakanties in het buitenland geven we vaak meer dan hier in een restaurant soms 2 euro dat vind ik meer dan genoeg hoor ze krijgen ook nog een gewoon salaris
Geen, soms iets naar boven afronden maar verder echt niet. En als andere mensen dat genant zouden vinden heb ik daar echt lak aan. Heb zo'n hekel aan regels die een bepaalde meute bedenkt en dat moet dan als normaal doorgaan. Of dat nou dit onderwerp is of kleding of muziek of gedrag of wat dan ook. Ik ga in alles mijn eigen weg en de mening van wie dan ook interesseert me niets...
Geen fooi. Als het 24.50 is ben ik niet de beroerste om er 25 van te maken maar ga verder niet bewust fooi geven.
Meestal zo'n 10 % ongeacht de grootte van de groep. Als de service echt slecht is, wat helaas nogal eens gebeurd hier in Amsterdam dan maar weinig.
ja, ik vind het zeuren. ze noemt volgens mij ong 10 dingen op die zij als niet leuk of onprettig ervaart, maar ze kiest er zelf voor en ja dan vind ik het zeuren.
Eens Ik zou me schamen als het van 323 naar 325 zou gaan.. 330 vind ik dan inderdaad meer acceptabel, zeker als je een leuke avonden lekker eten hebt gehad!
Tussen de 5 en 10%, maar als ik ga lunchen en het is bijv 24 en ik heb 25 contant ga ik niet pinnen voor de fooi maar wordt het dus wat minder. Maar ik geef alleen fooi als ik iets het waard vind, als de bediening amper naar me heeft omgekeken en het eten was zozo dan dus niet. Het moet wel verdiend worden... Ik krijg immers ook alleen een bonus als ik meer doe als mijn gewone werk...
Ik geef geen fooi, maar mijn vriend wil nog wel eens fooi geven, dus als we samen weggaan hebben ze geluk.
Ik zou er ook 350 euro van hebben gemaakt. Grotere groepen zijn vaak lastig voor bedienend personeel dus dan zou de fooi eerder hoger moeten zijn dan lager. Het ergste vind ik als er een rekenmachine op tafel komt en individueel wordt uitgerekend hoeveel er betaald moet worden
Onlangs meegemaakt bij een groep van ik dacht 17 personen. Die mensen hadden thuis een tabel gemaakt met links de namen van alle personen, en bovenaan wat ze namen als: aperitief - voorgerecht - hoofdgerecht - dessert - koffie - dranken Invullen maar!!!! En dan als ze einnndelijk alles hebben uitgerekend komt opa naar de bar om met een pinpas te betalen whahaha maar sorry ik dwaal af
'To go Dutch' noemen ze dat dus.....need I say more. Ik zou er ook 350,- van gemaakt hebben. Geef in NL meestal 10% fooi mits de bediening en het eten natuurlijk erg goed is.
ik werk zelf ook in de horeca en ik vind zeker dat je fooi moet verdienen maar ik wil wel even neerleggen dat als ik alleen mijn werk zou doen ik je aan ergens neer zet ongeacht of je het een leuke tafel vind je drankjes geef en je eten op tafel klettert . (lees : ik hou geen rekening met je verjaardag , het kan me al helemaal niet schelen dat je de muziek/harder zachter wilt indien je een fles wijn besteld mag je lekker zelf bijschenken ,ik hou geen rekening met eventuele kinderen en warme borden , jassen moet je zelf uitzoeken en indien je aanpassingen op een gerecht wilt is dat ook niet mogelijk) en zo kan ik nog even doorgaan fooi is een extra voor extra service en als je fijn bediend wordt vind ik dat echt wel mogen.
Sorry, maar dat slaat nergens op. De dingen die jij noemt horen gewoon bij je werk. Fooi is een gift, geen recht. En of je nu wel of geen fooi krijgt, behoor jij je gasten gewoon netjes te behandelen. Mensen met zo'n instelling krijgen van mij dus géén fooi.
Genaio, Ik moet de eerste bediening nog tegenkomen die rekening houd met mijn verjaardag (3 weken geleden nog op resto geweest voor mijn verjaardag, maar ik meld niet eens de reden bij de reservering waarom ik reserveer). Ik zou niet weten waar je mee rekening zou moeten houden uberhaupt. Ik heb nog nooit iets gevraagd qua muziek op restaurant. Kan me geen barst schelen, tenzij het daar een houseparty zou zijn (en dan loop ik gewoon buiten). Die wijn schenk ik zonder problemen zelf wel in. Doe ik thuis ook, dus waarom zou dat op restaurant niet kunnen? Het belangrijkste is dat de fles of karaf op tafel raakt. Niet meer, niet minder. Mijn jas en mijn tas houd ik op / aan mijn stoel, anders speel ik hem toch maar kwijt. Je moet dus niks aangeven. Warme borden? Nog niet vaak meegemaakt en wij gaan toch echt wel gemiddeld maandelijks op restaurant. En met kinderen ga ik over 't algemeen niet op restaurant (hoogstens brasserie) en die help ik zelf wel. En als ik "speciallekes" zou willen of aanpassingen, dan kook ik wel thuis. Op restaurant vraag ik nooit aanpassingen, ik kies iets dat ik lust en mag hebben. Ik ga op restaurant voor het eten en het gezelschap, niet voor de bediening. En die worden sowieso betaald door het geld dat ik aan dat eten geef. 49 euro wordt bij mij soms 50 euro. 63 euro wordt bij mij soms 65 euro. Met mijn verjaardag was de rekening 150 euro en heb ik 2 euro bijgegeven. Maar aan 5 à 10 % fooi begin ik niet. Dat geeft mijn baas mij immers ook niet bij "goed werk". Ik krijg uberhaupt gewoon geen fooi. En ik zit ook in een zogeheten "slecht betaalde sector" (de sociaal-culturele).