Ja, die producten worden anders voor in de zak roerbakgroenten of soep gebruikt. Die komen toch wel op. Maar toch zit er iets goed aan: dat minder perfecte groenten ook prima eetbaar zijn. Nu zie ik soms sperziebonen stuk voor stuk gecontroleerd worden. De minder mooie die uiteindelijk overblijven wil niemand meer, dus het wordt weggegooid.
Maar dan hebben de boeren zelf nog de keuze ze als heel product tegen bodemprijs te verkopen of als bewerkt product voor iets meer? Of is dat nog minder voor de boeren?
Je kan ook rechtstreeks bij de boer kopen! Dan zit er helemaal geen supermarkt tussen. Wij halen gewoon bij vrienden (jaja, ik woon in een dorp , precies zoals jij je voorstelt hahaha, ons kent ons, boeren enz. wij zijn de enige zonder boerenbedrijf, wij hebben wel eigen bedrijf, maar in een hele andere sector)
Doen alle boeren dat? En hoe moet ik dat voor me zien? Een soort winkeltje in de boerderij? Hier geen boeren in de buurt dus heb er geen beeld bij? Zie weleens als we onderweg zijn van die hokjes langs de weg met een bordje appels of pruimen of aardappelen erboven. Dat je iets mag pakken en geld in een bakje kunt stoppen. Bedoel je zoiets?
Ja onder andere, je hebt allerlei initiatieven voor kopen bij de boer. bv: https://www.lekkersdichtbij.nl/search.php?query=amsterdam&groente=on&search=true zoiets.
Doen trouwens niet alle boeren. En het is ook niet zo ideaal voor jou als voor mij natuurlijk. Je zit ook wel vast aan seizoensproducten (zo kan je nu geen aardbeien bij de boer krijgen).
Waar je dan weer moet opletten als je bij een boer koopt is dat die boer geen massa en reuze aanbod heeft, want dan heb je gewoon inkoop. Maar zo kleine boertjes die enkel aanbieden wat ze telen, is ideaal.