Wij eten zelden vis en zijn er niet gek op. Voor onszelf zit ik daar niet mee, maar mijn kind van 1 wil ik wel graag alle voedingsstoffen geven. Wat kan ik, behalve vis natuurlijk, aan mijn kind geven zodat hij die stoffen wel binnen krijgt. Hoe doen vegetariers dat? Vlees en kaas krijgt hij wel en ook wel eens vegetarische vleesvervangers....
Je kindje kan toch gewoon vis eten?? Ik denk al snel aan noten en peulvruchten maar noten voor een kindje van 1 lijkt me niet een heel strak plan Kijk anders eens hier, staan ook wel wat bruikbare tips. Vegetarisch eten | Voedingscentrum
Ik kan mij niet voorstellen dat je kindje voedingsstoffen misloopt als hij geen vis eet. Hier ook amper vis, soms een stukje zalm. En ja, visstick of kibbeling. Maar of daar nou voedingsstoffen in zitten?
Je kan dan toch gewoon voor je kindje vis maken? Ik eet het ook niet maar mn zoontje krijgt wel 1x in de week ongeveer vis
Zou ook gewoon vis geven hoor. Ik verdraag bijv sperziebonen echt niet. Die geur alleen al maakt me misselijk. Maar dochter krijgt het gewoon ik houd mn adem zoveel mogelijk in tijdens het geven ervan haha. Je hebt ook gerookte zalm in plakjes. Lekker voor op brood/cracker.
wij eten ook zelden vis en de kleine man dus ook niet. als je verder gevarieerd eet is er niet veel aan de hand lijkt me.
Gerookte zalm is niet geschikt voor jonge kinderen ivm mogelijke besmettingen (net als dat zwangere vrouwen het niet mogen eten). In (vette) vis zitten wel bepaalde gezonde vetten die zeker voor opgroeiende kinderen heel goed zijn. Ook voor de hersenontwikkeling e.d. Wij kiezen er daarom voor sowieso 1 keer in de week vis te eten, meestal zalm. Zou ik ook doen als ik geen vis lustte (maar zalm is zo lekker, kan me bijna niet voorstellen dat je dat niet lust )
Wij hebben van die bio-diepvries zalmfilets in de vriezer liggen en als wij een keertje ongezond (frietjes of zo) eten dan maakt ik voor mijn zoontje een zalm-filet klaar met worteltjes en aardappels. Dus zo kan je het toch ook doen? Mijn zoontje vind het heeeerlijk (ik ben ook niet zo'n fan van vis, probeer het regelmatig te eten, maar mijn zoontje maak je er echt gelukkig me )
Mee eens! Vind het ook erg belangrijk dat mijn zoontje regelmatig vette vis eet. Is voor een volwassene ook erg gezond hoor, maar zeker een kleintje in ontwikkeling kan het erg goed gebruiken.
Wij eten regelmatig vis, maar helaas heeft onze zoon besloten dat ij geen vis lust. (faaaaaseeee... Denk ik. Groente lust hij ineens ook weer.) Dan krijgt hij maar een tijdje geen vis, komt wel goed. Ik zou de komende tijd gewoon eens een portie vis klaarmaken voor je zoon en dat steeds zelf ook even proeven. Verschillende vissoorten hebben echt heel andere smaken. Als je geen zalm lust, dan misschien wel zwaardvis. (Is ook wat steviger, meer vlees-achtig qua structuur).
Vers gerookte zalm is niks mis mee. Vacuum verpakte vis kan wat mis mee zijn. En die besmettingen zijn voor niemand goed
Er bestaat niet zoiets als 'vers gerookte zalm'. Zalm wordt in Noorwegen of waar het dan ook gevangen wordt, gerookt en verder verwerkt. Wat de visboer heeft liggen is ook gevacumeerde zalm geweest, hij rookt het niet zelf!!!
Het is inderdaad nooit zo dat je vers gerookte vis kan kopen, althans, ze gaan het niet voor je roken zodra je het besteld hebt. Al kun je dan nog het beste gerookte makreel of forel of zo kopen, die worden hier in NL ook gerookt. (hier een man die het zo eens in de zoveel tijd zelf doet...mmmmmm, zeker als ie nog een beetje warm is!) Maar alles wat voorverpakt is kan de listeria bacterie bevatten. Beter is om gewoon een stukje filet (zalm, kabeljauw, tonijn oid) te bakken of in de oven te bereiden.
Kibbeling van de visboer is gewoon witte vis. Onze visboer maakt kibbeling van de kleinere stukken due overblijven als ie filets heeft gesneden, of gewoon van een stuk kabeljouw. Er zitten er niet minder voedibgsstoffen in als in andere witte vis stukken.
Ik zou inderdaad gewoon een zak diepvries vis kopen. Lekker zalm of makreelfileet (was dochter erg gek op!). Dan kan je er 1 fileetje uit halen en die even grillen of in de oven doen. Super makkelijk en zo krijgt je kind toch z'n portie vis binnen.
Goh, dat wist ik echt niet. Man heeft in m'n zwangerschap nog gerookte zalm bij de visboer voor me gehaald, omdat ik dacht dat het daar wel van zou mogen. Het was wel veel lekkerder dan supermarkt zalm (en veel duurder), maar dat zal dan de kwaliteit geweest zijn...
Ja, betere kwaliteit dan, denk ik! Bijv. Tilapia en Pangasius die daar 'vers' ligt te prijken in het ijswater, heeft de visboer zelf ontdooid. Al die vis wordt nl. meteen in het land van herkomst (Vietnam) diepgevroren. Er komt geen Tilapia of Pangasius hier vers het land binnen. Beide vissen kan je sowieso beter niet eten, zie link: Nederlander kiest massaal voor goedkoopste vis; zijn Pangasius en Tilapia wel zo gezond, de nieuwste feiten op een rij | Smulweb.nl Ik vind het gewoon heel moeilijk met vis: de ene is bijna uitgestorven de andere is niet diervriendelijk gevangen weer een ander zit vol gif enz.
Tilapia en pangasius trekt mij ook niet zo. Wij eten hier eigenlijk alleen zalm, tonijn, makreel, haring en kabeljauw.
Is het met vlees zo anders? Niet diervriendelijk: kip (niet alleen de plofkip, alle kippen worden niet vriendelijk met de hand gevangen met vele botbreuken tot gevolg voor ze geslacht worden) Gif: veel medicijn en antibioticagebruik bij kip en rund, medicijnen niet voor mensen te gebruiken in paard.
Oh dat wist ik ook niett nee. Dus gewoon rauwe zalm is ook niet goed van de visboer ? Gelukkig heb ik het nooit gehaald omdat ik het te prijzig vond