Je leest overal dat pasgeboren kindjes de eerste 2 weken nauwelijks huilen. Maar vanaf een week of 3 tot een week of 6 het huilen op kan lopen naar gemiddeld zo'n drie uur per dag. Daarna zou dat weer afnemen, en de meeste baby's zijn met zo een 12 weken een stuk rustiger zeg maar. Klopt dit bij jullie baby's??? Hier huilde ons meisje tot aan gister eigenlijk gewoon niet, ja met slapen gaan, 5 minuten, maar dat was het. Maar gister en vandaag(met 3,5 week dus) is het flink raak met huilen. kus miek
Nou, hier klopt er ook niks van. Die kleine van ons huilde amper. Ja eerst, toen ie nog geen 2 weken was, had hij heel erg last van darmkrampen. Nadat we bij een osteopaat zijn geweest was dit over. Hij huilde/jengelde alleen als hij moe was of honger had. Maar echt een keel opzetten, nee, dat niet.
Ja bij ons werd het meer rond 3 a 4 weken tot ongeveer 6 a 7 weken. Nu huilt hij eigenlijk nooit meer, hier en daar s een piepje maar niet echt huilen nee.
Ik denk dat de kleine meid een sprongetje maakt. Dit schijnt normaal te zijn rond de 4 weken. Rond 8 weken hebben ze er weer 1.
Na de eerste 2 weken idd wel wat meer huilen, maar dat werd al vrij snel minder.. af en toe alleen een beetje miepen als ze naar bed moet
Eigenlijk helemaal niet, alleen even protesteren als die heerlijke fles of hap op is Dit is overigens pas sinds hij 4 maanden was hoor, daarvoor was hij 's avonds nogal onrustig maar overdag niet. Ach, ik denk dat die kleintjes gewoon een beetje hun draai in het leven moeten vinden, begrijpelijk toch?
Rond de 4 weken begon het hier.. Hij is nu bijna 6 maanden en krijst nog ontzettend veel ( de halve dag zo ongeveer) denk dat het per kindje verschilt en het ook aan het karakter ligt. Onze kleine huilt bijv niet van de krampen of pijn, maar puur uit frustratie als hem iets niet lukt bijv volgens de KA en onszelf is het gewoon een heel pittig manneke hier ging het helaas niet op dat het na de 12 weken minder werd..
Hier begon het zodra de kraamhulp haar hielen had gelicht. Paniek! Het ergste was het inderdaad rond 5 á 6 weken. Daarna werd het stukken minder. Dus bij ons klopte deze theorie.
julian huilde de eerste weken wat meer maar de laatste tijd eigenlijk heel erg weinig op een dag. Alleen als hij wil eten en als hij heel erg moe is en niet in slaap kan vallen. Bij elkaar misschien 30 min op een dag.
De periodes die aangegeven worden zitten volgens mij precies in de mentale sprongen van de kids. Dan is het niet meer dan normaal dat ze meer kunnen gaan huilen. Mijn dochter huild nu misschien 10 minuten per dag, dan heb ik het over echt huilen met traantjes enzo. Jengelen is altijd voor het slapen en als iets niet lukt ofzo maar dat beschouw ik niet als huilen.
Mijn dochter was de eerste 2 weken idd nog redelijk rustig. Daarna begon t huilen, alleen 's avonds eigenlijk. Maar aan een stuk door tot een uur of 23u en dan ging ze slapen! Ze wilde alleen drinken of gewiegd worden. Behoorlijk vermoeiend was dat. Helaas was t met 12 weken nog niet over. Het is wel heel langzaam afgenomen, maar ze heeft nog wel tot 6 maanden de avonden veel gehuild. Daarna ook nog veel moeite met inslapen. Uiteindelijk hebben we haar wel een paar keer 'laten' huilen, om het te doorbreken. Nu gaat het goed... (gemiddeld 10-15 minuten huilen met inslapen)
Aaron krijst niet de halve dag, maar hij huilt nog best veel (afgelopen 2 weken weer wat meer). Hij wil veel, maar kan nog bijna niks en dat levert hem heel veel frustratie op. Hierdoor huilt hij gewoon snel. Dus ook hier een pittig mannetje wat al te goed weet wat hij wil.
Wij hebben echt geluk gehad met onze zoon, die huilde in het begin eigenlijk nooit. Die sliep alleen maar, voor het eten werd hij niet eens wakker, zelfs niet met een koude washand... Hij ging echt een beetje huilen met 8 of 9 weken ofzo misschien wel laterl, ik kan het me niet zo goed meer herinneren.
van de 24 uur denk ik een uur of 15, kan hem geen 2 minuten wegleggen of hij gaat direct huilen. de osteopaat kan ook niks meer betekenen, hij denkt aan verborgen reflux. di maar de kinderarts bellen....ik ben echt wanhopig soms.....
Zo erg was het bij ons de eerste 11/12 weken ook. Totdat ik van voeding ben gewisseld. Bleek dus KMA te zijn. Ik zou maandag meteen een verwijzing vragen naar een KA. Baby's horen niet zoveel te huilen. Dikke knuffel en hoe ongelooflijk het nu ook lijkt: het wordt beter!
Hhhmm even denken hoor. Onze dochter huilde in het begin ook amper, maar al gauw begon ze te clusteren. Dat was dus elke avond 3 a 4 uur achter elkaar huilen, waar maar weinig tegen hielp. Met haar gaan lopen wou dan nog wel helpen, maar dat was het enige. Dat clusteren is erg langzaam overgegaan, ik denk dat ze dat ongeveer tot haar 4 a 5 maanden heeft volgehouden. Nu is ze 10 en halve maand en huilt ze nog maar amper. Ze huilt nu alleen als mama uit het beeld verdwijnt (niet altiijd), soms als ze d'r zin niet krijgt en als ze wakker wordt gemaakt en ook nog tegen een uur of 6 's avonds, maar verder speelt ze de hele dag lief en haalt het huis overhoop.
Veruit het meeste tussen week 4 en 6. Nu verschilt het per dag, ze heeft dagen dat ze alleen 's avonds wat jengelt, en verder om eten, en dagen dat alles dwars zit en dan huilt ze tussendoor ook wel eens een kwartiertje. Vaak is het moeheid en dan gaat ze zichzelf wakker zitten houden... draagdoek doet wonderen, net als op schoot in slaap wiegen.
Nou hier hebben we de eerste 2-3 maanden elke zondagavond met twee krijsende baby's gezeten.. We hebben geen aflevering van Boer zoekt Vrouw kunnen verstaan! Hier waren het bij Bjarne krampjes en bij Mette denk ik ook, en gewoon dramatisch meehuilen. Doet ze nog weleens namelijk. Heel in het begin moesten ze allebei elke avond huilen. En op een gegeven moment is het over en kun je je niet eens meer herinneren dat het ooit zo was.. Verder jengelt Bjarne nog weleens bij het in slaap vallen, en als hij vindt dat hij te lang op zijn fles moet wachten gaat hij heel boos krijsen. Mette doet dit eigenlijk niet, maar zij is dan ook meer van het zielig snikken.