Hoeveel kinderen uitnodigen voor verjaardag vinden jullie nog normaal?

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door humptydumpty, 19 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. humptydumpty

  humptydumpty Fanatiek lid

  9 apr 2014
  3.142
  776
  113
  M'n dochter wordt volgende maand 9 en ik moet dus weer aan de bak voor het feestje, zucht... Nu heeft ze mij een lijstje gegeven met alle meisjes die ze wil uitnodigen en dat zijn er 27 incl haar zusje :confused:. Ik had al iets heel leuks in mn hoofd voor het feestje, waar de kinderen zelf op canvas leren schilderen en met hulp een eigen heel gaaf schilder mogen maken, maar dat is 25 p.p. En dan komt er natuurlijk ook nog taart en snackjes enzo bij. Dus dat gaat hem niet worden tenzij ik de kaasschaaf heel drastisch over haar lijstje mag halen.

  Nu vindt mn man mij enorm overdreven en hij vindt dat ze dat feestje gewoon met 27 kinderen mag hebben en heeft dat ongelukkig genoeg ook al gezegd waar zij bij was :mad:. Hij geeft mij het gevoel dat ik een zeurende scrooge ben, wat volgens mij totaal nergens op slaat! M'n man is altijd al een beetje "wereldvreemd" in deze dingen geweest (zeg ik met liefde :roflmao:) en hij heeft gewoon geen flauw benul van wat normaal is. Je kunt als verkoper ook altijd alles aan hem verkopen voor welke prijs dan ook, want hij is heel naief. Maar dat terzijde.

  Maar wat vinden jullie? Waar trek ik de grens. Wat is nog normaal om uit te geven aan zo'n feestje en hoeveel kinderen is okay om uit te nodigen op deze leeftijd? Ik wil absoluut niet dat mn dochter teveel verwend wordt, omdat haar vader alles altijd maar vindt kunnen. Tegelijkertijd ik snap en respecteer ik ook dat ze niemand wil buitensluiten en dat ze een leuk feestje wil.

  Ik zou natuurlijk op zoek kunnen gaan naar iets goedkopers, maar onder de 20 pp kom je hier niet voor kinderfeestjes (niet NL) en bij de gedachte aan het zelf regelen wordt ik al horendol. Ben geen organisatorisch talent en veel te druk en chaotisch.
   
 2. Jo79

  Jo79 VIP lid

  6 mei 2007
  22.369
  1.832
  113
  27 kinderen? Ik word al moe van de gedachte. Maar goed, ieder zijn ding en in sommige landen is het normaal om bijv. de hele klas uit te nodigen.

  Waar woon je dat het zo achterlijk duur is allemaal?

  Hier ook wel eens feestjes bij anderen meegemaakt met zoveel kinderen. Die huurden een groot springkussen en zetten een aardig formaat badje op ofzo.
  Verder kun je bijv. vaak goedkoop een scoutinggebouw huren. Kinderdisco, kampvuurtje enz.

  Is er daar niet zoiets als Groupon? Hier kun je voor een habbekrats bowlen met aardig grote groepen incl. bittergarnituur.
  Of je kunt zelf laserguns huren en in een bos of natuurspeeltuin gaan lasergamen.
  Sommige buurthuizen of verzorgingshuizen hebben een mini bioscoopje ofzo wat je af kunt huren of een gymzaaltje.

  Nou ja, als je veel zelf organiseert dan kun je je aardig wat besparen, anders wordt het druk voor jullie en duur.

  Overigens zou ik 10 kinderen wel genoeg vinden, met haar en haar zusje erbij heb je er dan nog 12.
   
 3. din0

  din0 Fanatiek lid

  14 aug 2011
  2.436
  190
  63
  Da's gewoon de hele klas.
  Max zou zijn 8 incl de jarige.

  Heb Je hulp?
  Anders nee
   
 4. Fristi2012

  Fristi2012 Fanatiek lid

  23 jun 2014
  3.929
  1.587
  113
  Voor 27 kinderen zou ik een discofeestje houden. Zaaltje huren, muziek erbij, in mooie jurk laten komen.
  Spelletjes als stoelendans of stopdans.
  Wat chips en spekjes op tafel.
  Eventueel iemand die wat make-up kan doen bij de meiden.

  Voor canvas schilderen zou ik max 6 kindjes uitnodigen en jarige en zusje. Is 8 kids. Meer dan genoeg.
   
 5. Shay25

  Shay25 Bekend lid

  16 okt 2018
  864
  705
  93
  Vrouw
  Als je man het toegezegd heeft, mag hij het regelen en verzorgen! Wedden dat hij zijn woorden teruggaat nemen....

  Ik vind dat het kind zelf een keuze moet maken met wie en dat ze niemand voor het hoofd wilt stoten is heel lief, maar eigenlijk onmogelijk. Wie zijn haar vriendinnen? Heeft ze er 4, dan worden het er 4.
   
  NiVa0230, Gewooniemand, Marti en 3 anderen vinden dit leuk.
 6. humptydumpty

  humptydumpty Fanatiek lid

  9 apr 2014
  3.142
  776
  113
  Nee, ik heb geen hulp. Mn man is dat weekend zelfs op zakenreis, dus ik ben alleen. Kan hooguit een vriendin erbij vragen ofzo. We wonen in VS. Op zich is het hier wel normaal om meer kinderen uit te nodigen dan in NL, maar ik vind het persoonlijk allemaal zo overdreven en duur.

  Discofeestjes of is bos/speeltuin klinkt wel heel leuk, maar ik haat het zelf organiseren met een passie. Wordt al gestressed bij het idee. Ik ben zo iemand, die amper een etentje voor 6 man kan organiseren...Bij dingen zoals dat schilderen of andere wat duurdere dingen zijn er een stel jonge meiden, die eigenlijk alles voor je doen. Je hoeft dan alleen versiering en eten mee te nemen en kunt verder gaan zitten kijken. Vooral omdat ik alleen ben, spreekt dat me wel aan. Vindt 27 alleen gewoon te duur worden, dus daar moeten er een paar vanaf, maar vind het lastig waar ik de grens kan en mag trekken zonder een al te grote zeur te zijn :confused:. Wil ook niet dat dochter kinderen buitensluit en van een clubje er alleen 2 of 3 niet uitnodigt.
   
 7. humptydumpty

  humptydumpty Fanatiek lid

  9 apr 2014
  3.142
  776
  113
  Helaas voor mij is hij er dan niet eens...Dus hij heeft makkelijk praten :confused:. Kan hooguit zijn credit card gebruiken :roflmao:.

  Dochter heeft maar een paar echt beste vriendinnen, denk ik 3 of 4 beste vriendinnen, maar is ook bevriend met veel van de andere meisjes via school of sport of wat dan ook. Alleen de beste vriendinnen uitnodigen vind ik wel heel weinig. De meesten hebben haar ook uitgenodigd en dan is het natuurlijk helemaal lastig om hen niet ook uit te nodigen. Vooral omdat ze er toch wel achterkomen dat er een feestje was.
   
 8. Fristi2012

  Fristi2012 Fanatiek lid

  23 jun 2014
  3.929
  1.587
  113
  Er is toch wel iemand in te huren die het discofeestje kan organiseren. En wat meiden erbij regelt die helpen met spelletjes enzo
   
 9. Zwierezwaai

  Zwierezwaai Fanatiek lid

  27 mei 2019
  1.087
  1.445
  113
  Vrouw
  Hier vind ik 8 ook wel genoeg.
  Bij zo’n grote groep zou ik geen gerichte knutsel gaan maken. Meer richting speeltuin (met hulp, anders ben je ze kwijt) of idd een discofeestje
   
 10. Shay25

  Shay25 Bekend lid

  16 okt 2018
  864
  705
  93
  Vrouw
  Dan houden op een dag dat jij er niet bent en hij wel....

  Ik heb ook een slaapfeest georganiseerd terwijl ik 's aovnds met de meiden Pubquizen ging in de kroeg, doei!!!! Je redt het he!
   
 11. humptydumpty

  humptydumpty Fanatiek lid

  9 apr 2014
  3.142
  776
  113
  Kan eigenlijk alleen een party planner verzinnen. Dat doen sommige mensen hier ook, maar dan ben je niet bepaald goedkoop uit.

  We hebben geen nanny, alleen een oppas, die hier ook absoluut niet tegen opgewassen zou zijn (lief, introvert jong meisje). Ik kan haar wel vragen mij te helpen, maar dan zou ik uiteindelijk toch het voorouw moeten nemen. Behalve party planners zou ik niet weten wie je kunt inhuren om zo'n feestje te regelen. Dat is juist het voordeel van die locatie activiteiten zoals schilderen, dat er planning en organisatie bij in zit.
   
 12. humptydumpty

  humptydumpty Fanatiek lid

  9 apr 2014
  3.142
  776
  113
  :roflmao::roflmao::roflmao:

  Love it! Denk dat feestje totale chaos zou worden en mn dochter vervolgens een maand land niet meer met mn man zou praten of het wordt een overweldigend succes voor de kinderen, maar ik krijg alle ouders op mn dak, whahaha.
   
  Athina en Shay25 vinden dit leuk.
 13. rijo

  rijo Fanatiek lid

  5 mrt 2014
  4.031
  890
  113
  Ze wordt 9..? Sorry, maar op die leeftijd al een zaaltje huren of ergens naar toe gaan met 27 man zou bij ons echt een no-go zijn. Wat doe je dan op de verjaardagen die volgen? Als je het goed vindt dat ze zoveel uitnodigt, zou ik het simpel houden en een filmavond organiseren, gewoon bij jullie thuis.
   
 14. Sopje1234

  Sopje1234 Actief lid

  30 okt 2018
  262
  118
  43
  Je man heeft al toegezegd dus ik zou zijn creditcard gebruiken en ze alle 27 uitnodigen. Ik zal haar en man wel duidelijk laten weten dat dit de eerste en laatste keer is. Ook zou ik 's avonds als dochter slaapt man wel duidelijk laten weten dat ik het echt heel l#llig van hem vind dat hij me zo voor het blok zet.
   
  Gewooniemand, Jo79 en Marbloempje vinden dit leuk.
 15. Neuzeke

  Neuzeke Fanatiek lid

  3 sep 2019
  1.845
  2.076
  113
  Vrouw
  Hier mogen ze zelf kiezen maar ik zet er wel een max aantal op.
  De middelste wou welgeteld 1 kind.
  Oké dan werd het een totaal ander feest, dan ik in gedachten had maar goed.

  De oudste wil er 3.
   
 16. cowgirl80

  cowgirl80 Fanatiek lid

  28 jul 2010
  4.567
  1.715
  113
  zuid-holland zuid
  Moet het perse op de datum dat je man er niet is? Kun je geen andere datum kiezen?

  Heb je zelf het gevoel dat je de controle kunt hebben over 27 kinderen, want jij bent verantwoordelijk! Ik zou geld nog niet eens de doorslaande factor vinden hierin... ik zou zelf mijn 9 jarige ook niet heel relaxed achterlaten bij een groep van 27 en 1 begeleider...Misschien is het bij jongens anders, maar vorig jaar gingen tijdens ons feestje met 10 kinderen 2 jongens metelkaar tot bloedens toe in gevecht en ik moest echt flink ingrijpen, het zweet stond op mn rug. Ik zou er niet graag 27 hebben gehad!
   
  Melief en Marbloempje vinden dit leuk.
 17. humptydumpty

  humptydumpty Fanatiek lid

  9 apr 2014
  3.142
  776
  113
  Er zijn genoeg begeleiders bij als ik het bij die schildertent doe. Volgens mij zijn er tenminste drie hulpjes (dochter heeft er al eens een feestje van een ander gehad). Andere datum wordt lastig. Oktober is een super drukke maand voor mij op werk en twee zaterdagen ben ik zelf al weg. Mn man reist heel veel voor werk, dus in principe ben ik wel gewend om alleen voor dit soort zaken op te draaien. Vorig jaar was hij er ook niet bij. Bij haar echte verjaardag bij ons thuis is hij natuurlijk wel!

  @Sopje1234: geloof me dat gesprek hebben we al gehad, haha! Heb hem heel duidelijk gezegd voortaan eerst met mij alleen te overleggen. Hij snapte het punt zelf ook wel gelukkig. Was een beetje een impulsieve actie van hem.

  Aan de ene kant denk ik nu, laat hem het dan ook maar betalen! Aan de andere kant wil ik dochter niet het idee geven dat alles maar kan en mag en vind ik het gewoon zonde van het geld. M'n oudste heeft soms al best verwende trekjes, waar ik me groen en geel aan erger, dus het is wel zaak om hier scherp op te zijn als ouders.
   
 18. Roos12

  Roos12 Fanatiek lid

  4 jan 2015
  1.465
  370
  83
  Ik vind 27 echt van de zotte.
  Maar ik meen tussen de regels van je reacties door te lezen dat je nu wel wat protesteert, maar dat het toch een schilderfeestje voor 27 kinderen gaat worden.
   
 19. GroeneBomen

  GroeneBomen VIP lid

  7 mei 2019
  5.916
  7.265
  113
  Vrouw
  De kapster zei ooit tegen mij, ik hou aan dat de leeftijd het aantal genodigde kinderen is.

  Ik had ook prijzige feestjes buitenshuis als kind, maar 10 kids waren wel de max. Niet vanwege financiële aspect, maar omdat mijn moeder ook nog wou genieten van het feestje haha
   
 20. Ligero

  Ligero VIP lid

  1 aug 2011
  6.562
  1.236
  113
  Ja ik denk dat het gewoon uit te leggen is dat papa wel ja heeft gezegd maar na wat rekenwerk e.d. toch blijkt dat het iets te gortig wordt om met 27 meisjes te gaan schilderen. Dan zal ze best even boos of verdrietig zijn maar soms is het leven zo dat eerst iets lijkt te lukken/kunnen maar het later toch niet gaat of kan.
  Dus ik zou met haar een nieuwe maximaal aantal kinderen afspreken. Met mijn dochter heb ik bijv. afgesproken dat ze alleen kinderen uitnodigt die gedurende het jaar ook al eens hier zijn komen spelen, of zij daar. En dus niet de popi meisjes uit de klas uitnodigen omdat je er graag bij zou willen horen ofzo. Werkt gewoon niet weten wij nu uit ervaring :)
   

Deel Deze Pagina