Omdat niet al mijn drie werkdagen even lang zijn, heb ik vaak op de tweede dag meer melk afgekolfd dan er op dag drie wordt gedronken. Bewaren in de koelkast tot de week erna lukt het niet qua aantal dagen. Is het mogelijk om die melk donderdagavond goed koud in de koelkast te zetten, af te wachten of het vrijdag gedronken wordt en anders vrijdagmiddag alsnog in te vriezen? Of is dat niet aan te raden omdat de melk dan pas na iets meer dan 24 uur wordt ingevroren? Hoe zouden jullie het doen?
Als je wilt invriezen dan kun je dat het beste zo snel mogelijk doen na het kolven. Dan heb je de beste kwaliteit. Hoe langer je het laat staan des te minder die kwaliteit wordt. 😉
Dan zou ik sowieso 1 voeding invriezen, direct. En die dag kijken wat ervan komt. Is het gewoon goed zo, prima. Goed voor de voorraad. Is er vraag naar nog een voeding, dan een oudere uit de voorraad ontdooien. Ook goed voor de voorraad, want die wordt zo vernieuwd. Zo zou ik het doen.