Wat is een fijne/goede pizzarette?

Discussie in 'De lounge' gestart door Syane, 31 aug 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    12.238
    11.816
    113
    Wat is nu een fijne en goede pizzarette? We zijn met vijf personen.
    Hoe lang duurt het voor een pizzatje klaar is? En nog tips en trics?
     
  2. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.645
    1.251
    113
    randstad
    Tip bij appie verkopen ze kant en klare bodems. Ideaal. Als die uitverkocht zijn gebruik ik ook wel pitabroodjes. (Door de helft dan heb je 2 bodems)
     
    Syane vindt dit leuk.
  3. dreames

    dreames VIP lid

    9 dec 2007
    7.811
    4.050
    113
    Syane vindt dit leuk.
  4. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.002
    14.667
    113
    Vrouw
    Wij hebben een 8-persoons van emerio. Bovenop kun je de pizzabodems voor garen. Dat werkt goed.
    Dezelfde als @dreames ;)



    @dreames, doe jij over de bakplaten aluminium folie?
     
    Syane vindt dit leuk.
  5. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.654
    2.100
    113
    Emerio vind ineens fijne.
    Verder zijn er verschillende oudere topics over pizzarette.
    Ook met lekkere pizza-recepten etc
     
    Syane vindt dit leuk.
  6. dreames

    dreames VIP lid

    9 dec 2007
    7.811
    4.050
    113
    Ja klopt. Die spatels zijn nog wel makkelijk schoon te maken maar die bakplaten vind ik zo'n gedoe. Dus daar doe ik aluminiumfolie over.
     
    Syane vindt dit leuk.
  7. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Syane en Adje vinden dit leuk.
  8. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.002
    14.667
    113
    Vrouw
    Dank je voor de tip. Dat gaan we eens proberen:thumup:
     
    dreames vindt dit leuk.
  9. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    30 dec 2012
    4.796
    4.582
    113
    Wij doen altijd bakpapier in vierkantjes knippen en dit op de spatel leggen voordat het deeg erop gaat. Werkt ideaal en veeeeeeeeeel minder schoonmaken :)
     
    Zxcvb en Syane vinden dit leuk.
  10. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    30 dec 2012
    4.796
    4.582
    113
    Syane vindt dit leuk.
  11. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.585
    1.247
    113
    https://www.bcc.nl/keuken/eten-bereiden/grillplaat/emerop-pre-bake-pizzarette-6-personen/292770?channable=00798269640030303030303030303030303032393237373020&s2m_channel=319&gclid=Cj0KCQjwpreJBhDvARIsAF1_BU24GyEbun9AVTrlD4m2wOpAEpxT9G0zzr7uHfPcvLPEbJpwuRxS4rIaAgNlEALw_wcB

    Wij hebben deze maar dan met de ronde deksel met zwarte knop bovenop. Het oudere model. Pizza’s van de steen zijn zoveel lekkerder dan van die zwarte bakplaat.
    Het duurt hier denk ik ca 5 minuten voor een pizza gaar is. Tip: de onderkant van je deeg insmeren met bloem dan plakken ze niet aan de steen vast en je pizzadeeg een opstaand randje geven tegen het lekken van vocht voorkomt veel vlekken en aanbranden. En wij gebruiken altijd barbecuesaus van Calve als tomatensaus. Heel fout maar zoooo lekker!
     
    Syane vindt dit leuk.
  12. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    12.604
    8.353
    113
    Vrouw
    Emerio vinden wij ook fijn. Maar op de low budget variant die we eerder hadden ging het ook prima. Die hebben we alleen vervangen om meer pizza's te kunnen bakken. De bodems die je kan kopen vind ik op zich wel handig. Maar zelf deeg maken heeft mijn voorkeur. Op zich is het niet zo veel werk, maar het vraagt wel wat planning. https://www.ah.nl/producten/product/wi239716/ah-biologisch-passata-di-pomodoro-fijn-gekruid is mijn favo saus om erop te doen. Daar kan je behoorlijk wat pizza's mee maken.
     
    Syane vindt dit leuk.
  13. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.175
    6.577
    113
    Beter: griesmeel of grove polenta (maismail).

    Wij maken zelf deeg, maar we merkten dat die bodems bleven rijzen en daardoor dikker werden. Dan duurt het langer voordat het klaar is. Nu steek ik de bodempjes uit, leg ze op bakpapier en leg ze 2 a 3 minuten in de oven. Dan stopt het rijzen en zijn de pizzaatjes ook eerder klaar.
     
    Syane vindt dit leuk.
  14. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.045
    2.181
    113
    Brabant
    Wij hebben, hoe verrassend, de emerio 6p.

    Na alle horror verhalen hier gelezen te hebben over vies worden etc ,gezegd: hij is om te gebruiken. We gaan niet lopen stressen met poetsen en voorzichtig zijn

    Ding is nog vrijwel helemaal schoon. Is echt leuk om te doen. Wij kijken lekker een kerstfilm ondertussen, heerlijk! We laten hem dus nog even staan tot na de zomer;)
     
    Syane vindt dit leuk.
  15. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ja precies dit wilde ik ook zeggen. En wij hebben ook dezelfde pizzarette.
    We rollen het deeg lekker dun uit en dan zijn de pizza's bij ons denk ik al binnen 5 minuten klaar. Ik weet het niet precies, maar we hoeven tussen het beleggen/opeten en de volgende pizza nooit lang te wachten.
     
  16. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    12.238
    11.816
    113
    Jullie doen dit gewoon binnen? Wij gourmetten bijv nooit omdat ik het vreselijk vindt stinken en die geur niet in de gordijnen en zo wil hebben. Is dat bij een pizarette ook zo?
    We hebben een overkapping buiten en ik wilde dat daar gaan doen. Maar nu ik hier lees kan het misschien ook toch wel binnen. :)
     
  17. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    30 dec 2012
    4.796
    4.582
    113
    Nee joh, gewoon binnen. Ik heb de keren dat ik het heb gedaan, niks geks geroken. Denk dat je een pizza uit de oven meer ruikt dan dit... :)
     
    Syane vindt dit leuk.
  18. tuc

    tuc Niet meer actief

    wij doen het ook binnen, maar goed, we gourmetten ook binnen.
    Wij hebben ook de Emerio.
     
    Syane vindt dit leuk.
  19. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.261
    25.717
    113
    Pizzarette ruiken wij echt niet. Bij gourmetten ruik je meestal het vet en dat is bij deeg niet aan de orde.
    Maar gourmetten doen wij ook gewoon binnen. Wij hebben eigenlijk nooit last van stank. Tijdens het gourmetten zet ik de lampe berger aan tot even na het gourmetten. En dan is de evt stank sowieso weg.
     
    Syane en Sado vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina