vegetarische speckjes

Discussie in 'De lounge' gestart door fafa, 27 feb 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. fafa

    fafa Niet meer actief

    Ik ben sinds kort helemaal fan van de speckjes van de vegetarische slager. Ik heb ze tot nu toe alleen op het laatst ergens overheen/doorheen gedaan, zodat ze lekker knapperig blijven.
    Nou bedacht ik om een vegetarische quiche loraine te maken, maar ik vroeg me af of die speckjes dan niet heel zompig worden als ze in dat ei-room mengsen liggen.

    Iemand ervaring?
     
  2. jupke

    jupke Niet meer actief

    Durf het niet te zeggen.

    Probeer het eens en laat even weten hoe het beviel :thumup:
    Klinkt erg goed.
    Die spekjes zijn sowieso erg lekker
     
  3. floppie888

    floppie888 Bekend lid

    3 sep 2014
    793
    549
    93
    Smaken de speckjes echt naar echte spekjes? Wij eten geen varkensvlees en spekjes mis ik toch wel.
     
  4. fafa

    fafa Niet meer actief

    Nee, ze smaken niet echt naar spekjes. Maar ik vind het mondgevoel wel precies zo: (afhankelijk van hoe ver je ze bakt) eenzelfde combi van knapperig en taai.
    En ze zijn lekker zout en kruidig. Ik vind het een prima alternatief.
     
  5. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.623
    113
    Ja dat worden ze wel maar heel erg vind ik dat niet. Maar met de ‘echte’ kun je dit ook hebben natuurlijk. Ik vind het een prima alternatief!
     
  6. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.990
    6.741
    113
    zuid-holland zuid
    Ze worden wel iets zompiger ja, maar ik vind t ook niet zo storend. Ik doe ze heel veel door ovenschotels enzo. Gewoon eerst los opbakken en dan erdoorheen roeren.
     
  7. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Waar zijn ze precies van gemaakt en waar te koop?
    Klinkt goed :)
     
  8. Manque

    Manque Niet meer actief

    Spekjes geen ervaring mee, maar die vegetarisch kipstukjes worden echt heul erg vies als die een tijdje in vocht hebben gelegen. Ik maak wel eens pindasoep en wilde voor de verandering die kipstukjes erin gebruiken, maar dat zijn een soort sponzen, werden 3x zo groot.

    Geen antwoord op je vraag, maar misschien toch handig om te weten :D Kipstukjes zijn niet geschikt voor soep!
     
    cowgirl80, fafa, Triangel en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  9. Bloem2310

    Bloem2310 Fanatiek lid

    6 aug 2016
    2.769
    2.185
    113
    Ik ben helemaal weg van de vega speckjes! Ik vind ze wel praktisch hetzelfde smaken!
    En ja, ik gebruik ze ook voor hartige taart e.d. Ze worden wel iets zachter maar de de smaak blijft hetzelfde. Dus kan prima hoor!
     
    fafa vindt dit leuk.
  10. fafa

    fafa Niet meer actief

    Volgens mij is het op basis van soja.
    Hier verkopen ze het bij alle "duurdere" supermarkten. (AH, plus, Jumbo. Niet bij de Aldi, Dirk, Lidl)
    Het is van de Vegetarische Slager, de verpakking heeft een witte sleeve met een soort Art Nouveau vormgeving. :)
     
  11. fafa

    fafa Niet meer actief

    En bedankt voor jullie antwoorden!
    Ik ga het lekker een keer proberen :thumup:
     
  12. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Heb bij de ah net even gekeken maar zag ze hier niet. Ik keek bij de "echte" spekjes mss staan ze ergens anders.
     
  13. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.064
    3.859
    113
    Hier staan ze bij AH helemaal op het bovenste plankje, als ze een beetje schuin naar achteren liggen zie je ze niet eens.

    En die speckjes van de vegetarische slager zijn echt een stuk beter dan die huismerkdingen, die van de Aldi zijn echt vies. Ik doe ze alleen door stamppot enzo, dus hoe ze in een quiche ofzo worden durf ik niet te zeggen. Vast niet knapperig, maar dat heb je met gewone spekjes ook.
     
  14. fafa

    fafa Niet meer actief

    Bij onze Plus en Jumbo staan ze bij de vleesvervangers op de vleesafdeling (bij de vegetarische schnitzels, en schijven enzo)
     
    paula1984 vindt dit leuk.
  15. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    23.136
    8.869
    113
    Wij gooien ze altijd in de quiche; smaakt prima!
     
    fafa vindt dit leuk.
  16. annelie566

    annelie566 Niet meer actief

    Bakken jullie ze dan eeest voor ze de quiche in gaan?



    Ik vind ze trouwens lekkerder dan echte spekjes, die zijn zo vet
     
  17. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Ik bak ze altijd even vooraf, dan is het wel lekker hoor.
    Toch haal ik ook regelmatig spekjes bij de Groene weg slager.
     
  18. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    23.136
    8.869
    113
    Wij bakken ze ook vooraf.

    En ze staan over het algemeen inderdaad bij de vleesvervangers.
     
  19. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.623
    113
    Nee die ‘kip’ is ook meer een soort tofu. Niet goed binnen te houden :rolleyes:
     
  20. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.623
    113
    Jumbo!
     

    Bijgevoegde bestanden:

    paula1984 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina