Zodan....Zoals op t pak staat...water gekookt, en 90 ml in fles gedaan 3 schepjes poeder....en dan geduld.... zeg dat mijn dochter... Wat duurt dat lang voordat het op drinktemperatuur is.. heb de fles nu maar even in een bakje water gezet om t proces iets te versnellen.. Hebben jullie nog tips ? ( met name voor de nacht zou wel fijn zijn)
Waarom niet koud water in de magnetron opwarmen tot handwarmte en dan het poeder erbij? Wordt ook heel veel gedaan..
Helft kokend water / helft koud water. Als je geen water direct uit de kraan wilt gebruiken (wat overigens wel kan) kun je ook een voorraad voorkoken en dan bewaren in de koelkast. Of even opwarmen in de magnetron.
Nou warm kraanwater zou ik persoonlijk niet doen maar goed sat ben ik.. Hier gewoon koud water in de fles dan in de magnetron poeder erbij en klaar
Ik zou gekookt water dan aanvullen met koud kraanwater. Even oefenen met de juiste verhoudingen. Als het water op de goede temperatuur is, de poeder eraan toevoegen.
Tip van mijn kraamhulp: poeder er met een vork doorheen roeren. Als je de fles schudt komen er luchtbelletjes in waar je kindje kramp door kan krijgen.
Flessenwarmer aanschaffen heb ik wij hebben namelijk ook geen magnetron. Ik gebruik gewoon koud kraanwater maar je kunt als je dot prettig vind ook een gekookte dagvoorraad in de koelkast bewaren. Geen poeder in te heet water gooien dan breek je voefindsstoffen af. Gewoon opwarmen tot de juiste temp en dan poeder erbij klaar! Succes
Mag niet hoor, zelfs de watermaatschappijen raden het af om warm water te drinken, kijk maar op hun sites....
Hier gebruiken we een thermoskan om gekookt water warm te houden. Wanneer we voedingen maken schenken we het water gewoon in het flesje. Als het te warm is laten we het eerst afkoelen in een beker met koud water (tip: ververs het koud water om de paar minuten om nog sneller te koelen). Als het te koud is warmen we het op met een flessenwarmer of koken we extra water.
Poeder aanmaken met helft van water dat net van de kook is, aanvullen met vers koud water. Is snel (water heeft maar helft van tijd nodig om te koken) en veilig. WHO raadt aan poeder altijd aan te lengen met water dat net van de kook is.
Zo doen wij het ook, en roeren met een vork (anders krijg je schuim wat weer krampjes veroorzaakt). Waterkoker niet te vol doen, dan is het water zo gekookt (ook 's nachts is je fles dan zo klaar).
ik deed snachts of smorgens 250ml water in de waterkoker en liet m 40 sec aan dan was het water precies goed beetje gemakszucht van mij haha
Ik deed het poeder oplossen in water net van de kook, heb je ook minder klontjes, roeren met een vorkje, aanvullen met koud water. 1/3 heet, 2/3 koud (direct uit de kraan) en drinken maar