Dat kun je bij de bank navragen. Advocaat heeft mij toen amper wat gekost omdat ik toen student was en amper inkomen had.
Ik denk dat de rechter er ook een groot verschil in ziet dat de rekening niet door jouw ouders zelf was geopend en alles erop was gespaard. In dit geval waren zij gezaghouder, maar duidelijk niet de eigenaar. De intentie bij ons is dan ook dat het geld naar onze dochter gaat. Mocht zij niet met geld om kunnen gaan tegen die tijd, dan zullen we het naar een rekening van ons overmaken zodat zij er niet zomaar bij kan, maar het moet overleggen. Dat is een heel groot verschil met ouders die het geld eraf halen terwijl ze het niet eens zelf hebben gespaard. Daarbij vind ik het persoonlijk ook een groot verschil als het bijvoorbeeld voor een luxe-artikel of een eerste levensbehoefte wordt gebruikt. In dit geval is het volkomen terecht dat je een rechtzaak hebt aangespannen, maar wel heel sneu voor je dat het zover moest komen.
😂😂😂😂 Ik dacht echt ff: serieus??? Stonk er in, heel goed en de spijker op z'n kop!
Zeker wel. Alleen kan je er samen in overleg van afzien. Verder is het verplicht. Als een van de partners niet voor zichzelf kan zorgen is de ander verplicht financieel te onderhouden. Zijn wel allerlei voorwaarden maar je kan niet zeggen: ik doe het niet.
En toch mag het niet! Hier ook gehad: ING bank zei ja, belastingtelefoon zei weet het niet stuur maar een brief, antwoord op brief belastingdienst was nee. De spaarrente op dochters rekening was toen een stuk hoger dan op mijn rekening. Dus ik vroeg aan de bank of ik mijn spaargeld op haar rekening mocht parkeren vanwege de hogere rente, en dan voor haar 18e weer grootste deel weer eraf halen naar mijn eigen rekening. Bank zei ja. Valt tenslotte allemaal onder mijn vermogen/box 3 bij de belastingdienst. Maar belastingdienst ziet het als een schenking, omdat het echt duidelijk van een rekening komt met jouw naam, naar een rekening op je kinds naam. En over schenkingen met grote bedragen moet je schenkingsbelasting betalen. Dus zou het niet doen! Hier komt dus maar een beperkt bedrag op dochters spaarrekening (mag ze mee doen wat ze wil, reis, rijbewijs, meubels, zelfs 'opdrinken', whatever als ze er gelukkig van wordt) Wat ik spaar voor haar studie houd ik op mijn eigen rekening en betaal ik dan per maand/jaar aan haar. En met een bijbaantje als scholier mag ze zelf sparen voor leuke dingen of voor later. Meer dan 10.000 euro op je 22e vind ik heel netjes hoor! Ik had op mijn 21e zo'n soortgelijk bedrag (en geen studieschuld), maar ik ben toen een jaar op wereldreis geweest en toen stond ik weer bijna op 0, maar daar heb er zeker geen spijt van! Sinds ik werk kan ik wel makkelijker sparen, en als alleenstaande mama zelfs bijna nog makkelijker vanwege de toeslagen (hoe krom). Precieze spaarbedrag ga ik niet noemen, maar wel ruim meer dan 10.000 euro. Helaas geen 6x 100.000, moest wel lachen Lijkt me ook verschillen of je een huurhuis hebt of een koophuis. Heb nu een huurhuis, maar zodra ik een koophuis heb stop ik alles meer dan 10.000 euro in het huis (aankoop/hypotheek, of misschien later een verbouwing).
Dit is dus ook wat ik bedoel. Het geld op de rekening van een kind heb je als ouder in beheer. Het is niet jouw eigendom.