Geen idee, ik denk een stuk of 5? Hier doen ze ze meestal voor of na een vakantie, dus dat is wel handig. Soms wel eentje doordeweeks. Ik werk veel thuis, dus het is hier meestal niet zo'n planningsprobleem, maar kan me voorstellen dat 13 dagen wel heel lastig te regelen is.
Heb ze nog niet geteld maar hier heb je: - studiedagen - werkdrukverminderingsdagen - aantal dagen alleen de ochtend naar school - thuishouddagen als de leerkracht ziek is(dan is er vaak wel noodopvang) Normaal van ma tm vrij 8.30-1415 naar school.
Wat zijn dat dan voor dagen? Is dat zodat de leerkrachten achterstallig werk kunnen wegwerken ofzo? Ik weet wel dat scholen per kind ongeveer € 270 per kind krijgen aan werkdrukmiddelen, dat wordt veelal besteed aan extra leerkrachten of inhuur van bijv. gym/muziekleerkrachten om de leerkrachten van de school te ontlasten Als ik dit zie staan denk ik, dan komt het ten laste van de lestijd van de kinderen dat kan toch niet de bedoeling zijn?
Dat ligt maar aan het aantal uren bij elkaar. Hier noemen ze alles studiedag, maar niet alle studiedagen worden voor bijscholing gebruikt. Het overgrote deel wel, maar sommige mogen ze gebruiken om extra na te kijken, lessen voorbereiden, rapporten schrijven etc. Dus die zou je ook werkdrukverminderingsdagen kunnen noemen.
Ik moet eens kijken om hoeveel dagen het gaat bij elkaar nog niet gedaan. Denk dat er wel een berekening is omdat ze van ma tm vrij van 830-1415 naar school gaan zowel onder en bovenbouw
Hier is dat ook zo, vaak een programma/ scholing tot een uur of twee, daarna dan nog een aantal uren die je zelf in kunt vullen met planningen maken, interne overleggen, analyses maken, groep- of individuele plannen schrijven, rapporten voorbereiden etc.
13 studiedagen, en 3 'halve' dagen. En dan natuurlijk nog de vrije dagen i.v.m. Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, etc. Dochter zit op het VSO (speciaal onderwijs, brugklas).