Ik ben op zoek naar andere dingen die ik als ontbijt en lunch kan eten. Momenteel eet ik meestal als ontbijt muesli met vanilleyoghurt en als lunch crackers met smeerkaas. Voor dat ik zwanger was ontbeet en lunchtte ik bijna nooit (ja i know heel slecht ) Ik merk dat ik de muesli met yoghurt steeds minder kan verdragen en het me tegen begint te staan. Wie heeft er tips? Wat eten jullie als ontbijt en lunch?
Ik eet meestal kwark of Griekse yoghurt met fruit. Nu het wat kouder begint te worden vind ik havermoutpap ook wel weer erg lekker. Als lunch eet ik bijna altijd crackers met willekeurig beleg, momenteel veel met kruidenkaas en ham, soms met kaas of eiersalade. In de zomer veel salades als lunch gegeten maar dat staat me nu niet zo aan nu het weer wat frisser wordt.
Ik eet zowel bij ontbijt als lunch volkorenbrood met karnemelk er bij. Divers beleg, meestal iets hartigs als kaas, vleeswaren of een spread. Soms zoet beleg, maar daar hou ik niet zo van.
Kwark heb ik weleens geprobeerd maar vond ik niet lekker En het is bij mij ook nog lastig dat ik allergisch ben voor veel soorten fruit.
Ik ontbijt graag met havermoutpap (warm of overnight oats met veel fruit erin). En voor de lunch maak ik vaak een vers soepje met een lekker belegd broodje of een maaltijdsalade, vaak ook met brood. Shakshuka of iets anders met ei vind ik ook altijd lekker.
Ik ontbijt niet. Heb gewoon nooit trek 's morgens en dat bevalt me eigenlijk prima zo. Bij de lunch eet ik vrijwel altijd restjes avondeten)of vers van een dag eerder of uit de vriezer). Als ik toch niks meer heb, maak ik meestal een roerei met wat voorhanden is (bv ui, tuinerwtjes, gedroogde tomaatjes) of een maaltijdsalade.
Ontbijt: crackers met beleg Cracottes met beleg Brood met beleg Bananenpannenkoekjes 1 ei klutsen en 1 banaan prakken. Goed door elkaar mengen. Wat kaneel erdoor. En in de pan bakken. Lekker met wat vers fruit, handje muesli en wat yoghurt erbij. Magere yoghurt of kwark, met Verse vruchten, met noten, met muesli, met cruesli, met Granola. havermout, ik kook het meestal even sochtends, maar je hebt ook van die overnight oats. Lekker met wat kaneel, rozijnen en appel bijv. of met een beetje suiker en klontje boter Soms maak ik Brinta, aten we vroeger heel soms wel eens, en dat doet me daar nog altijd aan denken. oja je kunt ook altijd nog iets van cornflakes met melk proberen, misschien is dat wel iets wat je lekker vind.
Lunch: meestal brood met beleg Cracker/cracottes/knackebrod met beleg Soms salades Rucola met avocado, tomaat En tonijn bijv. of caprese, met tomaat mozarella en pesto omelet of gebakken eieren.
ontbijt pizza van havermout, kwark en een ei (en een snufje kaneel ofzo) - 8 minuten in de airfryer - van alles 50 gram - en als het klaar is wat halvajam er over. lunch: brood/rijstewafel/cracker met groentespread (aldi) of zuivelspread en daaroverheen plakjes komkommer. soep bij de lunch
Ik at s morgens ook vaak weinig of slecht. Als ik nu geen zin heb maak ik een ontbijt smoothie (project gezond) 200 gr yoghurt 15 gram havermout 1 banaan 75 mango (bevroren) of ander fruit 50 gram spinazie (heb altijd bevroren blokjes in de vriezer. eventueel klein beetje water zodat het makkelijker met een rietje drinkt. Heerlijk!
Wij ontbijten meestal met zelfgemaakt brood (en/of dadels) en olijfolie. Man en kinderen melk erbij en ik thee. Maar soms ontbijten we ook met baked oatmeal, yoghurt met fruit/havermout, pancakes, broodpudding, of brood van de bakker (dat is stokbrood altijd) met bv jam of pindakaas. Lunch soms een broodje maar meestal gewoon iets wat ze in Nederland als avondeten zouden beschouwen (pastagerechten bv).
Als ontbijt is pan con tomate ook een heerlijke aanrader. Met de lunch eet ik brood, omelet, salade of soep.
Een lekkere Spaanse tortilla met zoete aardappelblokjes, babyspinazie, rode ui, wi en feta! Je staat misschien even wat langer in de keuken, maar dat is het zeker waard! Volkorenwrap met kip pesto, of gerookte zalm en of tonijnsalade, maar je bent zwanger dus wordt het wat lastiger.. Wentelteefjes Witlofsalade met ananas en gegrilde kip. Variaties met appel en walnoten.
Ontbijt - Yoghurt of kwark met fruit - Enkel fruit + kop koffie (meestal voordat ik ga sporten) - handje noten - Proteïnereep + kop koffie (als ik krachttraining ga doen) - bananen pannenkoekjes - maiswafels met pindakaas of gewoon kaas - in het weekend soms een omelet met kaas en kip Lunch - bovenstaande - goed gevulde salade met koolhydraten (in de vorm van bonen/peulvruchten), eiwitten (tonijn, kip of ei) en groente (sla / komkommer / tomaat / paprika / etc etc) en vetten (pitten en zaden / dressing op basis van notenolie en bijv. frambozenazijn / cashewnoten / walnoten etc etc - warme maaltijd eet ik ook vaak als lunch ipv 's avonds - groente omelet
Ja klopt, maar ik vind het altijd wel lekker erbij! Hoewel ik niet elke dag vlees oid eet, kan ik een mals stukje kip / vis wel waarderen!
Ik maak zelf granola, kan ik kiezen wat ik er allemaal in stop, en eet dit met magere yoghurt. Ik doe er vaak fruit bij, nu wat druiven, eerder in de zomer ook aardbeien of banaan, net wat ik heb liggen.
- Havermout met appel, kaneel en rozijnen - grote bruine vol gezond - plattaart met paprikaspread, courgette en feta (1x maken = 4 porties lunch) - soep met broodje - omelet met tomaatjes en pesto - afbakbroodje met kruidenkaas en tomaat - (pasta) salade - restje avondeten (stoofpotje, iets met rijst/couscous etc) - noedels met wat groente - cracker met zonnatura spread, plakje kaas en wat losse rouwkost - wrap met beetje roomkaas en wat rouwkost of gegrilde groente - quiche (vriezen wij in puntjes in, makkelijk op te warmen)