Wat doe ik met al die groene paprikas?

Discussie in 'De lounge' gestart door Julia1979, 5 aug 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Julia1979

    Julia1979 Fanatiek lid

    1 jun 2014
    1.885
    1
    36
    NULL
    Drenthe
    Met regelmaat koop ik van die trio zakken rood geel groen pakken paprika. Die bewaar ik in de vriezer tot ik er wat van nodig heb..en dat gaat super.. maar ik blijf om een of andere reden altijd met de groene zitten..Ze zijn wat pittiger en daarom kies ik, ook ivm de kids bij macaroni, chili of couscous altijd weer voor geel of rood..
    Iemand een lekker recept met voornamelijk groene paprikas wat niet meteen de gedachte 'ai pittig' oproept bij de smaak? Ben heel benieuwd..
     
  2. Valerie

    Valerie Fanatiek lid

    22 jun 2007
    4.206
    1.041
    113
    Vrouw
    Gevulde paprika's zijn bij mijn kinderen favoriet. Al moet ik wel eerlijk zeggen dat ik meestal kies voor rode paprika's omdat ik die lekkerder vind. (Ik koop zelf nooit triozakken omdat ik niet zo van groene paprika houd. Je kunt de gele en rode ook gewoon los kopen, dan blijf je niet met de groene zitten.)

    Je kunt de paprika's vullen met een vulling naar keuze: net wat jullie lekker vinden. Bijvoorbeeld met couscous, tonijn, blokjes courgette, tomatensaus en verkruimelde feta. Of met gehakt, rijst, een bosuitje en tomatensaus. Maar je kunt dus eindeloos varieren, net wat jullie lekker vinden. Dan wat geraspte kaas er overheen (niet bij de variant met feta) en ca 20 a 40 minuten (afhankelijk van de inhoud en of alles van te voren al is gebakken/gekookt) de oven in op 175 graden.
     
  3. noid

    noid Fanatiek lid

    29 okt 2012
    2.245
    0
    36
    Tilburg
    Zelfde verhaal hier. Maar ik vind het zonde om twee losse paprika's te kopen voor meer geld dan een zak van 3...
    Daarom vind ik de markt ideaal :)
     
  4. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.178
    10.716
    113
    Een wok van groene groenten, met je paprika's, broccoli, courgette en lente-ui. Of denk aan peultjes of sperziebonen. Als je aan t einde de boel even stooft in kokosmelk krijgt het een lekkere zachte smaak.

    Zelfgemaakte pizza met grote paprikaringen.

    Gegrilde groenten, snijd plakken van bv courgette en aubergine, en de paprika in grote stukken, wat gehalveerde champignons erbij. Wat olijfolie en Provençaalse kruiden er overheen, kwartiertje onder de grill (halverwege keren) en klaar.

    In kleine stukjes door een rijstgerecht met kip, champignons, cashewnoten en doperwten of tuinbonen. Of fijngesneden als pittig elementje in een zacht cremig soepje.
     
  5. Snne

    Snne Bekend lid

    10 feb 2011
    840
    8
    18
    NULL
    NULL
    Wereldgerecht mexicaanse enchiladas. De salade die daar bij hoort maak je met tomaten en groene paprika mjammmmie :) nu ik het zo schrijf.. ik zal het vd week weer eens maken alweer te lang geleden ;)
     
  6. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Wilde zeggen bij de tomatensaus voor pasta, maar dat wilde je dus niet. Moet zeggen dat ik hem gecombineerd met kaas en andere groenten in de pastasaus nou niet echt pittig vind, maar juist een lekkere toevoeging hihi.
     
  7. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.385
    867
    113
    Ik gooi de groene paprika's altijd in Mexicaanse gerechten.
     
  8. erminea

    erminea Bekend lid

    12 dec 2012
    890
    1
    0
    NULL
    NULL
    Ik ken het :). Ze zijn ook lekker in gazpacho (super met warm weer!) Of Griekse salades.
     
  9. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    Ik gooi ze vaak in een wok gerecht ( rood en geel of oranje ook trouwens ) .
    Net wanneer het wel een mooi kleurtje erbij kan gebruiken. In een omelet kan ook .

    Ik vind het nou niet echt zo'n enorm verschil groen of gele paprika. Shannon eet de groene net zo lief rauw weg als rode of gele..
     
  10. Kyra73

    Kyra73 Fanatiek lid

    24 okt 2013
    1.568
    455
    83
    Ik snij ze altijd klein voor in een wokgerecht of in de pasta en nog nooit van de kinderen gehoord dat ze hem pittig vonden.
     
  11. Oogjes

    Oogjes Actief lid

    24 jun 2012
    129
    0
    16
    mie-omelet
    in een ovenschaal gekookte mie op de bodem
    gehakt geruld met groene paprika's en ui gebakken erop,
    dan geklutst ei erover schenken, beetje geraspte kaas erop en in de oven tot ei is gestold.
    hier is juist de groene het lekkerst, dan blijft het lekker hartig. met rode paprika wordt het te zoet/weeïg
     
  12. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    30 minuten onder de grill tot het zwart word. Daarna 10 min in afgesloten zak laten liggen. Schil en zaadlijsten verwijderen. In repen op bord leggen en feta erover kruimelen.. Yummie.
    Eventueel af te maken met wat goeie olijfolie en knoflook en kruiden
     
  13. sannie30

    sannie30 Fanatiek lid

    24 jan 2011
    1.050
    9
    38
    Paprika's invriezen? Wist niet dat dat kon. Worden ze dan niet slap na het ontdooien?
     
  14. Brightness2013

    Brightness2013 Niet meer actief

    Wat handig, dat invriezen. Stom maar nooit aan gedacht :)
     
  15. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ik heb dit probleem juist met gele... Die vind ik te zoet.
     
  16. Gerdatje

    Gerdatje Fanatiek lid

    27 apr 2012
    1.920
    0
    0
    100% Mama
    Achterhoek
    We gebruiken ze alle drie gewoon hetzelfde.
    Heb wel altijd het probleem dat de gele het eerste zo vies bruin wordt.
     
  17. Wensmamma

    Wensmamma Fanatiek lid

    4 jun 2013
    2.347
    993
    113
    Ik heb dat juist met de rode, die vind ik echt te zoet. Ik hou van de groene paprika's :D

    Ik wist trouwens niet dat je ze kunt invriezen, maar goed dat heb ik niet nodig, want ze gaan zo op. Gooi ze ook altijd door salades namelijk.
     
  18. Delta

    Delta Niet meer actief

    Ik vind de oranje het lekkerst haha, maar die zijn ook meteen het duurst :p Ik proef zelf niet veel verschil in smaken, die andere? Een beetje misschien, maar niet als je het verwerkt in een gerecht vind ik.. Het is meer de kleur die het hem doet, voor mij dan.. De groene zijn meer bitter, misschien kleiner snijden?
     
  19. Brightness2013

    Brightness2013 Niet meer actief

    Ik proef ook geen verschil eerlijk gezegd.
    Wel als ik ze rauw eet.
    Kleur word hier meestal gekozen aan de hand van het gerecht. Meestal groen in (rode) pasta saus, Rood of geel in tajine.. ga zo maar door.:p
     
  20. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    De gele moet je eigenlijk gewoon rauw eten :)
    Dan zijn ze het lekkerst.

    Dan in gerechten gebruik ik meestal rood... Staat lekker vrolijk en smaakt prima. Vooral in de wok, tortillas, tacos etc.

    De groene snij ik gewoon in kleinere stukjes en zijn meer als vulling.
    Wij vinden ze niet heel lekker maar ook niet vies.
    In de pastasaus proef je er relatief weinig van eigenlijk.

    Wij kopen dus ook zelden tot nooit trio-zakken.
    Tenzij de trio-zakken ECHT heel goedkoop zijn... Maar liefst haal ik mn paprikas gewoon per stuk bij de groenteboer :)
     

Deel Deze Pagina