Al vanaf dag 1 is slapen voor ons mannetje een drama geweest. Hij weigerde in zijn bed te slapen (achteraf logisch, hij kreeg te weinig voeding binnen). Toen we de eerste dagen voorbij waren en de oplossing gevonden hadden voor zijn slechte eten, kwamen de beruchte buikkrampjes en niet veel later ook reflux waar hij veel last van had. Kortom nog steeds weigeren om in zijn bedje te slapen, hij zocht nog steeds troost. Nu met 9 weken oud, ligt hij wederom op schoot te slapen. De reflux is onder controle en de krampjes worden minder erg. Op advies van de kinderarts zijn we met "slaaptraining" begonnen en proberen we echt voorspelbaarheid en ritme erin te brengen. De eerste paar dagen na zijn doktersbezoekje ging het heel goed. We konden hem na zijn voeding, schone luier, knuffelen/spelen in zijn bedje te slapen leggen zonder problemen. Na ongeveer 45 minuten slapen werd hij weer huilend wakker, maar geef hem zijn speentje even terug en hij dommelde zo weer verder. Maar nu een paar dagen later wordt het wegleggen na zijn wakkere uurtje steeds moeilijker en is hij na 1 korte slaapcyclus niet meer in slaap te krijgen en huilt hij alles bij mekaar tenzij je hem op schoot neemt. Dus ik zit nu ook weer met mijn slapende kleine kereltje op schoot. en als klapper op de vuurpijl worden de nachten, die juist wel altijd goed gingen de afgelopen weken, ook steeds onrustiger tot het punt dat ik afgelopen nacht als vanouds weer met hem op mijn buik heb geslapen. Ik had even goede hoop dat het beter zou worden met zijn huilen/slapen, maar na de afgelopen 2 dagen begint de moed me toch weer wat in de schoenen te zakken....
het niet in zijn eigen bedje slapen lijkt me volkomen normaal babygedrag. Lastig soms, maar wel logisch. Door dat huid op huid contact wordt een kindje rustig, hormonaal gebeurt er dan ook veel. Misschien is een draagdoek een optie voor overdag? En voor 's nachts een cosleeper?
Slaaptraining met 2 maanden? Ik sta echt te kijken dat een arts dit adviseert! Het niet alleen willen slapen is inderdaad volkomen normaal bij deze leeftijd. 9 maanden lang zat hij lekker warm bij mama en nu zou hij zelfstandig met een ritme moeten kunnen slapen? Gewoon heerlijk aan deze mama honger toegeven. Een draagdoek/zak (ergonomisch) biedt uitkomst voor dit soort plakkende uurtjes
Een sprongetje denk ik niet, daar gaat het echt al te lang zo voor. Ik ben ook zeker voorstander van toegeven aan mama honger en gewoon lekker bij je nemen. Maar niks lijkt echt te werken. De draagdoek helpt niet en waar hij eerder gewoon lekker bij ons sliep gaat dat ook al bijna niet. Vandaag alles ook weer geprobeerd, draagzak, bedje, op schoot... Maar hij heeft al met al amper anderhalf uur geslapen Inbakerem hebben we geprobeerd, puckababy slaapzakjes, co sleeper, buik slapen, zij slapen, rug slapen, verzin het allemaal maar.
Je geeft aan dat reflux mee speelt en dat dit onder controle is. Hoe is dit onder controle? Wat doe je eraan?
We leven naar de algemene leefregels bij reflux en dikken zijn voeding flink in. Het komt nu niet meer omhoog bij hem en dat lijkt te werken.
Soms werken de keefregels en indikken niet voldoende. Niet meer spugen zegt niet dat het niet meer omhoog komt. Maar ik begrijp dat je dus geen wegslikken en andere klachten ziet?
Dit en ik ben echt niet tegen slaaptraining, maar dat is echt voor oudere kindjes. Voor nu, lekker bij je nemen, aan toegeven en voor overdag een draagdoek/ergonomische zak.
Ik heb met mijn dochtertje van nu 7 weken ook zoiets gehad en ben met behulp van het boek Baby in een droomritme begonnen aan het aanwennen van een slaapschema. Het is vooral een kwestie van iets kiezen en dat consequent volhouden. De eerste dagen bleef ik maar wisselen van strategie en dat hielp absoluut niet. Nu gekozen voor slapen in wiegje plus inbakeren met puckababy en dat heel consequent volgehouden. De eerste drie dagen waren helemaal niks, maar de vierde dag sloeg het om. Dan merk je dat die kleintjes het echt beter doen wanneer ze regelmatig een goede slaapcyclus draaien en wordt het in slaap vallen zelf ook makkelijker. Tijdens de eerste week trouwens het huis en de dag zo prikkelarm mogelijk gehouden.