Vacuümverpakte ingevroren vis???

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Amy1983, 22 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Amy1983

    Amy1983 Niet meer actief

    Mag ik geen vers gekochte, vacuümverpakte, ingevroren vis??? Mijn schoonouders hebben voor kerst vis gekocht bij de visboer en het daar vacuüm laten verpakken. Bij thuiskomst ingevroren.

    Mag ik dat nu wel of niet eten???
    Denk wel dat ik ze tegen het plafond heb als ik zeg dat ik dat niet mag... Maar goed, alles voor hun eerste kleinkind natuurlijk ;)
     
  2. Mama322

    Mama322 Actief lid

    29 aug 2011
    384
    0
    0
    ligt eraan wat ze na het ontdooien ermee doen... Gaan ze het nog bereiden of houden ze het rauw. Bij het laatste zou ik het niet doen;)
     
  3. Mime28

    Mime28 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.050
    1
    0
    Mee eens
     
  4. Amy1983

    Amy1983 Niet meer actief

    Bereiden, bakken in de pan! Ik hou niet zo van rauwe zeetong!! ;)
     
  5. MiekeLammetje

    MiekeLammetje Actief lid

    17 nov 2011
    408
    0
    0
    leerkracht basisonderwijs
    Zwolle
    Ik lees net in n andere topic dat dat wel mag, mits de vis bij aankoop écht vers was, en niet al uit een vacuumverpakking kwam.
     
  6. mejosje

    mejosje Fanatiek lid

    26 jan 2009
    2.846
    0
    0
    Als het verwarmt wordt is er sowieso niets aan de hand.
    De vacuümverpakte vis gaat alleen over rauwe vis die niet meer verder wordt bereid zoals gerookte zalm.
     
  7. Amy1983

    Amy1983 Niet meer actief

    Oh ja dat klopt! Ik was al helemaal zenuwachtig! Maar logisch dat ik het mag omdat het nog gebakken wordt! Bedankt dames!
     
  8. naverona

    naverona Actief lid

    26 apr 2011
    249
    0
    0
    admintratief/secretarieel medewerkster
    Nieuwpoort
    en wat mijngun ook nog eens tregen mij zei is dat als iets uit de diepvriep komt en daar minstens een week heft gelegen de bacterien ook dood zijn..;)

    xxxx
     
  9. ChocoChick

    ChocoChick Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.152
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bacteriën gaan niet dood in de vriezer.
     
  10. mejosje

    mejosje Fanatiek lid

    26 jan 2009
    2.846
    0
    0
    Omdat voorverpakte gerookte vis, zoals zalm in een vacuümverpakking, lang bewaard kan worden, kan de listeriabacterie zich vermenigvuldigen tot schadelijke hoeveelheden. Gerookte vis uit de diepvries is wel veilig. Bij een temperatuur onder het vriespunt kan de listeriabacterie zich niet vermenigvuldigen.

    De vis moet dan na het ontdooien wel meteen gegeten of bereid worden, omdat de bacterie temperaturen onder het vriespunt wel overleeft en dus bij ontdooien zich weer kan vermenigvuldigen. Ook gerookte vis die is gegaard, zoals in een ovengerecht, is veilig: alle ziekmakende bacteriën worden bij het verhitten gedood. Om dezelfde reden is ook vers gebakken, gegrilde, gepocheerde of gekookte zalm geen probleem. Zoute haring wordt kort bewaard waardoor er geen gevaar is voor uitgroei van en schade door listeria. Ook zure haring is veilig.

    bron: Listeria | Voedingscentrum

    (dit geldt dus alleen voor vis die meteen is ingevroren en dus niet even in de diepvries is gelegd)
     

Deel Deze Pagina