Het onderwerp zegt het al. A.s. zondag een gezelschap van 13 volwassenen en 6 kinderen. We gaan dan steengrillen maar weet niet meer hoeveel vlees/vis we per persoon nodig hebben. En natuurlijk niet te vergeten salades en stokbroden. Wie kan me even op weg helpen? Of heeft nog heerlijke tips??
hallo, ik heb 5 jaar in een slagerij gewerkt en wij zeiden altijd 250 gram per persoon, nu is dit wel voor gemiddelde eters hoor.. wij thuis redde dit meestal niet omdat wij grote eters zijn, dus dan zou ik 300 gram doen. het ligt er natuurlijk ook aan wat je er allemaal bij hebt! veel plezier alvast..
Ik zou 400 gr vlees pp doen ongeveer en een half stokbrood pp. En dan nog vier grote bakken met salade neerzetten. Veel plezier!
ik werk 8 jaar in een slagerij en bij ons rekenen 300gr vlees voor volwassenen en 200 gr voor kinderen.
Heb je gewoon een steengrill thuis? Ik ken alleen het 'gourmetten' maar goed. Ik zou lekker veel dingen erbij maken, patat, brood, aardappelsalade, gepofte aardappel, pastasalade, hollandse salade, huzaren salade etc en dan 250-300 gram vlees rekenen per persoon en 1 stuk vis per persoon.
Zou ik ook doen.. Evt nog een lekkere bowl er bij en groentespiesjes? Garnalenspiesjes? Soepje vooraf..
Soepje is idd wel een goed idee! En garnalenspiesjes ook! Dat wilde ik al doen maar aan een spies is ook leuk. Ik heb idd een steengrill thuis maar we hebben er wel 3 nodig denk ik. Welke aardappel en hoe lang moet je die poffen? Vind ik nl. errugg lekker met knoflooksaus!
soep is veeeel te veel voor een gourmet pfffffffffff zou al vol zijn van soep en brood ik reken ook vanuit mijn slagerij periode 250/300 gram pp 150/200 gram kinderen 150 gram salade pp half stokbrood en dan komkommer fruit tomaatjes enz