Hoeveel vlees/vis pp steengrillen??

Discussie in 'De lounge' gestart door tjessia, 16 jun 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tjessia

    tjessia Fanatiek lid

    1 feb 2009
    2.889
    0
    0
    Het onderwerp zegt het al.
    A.s. zondag een gezelschap van 13 volwassenen en 6 kinderen. We gaan dan steengrillen maar weet niet meer hoeveel vlees/vis we per persoon nodig hebben. En natuurlijk niet te vergeten salades en stokbroden.
    Wie kan me even op weg helpen?
    Of heeft nog heerlijke tips??
     
  2. ikkelies10

    ikkelies10 Fanatiek lid

    31 jul 2007
    2.139
    0
    0
    thuiszorg
    noord-holland
    hallo,

    ik heb 5 jaar in een slagerij gewerkt en wij zeiden altijd 250 gram per persoon, nu is dit wel voor gemiddelde eters hoor..
    wij thuis redde dit meestal niet omdat wij grote eters zijn,
    dus dan zou ik 300 gram doen.

    het ligt er natuurlijk ook aan wat je er allemaal bij hebt!

    veel plezier alvast..
     
  3. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Ik zou 400 gr vlees pp doen ongeveer en een half stokbrood pp. En dan nog vier grote bakken met salade neerzetten.

    Veel plezier!
     
  4. bulldog

    bulldog Fanatiek lid

    2 okt 2007
    4.378
    0
    0
    NB
    ik werk 8 jaar in een slagerij en bij ons rekenen 300gr vlees voor volwassenen en 200 gr voor kinderen.
     
  5. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    Heb je gewoon een steengrill thuis? Ik ken alleen het 'gourmetten' maar goed.

    Ik zou lekker veel dingen erbij maken, patat, brood, aardappelsalade, gepofte aardappel, pastasalade, hollandse salade, huzaren salade etc
    en dan 250-300 gram vlees rekenen per persoon en 1 stuk vis per persoon.
     
  6. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Zou ik ook doen..

    Evt nog een lekkere bowl er bij en groentespiesjes? Garnalenspiesjes?

    Soepje vooraf..;)
     
  7. tjessia

    tjessia Fanatiek lid

    1 feb 2009
    2.889
    0
    0
    Soepje is idd wel een goed idee!
    En garnalenspiesjes ook! Dat wilde ik al doen maar aan een spies is ook leuk. Ik heb idd een steengrill thuis maar we hebben er wel 3 nodig denk ik.
    Welke aardappel en hoe lang moet je die poffen? Vind ik nl. errugg lekker met knoflooksaus!
     
  8. mirell

    mirell VIP lid

    17 jul 2007
    15.021
    1
    0
    in een hele leuke winkel de xenos
    ik woon in julianadorp aan zee
    soep is veeeel te veel voor een gourmet
    pfffffffffff zou al vol zijn van soep en brood

    ik reken ook vanuit mijn slagerij periode
    250/300 gram pp
    150/200 gram kinderen
    150 gram salade pp
    half stokbrood
    en dan komkommer fruit tomaatjes enz
     

Deel Deze Pagina