3x per dag een kwartier wandelen is echt veeeeeel te kort voor een hond. Ja, even de ochtend en avondronde. Maar tussendoor moet je dag echt nog 2x een uur wandelen. Of een lange wandeling van 1,5 a 2 uur. 3xeen kwartier kan je een hond echt niet aan doen. Ze moeten echt beweging hebben anders heb je grote kans op gedragsproblemen en of hyperactieve honden. Als ze pup zijn, mag je max 10 min per keer lopen en dan langzaam opbouwen. Hier laat ik hem s ochtends en voor de nacht alleen alles doen in het perkje tegenover mn huis. kleine ligt dan in bed en heb de babyfoon in mn zak (15 meter van huis). Zo ook als het echt van de dijken giet. Maar dat gebeurd niet vaak. Meestal wordt het na een half uur tot een uur wel wat droger. Kind in wandelwagen, regenhoes mee en en lopen.minimaal een uur.
dat ben ik helemaal met je eens hoor! En dat is ook niet mijn idee van hoe ik het zou willen doen, maar vroeg me af hoe het er daadwerkelijk in de praktijk aan toe gaat in combinatie met kleine kinderen. Als door de ervaringen hier blijkt dat het daar in de praktijk al snel op neerkomt met kleine kinderen, zet mij dat alleen nog meer aan het denken of het niet beter zou zijn om nog te wachten.
Onze hond heeft een chronische huidaandoening aan haar poten. Hier gaat ze dus inderdaad drie keer per dag 10 minuten tot een kwartier uit en nog 1 keertje 3 minuten ofzo. In het weekend gaan we naar het bos en dan lopen we een half uur, daar is de ondergrond zacht. Gaan we meer lopen, dan gaat de huid van haar poten kapot (vandaar ook de Prednison en ja, ik heb al 5 dierenartsen bezocht, o.a. faculteit diergeneeskunde). Maar dat is dus een uitzondering, met onze vorige hond liep ik tussen de middag vaak een half uur tot drie kwartier of ging er mee fietsen.
Wij krijgen eind deze maand een pup. Wij hebben sowieso gewacht tot de kindjes groot genoeg zijn zodat ze niet meer smiddags slapen, mee kunnen lopen ( of steppen/fietsen) . Ik laat mijn kinderen nog geen 2 junioren alleen thuis dus even een blokje om als er een slaapt zit er niet in. Mijn jongste gaat na de zomer naar school en dan heb ik genoeg tijd en aandacht voor de pup. Vroeg eruit moet ik toch en kunnen we even in pyjama gaan wandelen en daarna ontbijten en aankleden. Een pup is met een extra kind. Eten op vaste tijden, uitlaten het liefst op vaste tijden etc. Kun je dit inplanne in je dagelijks leven nu. Mijn bedoeling is smorgens kort uitlaten voor ik de kindjes naar school breng. 15 minuutjes ongeveer. Kindjes op school en lekker met de hond naar het bos of gewoon lekker lang stukje rennen tegen de middag. Kan ze haar energie kwijt. Smiddags met de kindjes weer ongeveer 15 minuutjes. ( of langer met mooi weer en zolang de kindjes het leuk vinden) Savonds doet partner aan hard lopen en als de pup oud genoeg is gaan ze samen half uurtje rennen. Is de hond goed moe en slaapt dan goed . Bij niet hard lopen (avonddienst)laat ik hem 7 uur met de kinderen uit en partner nog een keer als hij thuis komt
In het begin zal ik trouwens elk uur maar een paar minuutjes buiten zijn. Puppies moeten heeeeeel veel uit. Een tuin kan ook de oplossing zijn natuurlijk zodat je het verdeeld bij een pup. Uitlaten, tuin, uitlaten, tuin. Tot dat ze netjes kunnen ophouden en echt gaan wandelen
je kunt een hele kleine hond kopen die plas poep in kattenbak vr honjes doet(of in de tuin) en dan doe je 1 lange wandeling met de kids en hond samen. maar let op, honden mogen niet waar kinderen spelen.speeltuinen etc zijn dus verboden vr honden. welk soort hond is dus belangrijk.als je een soort koopt die altijd achter zijn neus loopt en niet gehoorzaam is is niet echt handig. (jacht honden)
In de ochtend 30-45 minuten fietsen ( in de wintermaanden meestal 30 minuten en zomer 45 minuten) In de middag 2 x 20 minuten fietsen In de avond 15 minuten Tussendoor komt hij steeds buiten.
hond kan makkelijk leren aan de wagen vast te lopen. dat is geen probleem. in de winkels ging de hond zelf in het mandje van wagen onder zitten zodat het makkelijker ging.
Gewoon met de riem. Maar dat hoeft altijd maar een klein stuk want we wonen hier dichtbij losloopgebied. Dat is een fietspad waar hij los kan tot we weer thuis zijn. Daarmee hebben we het getroffen Iets verder hebben we een bos waar hij ook los kan. Maar dat doe ik alleen in de lente en zomermaanden. Dan is het langer
Bedankt voor alle ervaringen! Manlief en ik hebben het er nog weer over gehad en denken allebei dat, hoe leuk het ons ook lijkt en hoe graag we het ook willen, het toch beter is om te wachten. Dus het zal nog wel een paar jaartjes duren denk ik, maar er komt een hond, dat is wel zeker in ieder geval haha! Nogmaals bedankt!
Ik vind dat je de hond te kort doet met kleine kinderen erbij. Mijn hond is al 10 maar heeft nog veel energie. Toen ik alleen nog mn peuter had ging het nog best, maar nu met de baby erbij is het wel zwaar. Peuter loopt niet door, ik met de wandelwagen, hond rent weer een andere kant op...In huis ligt ze maar de hele tijd in dr mand want ja ik heb mn huishouden, baby verzorgen, peuter aandacht geven. En met rotweer...ja soms wel leuk peuter kan in de plassen spelen, maar je moet wel gelijk 3x per dag naar buiten met het hele circus. Het is te plannen mij lukt het ook, maar in deze situatie bewust een hond aanschaffen, ik zou het je echt afraden. En wat andere ook al zeiden een pup moet je ook nog helemaal opvoeden...dat kost veel tijd, wil je een leuke hond krijgen.
De andere kant is da tik het ook een voordeel vind dat ze dus van baby af aan gewent is om door weer en wind mee te gaan. Uitzondering van als ze ziek is daargelaten. Gaan wij met weer en wind op stap, want hondjelief moet plassen. Regenjas aan, regenlaarzen lekker in plassen stampen en thuis schone kleren aan.. Het is echt haar grote maatje.. Mijn grote vriendin zoals ze HEM ( haha ) noemt.. ik kan daar zo intens van genieten als ze samen liggen te knuffelen.. En ja.. het is ook af en toe wel een gedoe.. en onze hond is natuurlijk geen pup meer..
Ik denk dat het een verstandig besluit is. Wij zijn aan het rondkijken voor een labradoodle. Is een wachtlijst voor van een jaar. We hebben dus nog wel even. En we hebben ook besloten dat als er een hond komt, de jongste ook op school zit. Dat is over anderhalf jaar. Dan heb je gewoon meer tijd voor een pup. Ik zie het nu bij een vriendin met een baby en een hond. Wat een gedoe! En dan heeft ze niet eens een pup.. Nee, wij wachten ook nog een jaartje of 2 Vind dat voor de hond ook fijner, meer tijd voor het beestje.
Ik ben denk ik een hele slechte hondeneigenaar.. maar mijn vuilnisbakkie is vrij klein en gaat door het kattenluik.... Ik hoef dan niet 's ochtends en 's avonds er uit.. dat doet hij zelf in een apart gedeelte van de achtertuin. Ik heb 1x1m tegels er uit gehaald en daar poept hij. Hij kan wel gewoon rondrennen achter en zo. Overdag wandel ik wel veel met hem, dat deed ik eerst met de wagen en daarna met de 2 kinderen lopend. Ik werk 2 halve en 2 hele dagen ongeveer en hij is dus ook wel eens een (half) dagje alleen thuis.. Door dat luikje kan dat gewoon. De kinderen zijn echt gewend aan hem (uhh haar sorry) en ik vind het een fijne gezelschap 's avonds op de bank als ik alleen zit Maar goed, ik ben vrij relaxed, dus geef bijvoorbeeld niet veel om vieze poten en dweil gewoon een keer extra. En het is een makkelijke hond, hij glipt wel eens per ongeluk naar buiten en dan gaat ie zelf rondje door de buurt, woon vlakbij de duinen en dan staat ie half uurtje later weer netjes voor de deur..
zoals jij het omschrijft, zo'n beeld heb ik er inderdaad bij hoe het er dan (natuurlijk niet altijd, maar toch) aan toe zou gaan en daarom denk ik ook dat het inderdaad beter is om toch te wachten! Bedankt
Ik zou toch kiezen voor een groenstrook ofzo dichtbij huis, de meeste honden die ik ken die ze als pup in de tuin hebben laten plassen, kregen ze dat vervolgens amper of niet meer afgeleerd. Hele gazon vol gele vlekken, of gewoon drollen in de tuin en dan die lucht die er vanaf komt als zomers de zon daar even op staat te bakken. Het verschilt ook zo per hond, onze vorige hond, zelfde ras als wat we nu hebben deed er echt drie keer zo lang over om zindelijk te worden, terwijl we het hetzelfde aanpakten als bij onze huidige hond. Die was echt heel snel zindelijk, de ongelukjes in huis waren op 1 hand te tellen. Maar ja, dat is net als bij kinderen.
Ik wilde ook nog graag mijn ervaring delen. Als ik nu geen hond zou hebben en ik zou dezelfde kennis en ervaring hebben als nu, dan kwam er zeker weten geen hond. Een hele poos niet. Ik vind het echt vies tegenvallen allemaal. Nu is ons exemplaar keurig "gestrikt en gestreken" zeg maar. Alle cursussen gelopen, luisterd meestal prima, is niet moeilijk dus eigenlijk een ideale hond. En nog vind ik het heel lastig. Wij hebben een bearded collie, lekker jong van geest enzo. Inmiddels is hij zeven. In tegenstelling tot de rasomschrijving, is er ergens iets mis gegaan met die van ons Hij kan nogal panisch reageren op bepaalde geluiden. We weten waar hij dit heeft opgelopen en ondanks alle zorg en aandacht, is het er haast niet uit te krijgen. Hij houdt daarom ook gepast afstand van dat kleine gillende mensending wat bij ons thuis rond rent en zelfs de kat is hem de baas. Ach, het is een lieverd. Maar als ie enthousiast begint te worden, is dat ook enorm en is het net of ie oogkleppen op heeft. Mee naar het bos? Als je het zo visualiseert ziet het er wel ok uit; een mooie, atletische goed gekamde beardie, baasjes erbij, kindje erbij. De veluwe, zonnetje. Wat wil je nog meer? Nou geloof me. Zwijnen komen wij niet tegen met zijn uitzinnige geblaf. Of je nu tien minuten gaat of een uur... en daarbij krijgt hij dus last van tijdelijke blindheid; hij loopt dwars door je heen en kleine mensjes interesseren hem dan helemaal niet. Het arme kind heeft al wat keren achterover gelegen. Ook het gewone uitlaten is een volledige expeditie zeg maar. En dan de vachtverzorging; een beardie vraagt heel wat verzorging. Iets wat ik voorheen deed ter ontspanning, is omgedraaid in een haastige tussendoor klus waar ik ech een bloedhekel aan ben gaan krijgen. Hij krijgt dus eigenlijk minder aandacht dan waar hij recht op heeft. Dat is niet altijd een leuke bewustwording. Toch wil ik hem niet missen hoor. Ik heb wel eens bedacht of het nog wel allemaal zinvol is en of ik hem niet vreselijk tekort doe. En of hij beter af zou zijn op een andere plek. Maar nee, dat is wat we niet willen en niet zullen doen. Hij heeft zijn plaats bij ons meer dan verdiend. Maar zou ik hem nu aan moeten schaffen, dan kwam hij dus niet.