Nope,alleen 1e jaar alle entingen.Mijn vorige hond is 18 geworden (vuilnisbakkie) herder van mijn broer 13 en nu loopt er een rond van 8 die nooit ziek is. Ow en mijn zoontje is 3.5.
Ontvlooien doe ik trouwens ook niet standaard, Alleen als ik zie/weet dat ze vlooien hebben Wel krijg de labrador standaard een tekenband/vlooienband maar dat is omdat we afgelopen jaar hebben gemerkt hebben dat ze in de zomermaanden een magneet is voor teken en vlooien. Ontwormen wordt hier wel altijd gedaan, ze vreten alles wat los en vast zit en we hebben ooit een hond met wormen gehad en dar vond ik echt zielig/vies
Ben enkele jaren geleden met mijn hond onder behandeling van Tannetje geweest wegens allergie van mijn hond, dus 'ken' haar wel. Zal eens informeren over dat titeren, bedankt!
Ontwormen heb ik ook lang niet gedaan maar op aanraden ivm kleine kinderen/zwangerschap toch weer gaan doen maar betwijfel of het zin heeft want eigenlijk doe je dit preventief... Tja en voor vlooien ben ik panisch heb zo ooit een keer in huis gehad en zo bang om weer te krijgen dus mijn hond krijgt wel elke maand van die chemische troep in haar nek.
Dat is inderdaad een virus, goed je handen wassen en zo snel mogelijk naar de dierenarts en dan valt het vaak mee
Giardia is geen virus, maar een eencellig parasiet die heel vaak bij pups voorkomt. Niet altijd gemakkelijk op te sporen, soms heel moeilijk om weg te krijgen. De ziekte beperkt zich gewoonlijk tot felle diarree. En besmettelijk voor de mens! Parvovirus 'kattenziekte' is echter een gevaarlijk en heel besmettelijk virus waar jaarlijks veel puppies aan overlijden... Braken en diarree, maar ook onderdrukking van de immuniteit. Sommige besmette pups kruipen door het oog van de naald en overleven, maar vaak loopt zo'n infectie dodelijk af op jonge leeftijd. Niet besmettelijk voor de mens. Als je kleine kindjes hebt zou ik vooral goed ontwormen, en ontvlooien (de vlo draagt lintworm mee).
Nope, vind het niet nodig. Maar eigenlijk komt hij elk jaar wel in het pension dus moet hij er alsnog aan geloven . Wij enten hem pas om het moment dat wij weten dat hij het pension is gaat.
ziekte van Weill en kennelhoest ieder voorjaar en de rest per 3 jaar. dat is het nieuwe advies waar al steeds meer dierenartsen zich aan houden. Sommige om de 2 jaar als een soort tussenweg. Puppy-entingen zijn en blijven wel degelijk heel belangrijk. Dat titeren is ook nog een oplossing.
Offtopic: maar parvovirus bij honden is iets anders dan de kattenziekte Het lijkt er wel op en geeft dezelfde klachten maar het is absoluut niet gelijk
mijn moeder heeft een maltezer van de broodfok is 16 jaar nu en nooit een inenting gehad op de eerste na dan
alleen Weil ieder jaar en verder nu niet meer, mijn hond is 6 jaar en komt niet meer in het buitenland of in aanraking met andere honden. ontwormen en ontvlooien doe ik ook niet preventief. enige wat ie wel krijgt is in het voorjaar een tekenend van scalibor. die kan 6 maanden blijven zitten en werkt meestal ook zo lang. preventief ontwormen heeft overigens geen zin! je kunt pas ontwormen op het moment dat er echt wormen zijn. het ontwormmiddel werkt dus niet preventief. ik zou mijn hond van 10 niet meer te enten.
Het is wel jammer dat veel mensen gewoon zomaar stoppen met enten. Door het enten komen veel ziektes niet veel meer voor. Als er meer mensen zomaar stoppen gaan deze ziektes steeds vaker terugkomen. Ik hoop dat de meeste de cocktail toch wel iedere 3 jaar herhalen. En de cocktail werkt uitstekend hoor. Enkel de ziekte van Weil en kennelhoest entingen zijn niet helemaal preventief. Echter zorgen ze over het algemeen wel over een milder verloop.
Het is verstandig om je Hond te laten titeren, kost bijna niets. In ieder geval veel minder als wanneer je er ieder jaar een enting in laat zetten. De entingen van tegenwoordig kun je om de 3 jaar geven behalve die van weil en kennelhoest. Staat op de sites van de betreffende fabrikanten. Wil jouw dierenarts hier niet aan meewerken dan is het een zakkenvuller! Het is nog wel eens verstandig om je goed in te lezen!
Je hebt parvovirus bij honden, en parvovirus bij katten. In de volksmond beiden 'kattenziekte' (of panleucopenie) genoemd. Er zijn zelfs subtypes die beide diersoorten kunnen infecteren. Het is wel degelijk dezelfde ziekte, met als hoofdsymptomen zware vaak bloederige gastro-enteritis met onderdrukking van de immuniteit.
Toevallig zijn wij vorige week bij de dierenarts langs geweest. Wij hebben onze honden vorig jaar niet geend omdat dat op dat moment financieel niet uitkwam en later vergeten. Nu zouden we er 2 moeten gaan geven.... volgens de assistente. Maar zou dan dus ook voor 1 kunnen kijken?
Twee in de vorm van de dubbele dosis?! Nee joh dat is echt de grootste onzin ooit. 1 dosis werkt ook gewoon. Moet ik hier eens proberen 2 x de dosis in een hond spuiten dan heb ik 1tje dood en dood ziek. Die is voor alles allergisch. Volgend jaar laat ik die dan ook de titer bepalen. Mijn oude reu is al beschermd en de jonge teckel moet nog een keer.
Dat lijkt mij ook de grootste bullshit ooit idd.. twee keer enten zeker een soort van "booster" weer? Hier klinkt het eerdergenoemde wel interessant het titeren? Ga er eens meer over lezen vind het enten elk jaar namelijk ook idioot.
Ik ent mijn hond wel. Voor die paar tientjes ga ik geen risico lopen. Vorig jaar geen kennelhoest geënt alleen de standaard entingen. En ja hoor hij kreeg kennelhoest. Nu krijgt hij dus wel deze enting. Moet wel zeggen dat onze hond standaard elke morgen los loopt met grote groep andere honden . Ook regelmatig in het bos. Mocht er een ziekte heersen breid dit zich snel uit. Zou me erg lullig voelen mocht de hond ernstig ziek worden door iets wat voorkomen had kunnen worden. Eventueel om het jaar
Als jij dat wilt geloven, prima in mijn opleidingsboek staat toch echt wat anders. Heb het net nog even nagevraagd bij de dierenarts. het is NIET hetzelfde. Het lijkt op elkaar, het is sterk aan elkaar verwant en geeft dezelfde klachten. Parvo bij honden word geen kattenziekte genoemd. Parvo bij honden word veroorzaakt door het canine parvo virus. Bij katten door felinepanleukonenie virus. Niet hetzelfde dus. Parvo van honden is niet besmettelijk voor katten en andersom ook niet.