Een vraagje.. Ik las net een oud bericht op een forum over iemand die zich zorgen maakte om een pot olijven die al lang openstond (en die ze had gegeten). Een ander maakte de opmerking dat augurken en zilvervliesuitjes na enige tijd dan ook gevaarlijk zouden zijn. Ik heb daar echt nog nooit bij nagedacht en heb vandaag toevallig de potten uitjes en augurken (in zuur) opgemaakt, die al heeel lang (kan best 1 jaar zijn) openstonden. Kan dat kwaad? Groeit listeria ook in een pot augurken dan? Is dit niet te zuur? Het smaakte prima. Bedankt voor jullie reacties!
Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee heb, maar ik zou me er niet druk om maken. Je hebt het al gegeten en het smaakte lekker, prima toch?
Ik heb daar ook nog nooit bij stil gestaan. Listeria doet het goed in een neutraal milieu en augurken zitten vaak in een zuurtje. Dus voor listeria zou ik niet heel bang zijn. Ik ga zo ook m'n koelkast eens nakijken op potjes die al lang open zijn.
Laat je echt een open pot augurken een jaar in je koelkast staan? Ik zou voor de zekerheid je vk bellen.. Ik vind een maand al te lang, laat staan een jaar
Ik denk als ze echt niet meer goed waren dat je wel boven de wc beland! Dus al ze lekker waren zal het wel goed zitten hoor!
Bedankt voor de reacties tot zover, ze waren zeker nog goed hoor, aangezien ze prima smaakte. Ik heb het altijd zo gedaan en ben nog nooit ziek geworden. De pH waarde is zo laag dat het goed blijft. Alleen probleem is een beetje dat je normaal ook niet ziek wordt van een salade (of rauw biefstuk) die 3 dagen in de koeling staat, maar dat je kindje dit nog niet kan verdragen. Ik heb er echt niet bij nagedacht tijdens mijn zwangerschap, heb er regelmatig van gegeten. Ben benieuwd naar andere reacties!