Honing...

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door toet, 19 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. toet

  toet Fanatiek lid

  7 apr 2006
  1.802
  0
  0
  Hoi,

  Ik weet dat je geen honing mag geven aan kinderen onder de 1 jaar,i.v.m grote kans op bacterien omdat het een natuurprodukt is,maar nu heb ik van AH thee van rooibos en honing,zou ik deze wel mogen geven?
  Sophie drinkt slecht op het moment,en voor haar vocht aan tevullen?
  Ik heb al water,rooibos thee,de twee smaken van de diksap,ze moet het allemaal niet,maar ik heb per ongeluk wel eens een paar slokjes rooibos met honing geven en die vond ze lekker...
  Zou het kwaad kunnen?

  Groetjes,
   
 2. Tinkerbell81

  Tinkerbell81 Fanatiek lid

  20 dec 2005
  3.152
  0
  36
  staat niet op de verpakking misschien of het honing aroma is of ect hning?aroma lijkt mij niet erg
   
 3. Six

  Six Actief lid

  22 mei 2006
  449
  0
  0
  Gelderland
  Ik denk dat als ze het niet wil drinken, ze misschien geen dorst heeft... Ik geef zelf alleen water en als meneer dorst heeft neemt hij dat echt wel!

  Volgens mij mag je sowieso geen kruidenthee geven aan kleintjes, dus dan valt rooibos meteen al af. Ik dacht alleen 'normale' (maar wel slappe) thee.

  Groetjes Six
   
 4. Caithlin79

  Caithlin79 VIP lid

  21 mei 2006
  6.208
  2
  0
  Volgens mij juist wel kruidenthee aangezien daar geen theïne in zit (niet alle kruidenthee is verstandig btw)

  Bij rooibos heb ik begrepen dat je de variant moet hebben waar geen/weinig looizuur in zit.
   
 5. judithteresa

  judithteresa Bekend lid

  2 jul 2006
  506
  0
  0
  journaliste/fotografe/webdesigner/model
  Fuerteventura-Canarische Eilanden
  ik had ook begrepen geen gewone thee maar juist kruiden thee.. kamille en tila bijvoorbeeld. wilde eigenlijk een topic openen over thee, maar lees hier dan wel in verder.

  van honing ben ik flink door de war, hier word honing juist aangeraden. als ze hoesten bijvoorbeeld. en is het echt het eeuwenoude middeltje. en nu las ik hier dat het niet mocht, dus weet niet goed of ik het nou wel of niet mag geven, maar goed het is tot 1 jaar, dus ik neem dat ik het dan met 1 maand wel mag geven?
   
 6. anniek

  anniek VIP lid

  5 feb 2006
  8.512
  0
  36
  begeleiding
  nl
  pssst in frankrijk krijgen de kindjes gewoon honing! is dat niet mooi toevallig! hihi ik zag het toen ik op vakantie was... hier mag het niet! hihi maar dat ter zijde
   
 7. sim

  sim Niet meer actief

  als er zoveel twijfel over is, zou ik gewoon het zekere voor het onzekere nemen en een andere variant kiezen.
   
 8. Caithlin79

  Caithlin79 VIP lid

  21 mei 2006
  6.208
  2
  0
  Ik hoorde toevallig vorige week van m'n vriendin dat er een baby in onze woonplaats was overleden door honing :(

  Het schijnt echt heel gevaarlijk te zijn voor baby's?
   
 9. Gul

  Gul Actief lid

  27 sep 2006
  380
  0
  0
  IT'er
  Als je de potjes van Frankrijk zelf proeft dan merk je ook dat er meer smaak in zit als de nederlandse potjes. Nou dat komt ook door het zout die in die potjes daar zitten. Hier wordt geadviseerd om in het begin helemaal geen zout in het eten te doen. En ik heb ook gemerkt dat er in heel veel potjes in frankrijk room (of melk) in zit. Dat is ook niet fijn als je kindje net melkallergie heeft.
  En wat ze 5 jaar terug adviseerden doen ze nu juist weer zeggen van niet doen (in Nederland).
  Dit komt allemaal door studies wat door de jaren heen wordt gedaan. En Nederland is eenmaal een land die niet door gevoel een kind opvoed, maar met "gezond" verstand.

  Maar terugkomend op thee met honing. Ik denk haast dat het niet uitmaakt. Zou wel opletten of er theine erin zit (is niet verstandig). Ik denk haast dat de bacterien in de honing doodgaan als het opdroogt? Trouwens wat ik begreep van of kinderen extra vocht nodig hebben of niet. Als je bv geeft kun je gewoon een keer extra aanleggen in de zomer. En de baby's hebben pas extra vocht nodig nadat ze vast voedsel beginnen te eten. Aangezien ik tot 6 maanden volledige bv wil geven hoef ik dus geen extra vocht te geven tot die tijd dus.
   
 10. alkievalkie

  alkievalkie Fanatiek lid

  23 jul 2006
  1.705
  0
  36
  groepsleidster
  in zuid-holland
  In honing kan een stofje zitten waar kleine kinderen heel ziek van kunnen worden en inderdaad in het ergste geval dood aan kunnen gaan. Niet geven dus! Volgens mij was het botulisme ofzo, maar weet ik niet zeker.

  En die thee....tja dat durf ik niet te zeggen. Zal wel om heel weinig gaan dan, maar zou het persoonlijk toch niet doen. Je weet nooit he?
   
 11. alkievalkie

  alkievalkie Fanatiek lid

  23 jul 2006
  1.705
  0
  36
  groepsleidster
  in zuid-holland
  Onder sommige bevolkingsgroepen in Nederland wordt naast gewone zuigelingenvoeding honing gebruikt om kleine kinderen te troosten of om spenen in te dopen. Uit recent onderzoek is echter gebleken dat honing, dat een natuurproduct is, besmet kan zijn met de sporen van de bacterie die botulisme veroorzaakt. Zuigelingen kunnen ernstig ziek worden van deze bacterie. Na het innemen van besmette honing kan bij zuigelingen infantiel botulisme ontstaan. Doordat de darmflora van baby's nog niet volledig is ontwikkeld, kunnen schadelijke stoffen in de darmen ontstaan die inwerken op het zenuwstelsel met alle gevolgen van dien. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) geeft daarom het advies geen honing te geven aan zuigelingen tot 1 jaar. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden bij het Nederlands Voedingscentrum.
   
 12. sim

  sim Niet meer actief

  ja, ik las laatst in dat blad, jonge ouders, een stukje over een verloskundige die bij verschillende culturen thuis komt.
  daar stond ook dat de baby er net was en eerst honing kreeg, had een betekenis, en toen pas dronk het bij de moeder. geloof dat de oma dit gaf..

  raar eigenlijk...maar ik neem geen risico's..
   
 13. missmariska01

  missmariska01 Fanatiek lid

  ik heb civan rond zijn 9 maanden gewoon honing gegeven hij vond dat hardstikke lekker en at heel zijn boterham op :confused:
   
 14. Natascha30

  Natascha30 Fanatiek lid

  4 okt 2006
  2.157
  0
  0
  Twente
  hij zal het vast wellekker vinden inderdaad maar ik zou het zeker niet geven voor het eerste levensjaar
  maar goed zie eerdere berichten er zijn al kindjes aan doodgegaan lijkt me reden genoeg
   
 15. judithteresa

  judithteresa Bekend lid

  2 jul 2006
  506
  0
  0
  journaliste/fotografe/webdesigner/model
  Fuerteventura-Canarische Eilanden
  toch wel vreemd dat het in andere landen nog gewoon word aangeraden, mijn cb had er nog nooit van gehoord.

  niet dat ik na deze berichten lekker honing aan haar ga geven, maar zo zie je maar weer hoe de landen toch erg verschillen? hier heb je weer een hoop wat niet mag en in NL bijvoorbeeld weer wel. pPpFf..moeilijk allemaal! maar goed over een maand is ze een jaar en mag ze alles!Yay!
   
 16. Natascha30

  Natascha30 Fanatiek lid

  4 okt 2006
  2.157
  0
  0
  Twente
  dat jouw cb er nog nooit van gehoord heeft vind ik wel heel raar
  het staat zelfs op de potten honing
   

Deel Deze Pagina