Hoofd niet symetrisch

Discussie in 'Aangeboren afwijkingen' gestart door Zomer15, 14 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Zomer15

  Zomer15 Actief lid

  18 mei 2015
  257
  0
  16
  Hallo allen

  Onze dochter is bijna 7 weken.
  Heeft ruim tien weken in stuit gelegen.
  En id met keizersnede geboren.
  Omdat ze klein was veel mutsje opgehad. En weinig uit de kleren ivm onder temp. Is nagekeken door kinderarts.
  Leek toen net of ze klompvoeten had,maar dit kwam door de stuit.

  In begin in bad viel juist de kromming van haar hele lichaam op. Leek alles scheef. Dit word al minder.
  Voeten zijn keurig bijgetrokken.

  Nu zat ze twee weken geleden bij papa in bad. Ik kwam aanlopen en je zag duidelijk dat ene kant van hoofd hoger, voller is.
  Gisteren besproken met consultatie bureau. Die zag het nu ook. Kan misschien komen door de stuit of hele zeldzame afwijking.
  We gaan nu haar voorkeursgouding proberen te behandelen door nog meer op de zij.
  Maar zijn er toevallig meer mensen die een kindje hadden met ongelijk voorhoofd schedel
   
 2. Bureau

  Bureau Bekend lid

  3 jul 2014
  901
  41
  28
  Geen ervaring maar misschien dat een chiropractor de kleine kan helpen ivm voorkeurshouding?
   
 3. Me26

  Me26 Fanatiek lid

  29 sep 2012
  4.411
  451
  83
  Hier was het niet echt zichtbaar aan de voorkant. Maar ons zoontje had achter/zijkant een scheef hoofdje. Heel erg afgeplat. Echt hardnekkige voorkeur naar rechts. Bij fysio elke keer oefeningen gekregen en bij wakker zijn alles via andere kant aangeboden. Hij begint nu soepeler naar de andere kant te kijken en het trekt nu gelukkig echt bij. Ze zeiden tegen mij dat t tot 9 maanden zeker nog bij trekt.
   
 4. Jenala

  Jenala Fanatiek lid

  16 apr 2010
  1.903
  54
  48
  Mijn jongste heeft een forse afplatting door een voorkeurshouding. Hier krijgt hij al een tijdje fysiotherapie voor en het gaat al een stuk beter. Zeker nu hij steeds meer op zijn buik ligt, merken we dat de afplatting minder wordt.
   
  Cubaansemam vindt dit leuk.
 5. Averlhach

  Averlhach VIP lid

  26 mrt 2011
  8.528
  593
  113
  Drenthe
  Mijn oudste had een flinke afplatting, bij ons heeft de osteopaat icm fysiotherapie enorm veel geholpen. Misschien kan je daar eens naar kijken?

  Verder wil ik je adviseren medische vragen neer te leggen waar ze horen; bij een huisarts of kinderarts. Het consultatiebureau is niet voor medische zaken, maar voor kindjes waar alles normaal verloopt. Zij horen je ook door te verwijzen naar de juiste instantie, helaas doen ze dit niet altijd.
   
 6. Zomer15

  Zomer15 Actief lid

  18 mei 2015
  257
  0
  16
  Ik wilde hier ervaring vragen. Vanaf wanneer mensen de voorkeurshouding zagen en wanneer het minder werdn

  En er is al heel veel heen en weer contact geweest met consultatiebureau. Die verwijst ons door naar fysiotherapie. En we gaan ook naar de huisarts. En kinderarts datum staat ook gepland.
  Consultatie bureau wil graag contact met de huisarts onderhouden.
  En helaas is nl nog niet zover dat de problemen die ik in mijn zwangerschap had naar consultatie bureau mocht gestuurd worden omdat de controle bij geboorte ok leek.
   
 7. Deliana

  Deliana Niet meer actief

  Zoontje had ook een hardnekkige voorkeurshouding; wanneer ik zijn hoofdje naar links draaide, draaide hij zich vrijwel direct door naar rechts. Resultaat was ook een forse afplatting...

  Behandeling osteopaat, fysiotherapie en zijligkussen hebben hem er vrij snel vanaf geholpen. Toen zijn voorkeurshouding weg was, zag je de afplatting heel snel minder worden.

  Verder eens met Avelach, vertrouw op je eigen gevoel en bespreek het met een huisarts en kinderarts.
   
 8. Averlhach

  Averlhach VIP lid

  26 mrt 2011
  8.528
  593
  113
  Drenthe
  Sorry ik snap je berichtje niet.

  Je bent altijd vrij om naar je eigen huisarts te gaan. Het consultatiebureau is nooit voor medische zaken, als je kindje koorts krijgt ga je ook naar je ha en niet naar het consultatiebureau. Als jij dus aan iets medisch denkt bel je de ha op en vraag je daar een consult of verwijzing fysio.

  Een arts bij een consultatiebureau is een basisarts, die puur en alleen een basis opleiding heeft gedaan. Je ha heeft zich moeten specialiseren naar huisarts, na dezelfde basisarts opleiding.
  Een consultatiebureau-arts kan dus nooit dezelfde kennis hebben als een huisarts of kinderarts.


  Mijn ervaring was;
  Na osteopaat en fysio werd het binnen 3 maanden beter, alleen omdat je aangeeft dat alles scheef leek in een ontspannen houding denk ik dat er mogelijk meer is dan alleen een voorkeurshouding. Ook omdat ze al andere medische zaken vermoedde.
   
 9. elisabethbas

  elisabethbas Fanatiek lid

  2 feb 2011
  2.886
  2
  38
  't Gooi
  Eén van onze tweeling had een enorme voorkeurshouding. Hij is prematuur geboren, daar had het waarschijnlijk mee te maken. We zagen de voorkeurshouding eigenlijk heel snel na thuiskomst en zijn er toen meteen mee aan de slag gegaan. Fysio, osteopaat. Zijn hoofd was helemaal plat aan de rechterkant en zijn voorhoofd was hartstikke scheef, je zag een soort bult aan de rechterkant. Ook zijn oren stonden niet op één lijn. We hebben scans laten doen om te bepalen of hij een helmpje moest hebben. Niet gedaan omdat toen ineens (rond een half jaar gecorrigeerde leeftijd) zijn voorkeurshouding minder werd (oa door beginnen met tijgeren en minder liggen) en omdat een helmpje niet werkt bij een scheef hoofd.

  Inmiddels is hij drie en zie je als je goed kijkt de asymmetrie nog wel zitten maar het valt niet meer zo op gelukkig.
   
 10. dreumesje

  dreumesje VIP lid

  7 jan 2014
  6.386
  1.404
  113
  Vrouw
  Mijn oudste zoontje had een voorkeurshouding(niet door stuitligging oid), de achterkant van zijn hoofdje was plat. Hoe we hem ook neerlegden, hij draaide zijn hoofdje altijd weer terug. Doordat zijn hoofdje plat was ging zijn schedeltje naar boven groeien..

  Had het bij het consultatiebureau al eens aangegeven maar ze wuifden het steeds weg ;) Eindelijk zei arts nummer zoveel dat het toch wel zo was. Van die consultatiebureau-arts kreeg ik toen een nr mee van de fysio. Die heeft een meting gedaan en een lijst met oefeningen gegeven. Ze belde later terug en adviseerde ons om voor een helmpje te gaan. Dat is nog steeds de beste keuze geweest. Hij heeft het helmpje gehad van 6 maanden tot 10 maanden.
   
 11. Miracle79

  Miracle79 Bekend lid

  11 jul 2012
  500
  64
  28
  Wat je zegt is niet helemaal waar hoor. Wij hebben een kinderarts in het Sophia kinderziekenhuis die ook een aantal dagen op het consultatiebureau werkt.
   
 12. Miracle79

  Miracle79 Bekend lid

  11 jul 2012
  500
  64
  28
  Onze dochter had ook een afgeplat hoofdje en dit hebben we in overleg met de fysio aangepakt door haar voorkeurshouding aan te pakken. Ik begrijp uit je verhaal dat dit bij jullie kindje niet de oorzaak is. Ik zou even afwachten tot je de afspraak hebt bij de kinderarts en daar je zorgen uitspreken.
   
 13. PenK

  PenK VIP lid

  20 jan 2006
  5.973
  369
  83
  Consultatiebureau-arts is ook een specialisatie. Zeker niet alleen basisarts.

  Sterkte ts! Hopelijk krijg je gauw antwoorden!
   

Deel Deze Pagina