Hormonale dip zes maanden na bevalling?

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door eeveej, 7 jun 2021.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. eeveej

  eeveej Lid

  5 mei 2014
  5
  0
  1
  NULL
  NULL
  Hoi iedereen,

  Terwijl ik dit typ krijg ik alweer de tranen in mijn ogen, omdat ik er ook zo van baal dat het allemaal weer gebeurd.
  Ik ben nu inmiddels zeven maanden geleden bevallen van ons derde kindje. Na mijn tweede kreeg ik na vier mnd last van angstgevoelens die zomaar opkwamen, zweetaanvallen, slecht slapen en nog wat dingen.
  Nu sinds een aantal weken heb ik weer last van angsten, zweten, haaruitval, slecht slapen, hoofdpijn, een soort watten gevoel in mijn hoofd, lichamelijke pijntjes. Ik heb al een uitgebreid bloedonderzoek gehad, vit b6 is iets verhoogd verder niks. Echo bij de gynaecoloog ivm pijn in onderbuik, dit is waarschijnlijk mijn bekken waar ik ook ineens weer last van heb. De bekken fysiotherapeut heeft gevoeld dat mijn bekkenbodem te gespannen is door de stress die ik heb hiervan. De osteopaat heeft me twee keer behandeld en dat heeft wel wat geholpen, maar ik hou spierklachten.
  Daarnaast heb ik ontspannings en ademhaling therapie en daar praat ik ook veel over wat ik voel.
  Ik vind het zo gek dat ik me tot ongeveer 5,5 mnd best goed voelde en ineens bam. Ik vind het eng dat ik geen vat heb op wat mijn lichaam doet en ben snel bang om iets ernstigs te hebben. De vorige keer kreeg ik vd huisarts oxazepam, maar toen ging het helemaal mis. Dus medicijnen wil ik absoluut niet, want ik reageer overal best heftig op. Ik heb sowieso al snel last van mijn hormonen, maar is dit ook hormonaal?
  Herkent iemand zich hierin?
   
 2. Spectre

  Spectre VIP lid

  5 nov 2015
  11.151
  9.284
  113
  Vrouw
  Is het misschien een idee om een afspraak te maken bij bijv de praktijkondersteuner? Omdat je schrijft over angst etc.
  Ik herken het wel. Ben 6 maanden geleden bevallen en nog steeds allerlei pijntjes en (hormonale) klachten. Ik gebruik wel weer anticonceptie (de mirena) dus denk dat m'n lichaam daar ook weer aan moet wennen.
  Het is wel echt rot, de ene dag gaat het super goed, de andere dag vreselijk down en doet alles in m'n lichaam pijn. Heb een aantal keer contact gehad met de praktijkondersteuner en nog bij de fysio geweest. Het heeft bij mij hoogstwaarschijnlijk nog steeds te maken met het vinden van een goede balans/ stress (terwijl ik dacht dat ik die al had). En m'n lichaam die weer moet wennen aan de hormonen / anticonceptie.
  Succes en volg je gevoel, als je denkt dat je meer nodig hebt (bijv mentale ondersteuning) zou ik dat zeker aangeven bij de huisarts.
   
 3. Vogelmeisje

  Vogelmeisje Bekend lid

  3 mei 2010
  855
  181
  43
  Wat vervelend voor je zeg. Klinkt als een hormonaal disbalans.
  Daar kunnen ook angsten uit ontstaan.
  Misschien eens langs bij de Vrouwenpoli? (Ggz)
   

Deel Deze Pagina