hoi onze dochter was bij de geboorte 4220 gram (geboren met 42 weken) en nu zei iemand dat ik moest opletten op suikerziekte omdat de 1ste zo zwaar was, klopt dit?
Een groot/zwaar kindje duidt niet per definitie op zwangerschapssuiker bij de moeder. Het risico is uiteraard wel aanwezig. Bij een volgende zwangerschap zou ik het wel aangeven bij de VK dat je kindje best groot was. Dan kunnen ze het extra in de gaten houden. Mijn eerste was 3700 gram zwaar, was 14 kilo gegroeid, geboren op 40+6 spontaan. Nu bij de 2e bleek ik bij een routinecontrole (in Duitsland standaard) inderdaad zwangerschapssuiker te hebben. De tweede is ingeleid, geboren op 40+5 met 4120 gram. Mbv dieetmaatregelen ben ik maar 10 kilo aangekomen.
Mijn oudste dochter woog 4685 gram bij 40+3 met een spoedks nadat ze niet bleek te passen tijdens het persen. Tijdens de zwangerschap was er gecontroleerd op zwangerschapssuiker en dit was niet het geval. Omdat niet bekend was waarom ze dan zo groot was (we hebben nl. ook nog even getwijfeld aan de uitgerekende datum) werd ik bij de 2e extra in de gaten gehouden. Weer 2x gecontroleerd op suiker en 2x weer niet het geval. Baby bleek toch ook weer erg groot te worden (meerdere groeiecho's gehad) en is uiteindelijk met een geplande keizersnee gehaald bij 38+3 en woog toen ook al 3910 gram.
R. woog bij de geboorte (36weken) 3640 gram, ze dachten eerst ook dat m'n uitgerekende datum niet goed was, of dat ik zwangerschapssuiker had. Ben bij E. vrij vaak geprikt (maar geen verhoogde waardes) en heb regelmatig groeiecho's gehad, nadat ze ontdekte dat deze dame ook flink was. Ben met precies 39 weken ingeleid en bij de geboorte was deze dame 4060gram! Het enige waarom zou kunnen dat beide kindjes zo groot waren, was dat ik gewoon goed voor m'n kindjes zorgde .
ja is altijd lastig, vind dat ze zoiezo moeten checken maar bij mij hebben wel gecheckt maar niets gevonden en ons kindje is ingeleid met 38 weken en woog 4160 gram met heel groot hoofdje, en moest in couveuse vanwege suiker dus achteraf weten ze het nog niet, bij de volgende gecheckt kwam ook niets uit en was redelijk normaal 3900 gram met 39 weken en een normaal hoofdje en nergens geen last van. Mijn man is geboren met bijna 11 pond dus bij ons zal het wel een kwestie van genen zijn geweest maar bij Dean twijfelen we achteraf toch wel heel erg!
Geld dit alleen voor als alle kinderen zwaar waren bij de geboorte of ook bij een volgend kind (?) hier was de laatste 4240 gram, met 39weken... (wel grote hoofden trouwens.... de jongens... )
Onze eerste was zo'n 3800 gram en ik was 20 kilo gegroeid. 2e zwangerschap weer 20 kilo gegroeid maar de baby was 4700 gram, en geboren met 40+6. De baby is gecontroleerd op suiker, ik niet. Maar zijn suiker was goed. Maar wanneer is een baby te zwaar? 4700 is idd zwaar, maar 3800 ook al?
ideaal is 6/7 pond en vanaf 8 pond word al zwaarder gezien maar wat is TE zwaar? ligt ook de mama denk ik dan... (bouw van bekken e.d.)
Ons zoontje woog 4170 bij de geboorte en daar is niks over gezegd. Het lijkt mij ook een beetje onzin, om alleen op basis van een gewicht dat iets boben het gemiddelde ligt, zulke uitspraken te doen. Het is inderdaad wat meer dan gemiddeld, maar gemiddeldes ontstaan nu eenmaal doordat de één wat lichter is en de ander wat zwaarder. In mijn familie (vrouwelijke lijn) komen zware kindjes erg veel veel voor. Sommige mama's zijn bij de tweede zwangerschap meer getest, maar er was nooi sprake van zwangerschapsdiabetes. Prima natuurlijk alsmze je extra willen onderzoeken. Maar het lijkt me slimmer als ze eerst wat beter doorvragen, voordat ze je angstig maken met dat soort opmerkingen. Gewicht is echt niet de enige indicatie van suikerziekte!
Mijn oudste woog 4950 gram. Toen ben ik bij de tweede wel gecontronleerd op suiker. Dat had ik niet. De jongste woog wel 4990 gram, gewoon grote kindjes hier dus.