Zou het niet andersom zijn en dat de ouders dit bij jou moeten aankaarten? Heb je al besloten wat je gaat doen ts?
Haha ja dat had ik van te voren al besloten en toen kwam mijn man met een opmerking waarvan ik dacht: o ja zo kun je het ook zien. En was heel benieuwd hoe anderen dit doen. Maar erg verdeeld zie ik wel.
Dit dus. En helaas, ook zorgen dat er iets is wat ze allemaal lusten ben ik mee gestopt. Wij hebben vrienden met 2 kinderen die alleen patat, diepvries hamburgers en brood lusten. Iedere keer als wij afspraken om te eten (altijd bij ons omdat ik koken nu eenmaal leuk vind) resulteerde dit erin dat mijn kinderen dus ook aan de patat gingen. ( want tja, die eten alles maar als er patat is.....) Daar ben ik dus mee gestopt. Vind het aan de ouders de kindjes bij te brengen dat je eet wat je voorgeschoteld krijgt. Ik ben echt wel gastvrij en probeer echt rekening te houden met andere maar deze kinderen lusten gewoon letterlijk niets! (eten thuis ook alleen maar patat, brood en droge pasta) Als wij bbqén heb ik vele soorten vlees, broodjes met diverse boters en kazen, pastasalade, gewone salade, komkommers, tomaatjes, paprika's. Sorry maar dat vind ik echt meer dan genoeg variatie. In geval van TS denk ik ook, dan leer je maar van gewoontes af te stappen. Het hoeft niet overal zo als thuis te zijn
Ik had hier laatst ook twee kinderen te eten.. Ik had pasta met zelfgemaakte saus maar ze lustte dus geen champignons, ui, courgette, geen tomaat en geen 'groene sliertjes' (peterselie). Thuis kregen ze van hun moeder altijd tomatensaus met gehakt. Ja dat had ik dus niet. Heb ze eerst gewoon een bord kale pasta gegeven. Toen ze mijn kinderen de saus wel zagen eten wilden ze het toch wel proberen en hebben een heel bord leeggegeten. Moeder kon het later niet geloven. _
Dit speelt bij mij oa ook mee. Natuurlijk wil mijn oudste friet als dat er is..terwijl zij net zo goed van alle salades eet. Ik ben juist blij dat ze dat zo goed eet en vind het echt niet leuk als ze door andere kinderen aan de friet gaat. Het is niet de hoofdreden maar speelt wel mee
Ligt eraan.. bij een bbq zou ik het bijv. niet doen, dan eten ze maar gewoon vlees met stokbrood ofzo.. maar zoals zondag hadden we broodjes hamburger/frikandel/kroket, toen heb ik voor de kinderen wel frietjes gebakken... dan sta ik toch al aan de frituurpan!
Precies, wij hebben in deze tijden (en nu helemaal met het voetbal) bijna iedere week wel ergens een bbq. Ik moet er niet aan denken dat er dan overal patat geserveerd word en mijn kids dus iedere week patat eten
Nee, ik ga daar echt geen rekening mee houden. Eerlijk gezegd snap ik ook niet zo goed dat er hier gezegd wordt dat het met gastvrijheid te maken heeft... Als Pietje dus komt en die wil graag gebakken stierenballen van de bbq eten, dan ben ik dus ongastvrij als ik dat niet maak? Beetje vreemd. Met allergieën/geloof rekening houden vind ik iets heel anders dan rekening houden met 'lust ik niet'..
Ik zou dan eerder vragen aan de ouders of de kinderen dan geen mini hamburgertjes of frikandelletjes van de bbq willen. Mochten de ouders liever frietjes voor de kinderen willen, dan zou ik wel zorgen voor frietjes.. al zou ik mijn zoontje niet zo opvoeden..
Nou dit ook wel idd. Ik weet van 2 anderen kinderen dat ze dol zijn op pannenkoeken...als ik voor de een friet bak moet ik voor de anderen wel pannenkoeken bakken.
Maar even voor de mensen die het niet doen. Is het je waard om dan met een jengelig kind aan tafel te zitten? Ik snap dat het pedagogisch niet verantwoord is om kinderen altijd maar hun zin te geven, maar niet elke ouder grijpt in als hun kinderen jengelen. Daar ga ik mij dan de hele maaltijd aan ergeren en bbq-en is toch bedoeld als een extra gezellige maaltijd.
Nou ik ben zelf niet gevoelig voor jengelende kinderen...en als je toegeeft zal het jengelen ook nooit overgaan.