Houdbaarheid saus

Discussie in 'De lounge' gestart door mexicang, 17 sep 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mexicang

    mexicang Fanatiek lid

    1 okt 2008
    4.345
    85
    48
    Ik zoek me rot op Google, maar kan het niet vinden, dus vraag ik het hier, wie weet !

    Ik heb afgelopen zondag een zelfgemaakte tomatensaus gemaakt.
    Tomaten, uien, knoflook, wat water, bouillonblokje, kruiden.
    Er zit geen vlees doorheen, het is puur een basissaus.
    Ik heb er voor het eten wat van gebruikt, de rest in de koelkast gedaan, waar het nu nog staat.
    Is dit nog bruikbaar en hoe lang is zelfgemaakte tomatensaus houdbaar in de koelkast?
     
  2. Booey

    Booey VIP lid

    6 dec 2006
    5.663
    0
    36
    Radiator Springs
    Ik denk dat je het vandaag nog wel kunt gebruiken. Daarna zou ik het weg doen.
     
  3. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    Je kunt het ook invriezen. Dan is het nog 3 maanden houdbaar.
     
  4. pipootje

    pipootje Niet meer actief

    net als in de horeca bijv. di maken do weg
     
  5. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ik zou het vandaag nog wel eten, maar morgen niet meer. En even ruiken van tevoren natuurlijk, als het nu al raar ruikt dan sowieso weggooien.
     
  6. DeBJjJ

    DeBJjJ Fanatiek lid

    13 mei 2012
    1.050
    0
    0
    thuismoeder/Post
    oldenzaal
    idd in de koelkast is 2 dagen en daarna weg , heb het wel eens op de derde dag willen eten tot ik dag wat ruikt het hier vies .. o_O jagges
     
  7. lin80

    lin80 Fanatiek lid

    7 apr 2008
    2.798
    1
    0
    Dat kun je vandaag nog rustig eten hoor. Persoonlijk zou ik het morgen niet meer doen.
     
  8. heleentje80

    heleentje80 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.296
    28
    48
    Gent
    Ik zou ze vandaag nog eten en ze vandaag nog invriezen.
    Morgen zou ik ze weggooien.
     
  9. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Je ruikt al snel of ze nog goed is. Als je ze vers gemaakt hebt, zou ik ook vandaag als uiterste dag nemen om te eten of in te vriezen.
     
  10. Chiggy

    Chiggy VIP lid

    29 aug 2010
    12.876
    25
    38
    Rotterdam
    Zo zou ik het ook doen.
     
  11. Silinde

    Silinde Fanatiek lid

    8 dec 2011
    1.385
    29
    48
    NULL
    Bij mijn mannen
    Ik vermoed dat dit ong. hetzelfde is als bij soep, houdbaarheid dus een dag of 3, 4. Uiteraard wel in de koelkast bij de juiste temperatuur.
     
  12. mexicang

    mexicang Fanatiek lid

    1 okt 2008
    4.345
    85
    48
    Dank je wel meiden!!
    Ik had het ook moeten invriezen, maar ben daar zo slecht in...
    Toch moet ik dat doen, drie maanden! Dat is veel beter dan 2,3 dagen!

    Zal zo even ruiken, maar ik ben daar zeer onbetrouwbaar in, als ik iets niet lekker vind ruiken is het per definitie al niet goed meer ;)
     
  13. Kellebel1987

    Kellebel1987 Fanatiek lid

    20 mrt 2013
    2.583
    16
    38
    NULL
    NULL
    Ik ben daar echt niet zo bang voor.... Ik ga vandaag lasagna eten die donderdag gemaakt is!
     
  14. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Ik twijfel zelfs als het gewoon ruikt. Nu, ik heb hele gevoelige darmen en durf vaak maar tot max de dag erna te eten. Eet ik het de derde dag nog, kan het zijn dat ik er al ziek van word terwijl bijv. manlief er totaal geen last van heeft. Meestal laat ik mijn papa proeven ;)
     
  15. mexicang

    mexicang Fanatiek lid

    1 okt 2008
    4.345
    85
    48
    Hier ook, maar dan vanwege 'vroeger'. Zodra ik iets at wat even niet meer kon, bingo. Zodoende ben ik veel voorzichtiger geworden en bij twijfel laat ik mijn man proeven.
    Maar als hij niet in de buurt is en ik twijfel, word het niet gebruikt.

    Maar, moet wel zeggen, als iets echt niet goed is, ruik je het echt wel denk ik zomaar. Is het niet zo, dan wel in de pan.
    1 keer eens een ei gebakken en die was dus niet goed. Die lucht vergeet ik nóóit meer!
     

Deel Deze Pagina