Zoals je waarschijnlijk al geraden had, heb ik mijn net nieuwe doos eieren laten vallen Kapot natuurlijk, 5 stuks maar liefst. Wat nu? Ik heb de kapotte eieren samen in een kommetje gedaan en afgedekt met vershoudfolie. Ze staan nu in de koelkast. Hoe lang kan ik ze zo laten staan voordat het vies wordt? Of moet ik ze zo meteen gaan bakken? Ik vind het ook een beetje overdreven om ineens 5 gebakken eieren te hebben... Het avondeten is al voorzien, dus daar kan ik niks mee. Iemand een idee?
Oh, 2 dagen, dat valt gelukkig mee. We gaan morgen de hele dag op pad. Maar misschien is een omelet voor onderweg wel lekker ja!
Ik ook. Of direct opbakken. Al zou ik daar niet eens aan gedacht hebben. Ga geen moeite doen in kapotte eieren op de rapen.
Oh, het was niet zo dat ze geklutst op de grond lagen hoor! Ik liet de doos vallen, waardoor sommige eieren aan de onderkant gebarsten waren. Ik kon ze zo openbreken in een kommetje zonder dat er overal struif terecht kwam. Dus het viel nog mee
Cake inderdaad lekker voor morgen . Anders banaan ei pannenkoekjes of een zelfgemaakte mugcake vanavond . Banaan fijnprakken in beker Goede lepel chocoladepasta erbij Evt wat havermout Evt wat suiker of honing 1 ei erbij (is ong 50 gram aangezien ze waarschijnlijk samen in een bakje zitten, komt niet heel nauw) Goed roeren en Zo'n 2 min in magnetron op ong. 900 wat. Ik kieper mijn mug cake op zijn kop op een bord doe er lekker Griekse yoghurt/ kwark of slagroom bij en strooi er cacao poeder over.. eet smakelijk. ( als je chocoladepasta vervangt voor cacao poeder heb je ook een redelijk gezonde glutenvrij ontbijt)
Ja zeker. Afhankelijk van de hoeveelheid chocopasta en grote van banaan blijft de cake wat smuiig maar door het ei komt de mugcake boven de beker uit en daarmee kook je je ei dus en is het echt gaar, maak het dus ook niet in een lullig kopje maar echt in een mok. Als je er wat boekweitmeel/beetje bloem/kokosmeel/amandel meel doorgooit krijg je echt meer stevige cake dat kan je ook doen voelt misschien "veiliger" het maakt in procipe niet uit. Zou geen meel en havermout tegelijk dien dan krijg je een hele vaste cake.