ze kunnen er misschien niet wijs uit worden wat je verdient, maar zelfstandig ben je niet, dan heb je een kvk-nummer en moet je aangifte omzetbelasting doen. en ze kijken toch altijd naar het jaar ervoor, dus 2010?
Toen had ik deze baan nog niet.. Ik heb tot eind juni een uitkering gehad en daarna een tijd voor een ander bedrijf gewerkt. Dat bedrijf was ongeveer hetzelfde als wat ik nu doe, dus dat had waarschijnlijk ook problemen opgeleverd, maar ik heb mn kwijtschelding toen aangevraagd in de tijd dat ik nog een uitkering kreeg, dus toen werd het wel gewoon allemaal goedgekeurd.. Ik heb dus maar een half jaar eigen inkomsten gehad, die óók heel erg varieerden..
Volgens mij zijn inkomsten inkomsten, dus ook van uitkering. Die moet je bij elkaar optellen, ik weet alleen niet of dat netto of bruto moet zijn. Als jij denkt dat je onder die grens zit, moet je een bezwaarschrift schrijven, daar zijn vast wel voorbeeldbrieven van te vinden. En als je bezwaarschrift wordt afgekeurd, kan je ook nog in beroep gaan.
Volgens mij lult die persoon bij de Gemeente maar wat.. Als zoiets door de Rijksoverheid wordt bepaald geldt dat toch voor het hele land?? Ik zou hier absoluut niet mee akkoord gaan,het is een fout van hun en niet van jou! Als ik jou was zou ik de Ombudsman raadplegen,daar kun je vast wel geholpen worden en daar kunnen ze al die dure woorden ook in Jip & Janneke-taal uitleggen! Succes! De Nationale ombudsman
Ik heb net de Rijksoverheid gebeld (hang weer net de telefoon op) en een gemeente mag het inderdaad gewoon zelf bepalen.. Waarom is zo'n regel er dan uberhaubt? Vind het ook erg raar hoor.. Ik heb nu wel nummers van de KVK en van een instantie die informatie geeft over bedrijven en werk vanuit de overheid, zij kunnen me vertellen of ik inderdaad als zelfstandige gezien kan worden.. Als het me daarna nog onduidelijk is ga ik de ombudsman wel even bellen! Daarna kan ik het Juridisch loket nog proberen, en desnoods m'n advocaat Gezien m'n inkomen en het feit dat ik m'n advocaat minder dan een half jaar geleden nodig heb gehad zou het gebruik maken van haar me in totaal 50 euro kosten, is toch een stuk minder dan die 287 euro voro de gemeente, én de 143 euro voor het waterschap die nu dus ook niet kwijtgescholden wordt
Ze hebben ook een chat bij Antwoord voor Bedrijven; de heer ***: Goedendag. de heer ***: Zegt u het eens, wat kan ik voor u doen? Website bezoeker: Hallo. Ik heb een vraag over de gemeentelijke belastingen. Gisteren heb ik een brief gehad met de mededeling dat ik geen kwijtschelding voor deze belastingen kan krijgen omdat ik gezien word als zelfstandige. Ik werk niet in loondienst, maar heb ook geen eigen bedrijf. Ik werk op provisiebasis. Ik beantwoord emails en word betaald per email die ik verwerk. Ik ontvang geen vakantiegeld en moet zelf belasting afdragen. Mijn vraag is of de gemeente mij terecht ziet als zelfstandige. de heer ***: Wij van Antwoord voor Bedrijven zijn slechts wegwijzer in wet en regelgeving en beschikken niet over expertise om te beoordelen of de gemeente u terecht ziet als zelfstandige. Ik raad u aan om deze vraag aan de gemeente te stellen> Vraag ook naar de informatie waar de definitie van zelfstandige in relatie tot kwijtschelding is opgenomen. Website bezoeker: Van de Rijksoverheid heb ik een verwijzing naar jullie website/telefoonnummer gekregen, dus ik dacht dat u me wellicht verder kon helpen. De gemeente geeft uiteraard aan dat ik gezien word als zelfstandige. Kunt u me niets zeggen over wanneer je precies als zelfstandige gezien kan worden? de heer ***: Verschillende wetten hanteren een eigen definitie voor het begrip zelfstandige. Helaas is er dus geen uniforme definitie. Vandaar mijn verwijzing naar informatie van de gemeente waarin het begrip is opgenomen in de gemeentelijke regelgeving inzake kwijtschelding. Website bezoeker: Is deze informatie opgenomen in een document waar ik om zou kunnen vragen bij de gemeente? Of weet u dat niet? de heer ***: Zie ook de heer ***: Wanneer kom ik in aanmerking voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen? | Rijksoverheid.nl de heer ***: Onderaan de pagina. Website bezoeker: Dat heb ik inderdaad gelezen ja, maar dit is geen landelijke regel (volgens de gemeente én Rijksoverheid), de gemeente mag zelf bepalen of ze deze regel hanteren of niet. de heer ***: Als de gemeente stelt dat u een zelfstandige bent dan is dat opgenomen in gementelijke regelgeving. Website bezoeker: Dan ga ik daar eens om vragen bij de gemeente, bedankt voor de informatie! Ja dat schiet lekker op zo De rijksoverheid verwijst me naar antwoord voor bedrijven, antwoord voor bedrijven verwijst me naar de rijksoverheid Als ik dat document opvraag heeft de gemeente natuurlijk een document waarin een paar regeltjes staan waar iedereen die niet in loondienst werkt automatisch een zelfstandige is
Waarschijnlijk kun je die kosten weer via bijzondere bijstand terug krijgen, dan kost het je helemaal niks
Je kan wel navragen bij de belastingtelefoon of je wordt gezien als zelfstandige.Mij lijkt namelijk van wel,omdat je dus zelf je belastingen afdraagt.Wat doe je eigenlijk,werk je als een soort alpha hulp?
Het klopt wel in ieder geval dat ze je terecht zien als zelfstandige, want je draagt zelf je belasting af. Dat de gemeentes hun eigen regels aangaande zelfstandigen mogen hanteren vind ik raar, maar als dat zo is heb je helaas geen poot om op te staan.
Dit is in dit geval geen relevante vraag.. Want ook al ben je zelfstandige dan moet je nog aangifte doen voor inkomsten belasting. TS: jij hebt inkomsten uit overige werkzaamheden, kan je online niet toevallig de regelingen vinden van de gemeente?
Nee Verder dan dit; Gemeente Halderberge - Belastingen en heffingen: betaling en kwijtschelding kom ik niet. Als ik zoek op ondernemer, zelfstandig of regeling vind ik gewoon echt hélemaal niks.. Ik zal ze zo wel eens mailen of ze me die regeling kunnen toesturen. Kan verder toch geen kant op nu
Naar mijn idee ben je echt een zelfstandige hoor.Vooral omdat je geen loondienst hebt,geen uitkering en wel geld krijgt. Kan zijn dat je mijn vragen niet leest,maar wat doe je dan voor je inkomsten?En natuurlijk,iedereen(bijna iedereen) doet aangifte ib,dus dat heeft er niets mee te maken.
Dat staat verder naar boven ook al; ik verwerk emails en krijg per mail betaald. Ik werk via een platform van iemand anders, wat je als mijn 'baas' zou kunnen zien. Het enige wat verschilt in vergelijking met iemand die in loondienst werkt is dat ik niet per uur betaald krijg, maar per email. En dat ik dus inderdaad zelf m'n belasting afdraag
Dus misschien heb je ook wel een ander biljet dan een P? Dat zou er ook mee te maken kunnen hebben denk ik.
Waar zou ik dat kunnen zien? Ik heb nog geen aangifte gedaan, dat kan pas in 2012. Ik heb via internet aangegeven wat ik verwacht te verdienen en daarna een voorlopige aanslag ontvangen. Ik betaal nu elke maand geld aan de belasting, en in 2012 geef ik op wat ik daadwerkelijk verdiend heb.
Zeker wel een relevante vraag, want als zelfstandige moet je aangifte omzetbelasting indienen. Hoef je dat niet, ben je geen zelfstandige en dat denkt de gemeente toch?
Die inkomsten belasting zal je moeten blijven aangeven. En omzetbelasting hoef je niet altijd af te dragen (maar daar hoor je vervolgens wel vrijstelling voor te krijgen). Een gastouder is misschien wel vergelijkbaar met deze situatie... Die hoeven ook vaak geen omzetbelasting te betalen (oke, die zitten dan wel weer met diensten die vrijgesteld zijn van omzetbelasting, dus dat is weer niet zo'n handig vergelijk)