Erwtensoep/snert

Discussion in 'De lounge' started by Huusje, Oct 20, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Huusje

    Huusje Actief lid

    May 30, 2016
    427
    1
    18
    Volgens mij is hier heel recent een topic over geweest, maar ik kan 'm even niet vinden. Ik zoek een eenvoudig recept voor snert. Ik heb geen appie in de buurt dus dat pakket moet ik even laten varen. Ik wil eigenlijk een vegatarische versie maken (dus zonder karbonade/vet blabla in de pan), wel wil ik later spekjes en rookworst toevoegen.

    Op internet staan zoveel verschillende recepten en hoeveelheden, dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Het moet ongeveer voor 4 personen zijn. Dat de basis bestaat uit spliterwten, prei, knolselderij, aardappel, wortel, ui etc. heb ik nu opgeschreven, maar hoeveel en wat nog meer (wel of geen bouillon etc)? :)
     
  2. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    Aug 17, 2007
    11,363
    268
    83
    Noord-Brabant
    Wat je nu opgeschreven hebt en dan met bouillon. Alleen gebruik ik zelf geen aardappelen in de soep.

    Pak spliterwten, erwten ongeveer 'n uur apart laten koken, dan de groenten erbij en de bouillonblokjes (ik gebruik meestal 2 preien en een klein zakje soepgroenten), nog 'n uur laten koken en dan is ie klaar.
     
  3. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,546
    10,451
    113
    Wij doen zelf geen wortel en aardappel in de soep.
    Eerst erwten goed spoelen, de erwten in de pan met het water. De hoeveelheid staat op de verpakking. Voor 4 personen is 250 gr erwten voldoende, nog een prei een middel maat voldoet, nog een stuk knolselderij en 1 grote ui, je kan kiezen om zelf zout toe te voegen of een bouillonblokje.


    De erwten eerste even door laten koken en als er dik schuim op komt even er af scheppen.

    Hhmmmm krijg gelijk zin in erwtensoep :D
     
  4. Huusje

    Huusje Actief lid

    May 30, 2016
    427
    1
    18
    Dankjewel dames! Ik ga nu gelijk naar de winkel.
     

Share This Page