Klopt bij ons ook. Meestal is het een boterhammetje in de auto op weg naar de huisartsenpost. Om 8u 's ochtends beginnen en om 16.20 de laatste patiënt van het spreekuur, en vanaf 17u tot 23u dienst op de huisartsenpost. En de vlg ochtend om 8u weer paraat. En ook huisartsen hebben te kampen met eigen kinderen die hen 's nachts wakker houden in de uren dat ze thuis zijn. Wij hebben 2 huisartsen in de praktijk met hele jonge kinderen. Dat is echt aanpoten, zulke dagen. Dat benijd ik als assistente echt niet.
We weten het, MadelnUSA, en we weten ook hoe zwaar kan zijn als arts. En daarom zetten we (ik althans) met liefde en plezier nog een extra bakje koffie voor jullie om 16u voorafgaand aan het laatste spreekuur
Oeh. Dan krijg jij extra punten. Koffie zetten voor de artsen doen wij niet. Dat kunnen ze ook zelf Vaak is koffie halen ook wel een fijne vlucht uit de spreekkamer. Die 4 muren ben je ook wel even zat soms, als arts zijnde.
Wat lief dat je dat zegt! Gelukkig krijgen ik op mijn werk ook wel de waardering. Hoor het ook wel eens anders van collega's uit andere praktijken. En het is natuurlijk niet alleen maar kommer en kwel. Het blijft een super vak.
Zo herkenbaar en ook dat ruitje openschuiven. Ik heb het ook weleens gewoon terug dichtgeschoven met de mededeling dat ik ze zo verder zou helpen. Wij hebben ook patiënten die bij de voordeur ons gaan bellen om te controleren of we wel opnemen want ze denken immers dat we de hele dag koffie aan het drinken zijn en zitten te roddelen, Mensen hebben werkelijk geen idee. We zouden echt een hele soapserie kunnen schrijven met verhalen uit de praktijk
Ja hoor ik hen met de jongste 1x zijn eigen ha getroffen op de hap. En een keer voor mezelf trof ik onze eigen assistent.
Ot ja dat kan hier ook een keer eigen huisarts gehad. Off en ik zit te twijfelen om me om te scholen tot doktersassistente. Hmm
Ja echt hoor, af en toe ben ik gewoon verbaasd over sommige patiënten Gelukkig hebben we een sterk team en lachen we veel weg
Joh het is echt wel leuk, geen dag is hetzelfde. Belangrijk is dat je snel kan schakelen en vooral je hoofd koel blijft houden. De ene praktijk is ook de andere praktijk niet. Ik werk in een stadspraktijk met veel lagere sociale klassen waar veel problemen zijn maar ook veel hoog opgeleiden die denken het ei van Columbus te hebben uitgevonden Juist die verschillen zijn zo leuk. Je moet ook wel een beetje assertief zijn maar dat leer je wel, ik doe dit werk al 20 jaar en laat me het kaas niet meer van de brood eten. Als een patiënt zich als een hork gedraagt benoem ik dat ook bij die persoon, hier worden we regelmatig in getraind en bijgeschoold.
Echt?!?! Wauw. Als jou werk zo onbelangrijk is, waarom doen dan al die mensen een beroep op je? Die zou ik terug kaatsen de volgende keer
Ik ben wel benieuwd wie het inroosteren doet voor de hap. En hoever van tevoren krijg je te horen wanneer je staat ingepland . En kun je dan bijvoorbeeld nog een dienst ruilen met een andere arts?
Op onze hap krijgen ze het rooster al in omkober ergens voor het hele jaar erop. Dan hebben alle artsen hun vakanties al bepaald. Wij moeten in september de vakanties al plannen dus. Ruilen is dan dus niet nodig. Je kan wel diensten verkopen. Dat doet mijn werkgever vaak met de nachtdiensten.
Dat je een waarnemend huisarts (dus zonder eigen praktijk) betaalt om de dienst te doen. Voor de diensten krijg je als praktijkhouder een bepaald tarief per uur. Je kunt deze vergoeding ook gebruiken om een waarnemer in te huren. Die mogen wel hun eigen uurtarief bepalen (afhankelijk van welke dienst het is en welke (feest) dag) dus het kan zijn dat je dan meer kwijt bent dan je vergoed krijgt.. Ik verdien als waarnemer ongeveer 30%van mijn inkomen met HAP diensten (3 dagen doordeweeks van 8-17u en dan nog gemiddeld 3 diensten per maand erbij) , bij sommigen is dit meer (er zijn waarnemers die bijna elke week meerdere nachtdiensten doen), als je al 4 of 5 dagen overdag werkt is het vaak minder..