Hier heeft Kylian dat in die periode heel veel gedaan, in eerste instantie ging ik er elke keer uit om hem gerust te stellen maar daardoor overprikkelde ik hem eigenlijk en werd het alleen maar erger. Ook gaan ze rond deze leeftijd actief dromen en zijn ze dus wat onrustiger. Als ik dan wakker werd van hem keek ik hoe laat het was en liet hem eerst 10 minuten begaan, 9 van de 10 keer sliep hij binnen die 10 minuten verder en als er echt wat aan de hand is huilde hij binnen die 10 minuten wel echt. Dus ik zou het in ieder geval uitproberen en als na b.v een week blijkt dat dit niet de manier is voor jullie stop je er gewoon weer mee.
Jammeren is totaal iets anders dan huilen. Bij mijn dochter is jammeren gewoon een beetje klagen en protesteren, er is niets met haar aan de hand. Ze is dan duidelijk moe, en na 5-10 minuten is het altijd voorbij. Ik ga dan ook niet bij haar kijken als ze jammert, maar pas als het doorzet naar echt huilen. Kindjes van die leeftijd hebben ook een korte slaapcyclus, waarbij ze tussendoor dus wakker kunnen worden, gaan jammeren, en daarna weer terug in slaap vallen voor een nieuwe cyclus. Als je tussen die cyclussen dan bij jammeren gaat kijken en gerust probeert te stellen, dan raakt een kindje alleen maar humeurig omdat je het nog moeilijker maakt om terug in slaap te vallen. Wat is jouw voorstelling van doorslapen? Ik dacht dat het als doorslapen werd beschouwd zodra een kindje 's nachts geen voeding meer vraagt, maar dan blijft slapen. Dit is wat mijn dochtertje namelijk steeds vaker doet, sinds ze 6 weken is.
Hi Giraf, Verwarrende (en vermoeiende) situatie. Mijn zoontje werd ook vanaf een maand of 6 vaak wakker s nachts. Of eigenlijk niet echt wakker maar wel jammerend. Soms wel 6 keer per nacht. Mij werd ook geadviseerd om hem te laten jammeren. Ik heb dat 1 of 2 nachten geprobeerd maar ook met als nadeel dat het dan (in de meeste, niet alle) gevallen ECHT huilen werd en dan waren we verder van huis. Het stond me ook een beetje tegen moet ik zeggen, het joch is nog zo klein, als ie aandacht wilt, krijgt hij dat. Verwennen lijkt me op deze leeftijd stug. Overigens, als ik de garantie had gehad dat het binnen een paar dagen zou werken, had ik het wel gedaan hoor. Mijn nachtrust is me ook wat waard. Maar goed, ik wachtte steeds even (max een paar minuten) af en ben er - als hij niet zelf weer in slaap viel - dus wel steeds heen gegaan (een verdieping lager nota bene arrghh), aai over de bol, speentje. En dan sliepen we allemaal weer lekker verder. En sinds een aantal weken is het weer voorbij en wordt hij hooguit 1 x per nacht wakker. Hopelijk is het een (jawel) fase! succes
Ik zou de kleine idd eens laten jammeren. Onze kleine meid slaapt eigenlijk al vanaf 6 weekjes ongeveer door. Ik laat haar rustig 20 minuten jengelen. Je hoort het verschil wel wanneer ze gewoon aandacht wil en wanneer er echt iets is. Mila werd in het begin ook nog wel eens het 's nachts wakker maar valt dan vaak weer in slaap.. Nu ze wat verkouden is wordt ze wel t 's nachts wakker... Rond een uur of 5, dan krijgt ze de fles en slaapt weer tot 10
Jammeren/huilen, je kindje geeft aan het niet prettig te vinden. Dat is de manier waarop ze communiceren. Ik snap niet dat een ha het advies geeft om dit, of het nu dag of nacht is, gewoon te negeren. Belachelijk. En over wie de langste adem heeft, ja, jij als ouder natuurlijk, maar zo wil je toch niet met die weerloze kleintjes om gaan.
Dat ligt er natuurlijk aan, ik heb een tijdje bij Kylian's en later ook bij Kinley's bed staan kijken als ze jammerden en toen kon je echt zien dat ze dit tijdens het slapen deden en er zelf niet eens wakker van werden, binnen 10 minuten weer rustig waren en verder sliepen. Als je dan als moeder steeds naar binnen gaat om gerust te stellen waardoor ze wel wakker(der) worden dan kan het zo zijn dat je het juist erger maakt omdat je hun slaap verstoort. Bij ons werkte het laten jammeren (lees jammeren als ze huilen staan we wel naast hun bed) heel goed.
Ja, was t allemaal maar zo makkelijk en rooskleurig. Jij hebt duidelijk geen idee. Jammer dat je de situatie niet begrijpt (of niet wil begrijpen). En zo logisch is het niet dat je als ouder de langste adem hebt. Het is verschrikkelijk moeilijk om die spiraal te doorbreken. Sommige kindjes hebben een enorm doorzettingsvermogen.
Het is een veronderstelling dat bij jammeren / huilen een kindje iets niet prettig zou vinden en daarom ook jou als ouder zou willen zien. Misschien dat een kindje gewoon wel even van zich af wil jammeren en helemaal niet opgepakt, aangehaald wil worden. Babies kunnen inderdaad maar op een heel beperkt aantal manieren communiceren.. WIJ volwassenen moeten niet de pretentie hebben dat zij dezelfde communicatievormen gebruiken die wij kennen. Dit is hetzelfde als veronderstellen dat een baby van 7 weken smakt bij het zien van eten.. die is ook NIET aan eten toe Heel veel ouders zijn prima in staat om onderscheid te maken tussen nood en andere behoeften. Het is jammer dat je zo projecteert en geen vertrouwen hebt in de inschattingen van andere ouders.
Ik zou haar wel even laten jammeren. Als onze meid 's nachts jammert laat ik haar gewoon jammeren. Het moet geen uren duren, maar kan best 10 minuutjes duren. Ze doet het trouwens niet elke nacht, af en toe. En uh.. gefeliciteerd! Ik wist dat je weer snel zwanger wilde worden en het is al zover. Super!!
Haleluja! je zegt precies wat ik bedoelde! Vooral met je laatste alinea sla je wat mij betreft de spijker op zijn kop. Ik heb het ook negen maanden zo gevonden en nu ik zelf ik de situatie heb gezeten heb ik mijn mening ook aan moeten passen!
Dank voor alle (eerlijke) reacties meiden! Ik ga proberen het allemaal een beetje los te laten, en niet bij elk kuchje en kickje naast haar bed te gaan staan Er is meestal niets aan de hand, dus het ligt meer aan mij dan aan haar dat ik gebroken nachten heb Misschien moet ik maar even een cursusje volgen "hoe laat ik mijn kind met rust"
sorry heb niet alle reacties gelezen, en ik weet niet of ze de speen krijgt, maar wat bij ons scheelfe als ik een maat groter speentje kocht ! .. toen sliep hij weer lekker...... hier hebben we ook een hele lange periode gehad jammeren in bed fiep erin en slapen gaan soms wel 8 x ..... maar nu nu slaapt hij van 19 tot 0730 woehoe
Enige wat ik kan zeggen is: Jij bent mama en jij kent je kindje het beste Als jij je goed voelt wanneer je naar je kindje gaat als hij jengelt (mama knows best) moet je dat zekers doen Mijn man heeft me in het begin ook eens gezegt "Blijf nou even langer hier het hou vanzelf op hij huilt niet" :x Je wil niet weten wat hij over zich heen kreeg whaha
Ok, misschien een veronderstelling dat het kindje het niet prettig vind, heb je gelijk in. Maarre, hoezo zeg ik geen vertrouwen te hebben in inschattingen van andere ouders? Hoezo kun je dan weten of je kindje niet even opgepakt wil worden als je dat niet eens even probeert? Misschien wil je kindje dat ook wel en als ze het dan laten liggen? Omdat jij zegt dat het kindje misschien ook wel niet opgepakt wil worden? Je zegt dat ik een aanname doe, maar heb je je eigen berichtjes wel eens gelezen? Waar staat dat ik geen vertrouwen heb in de ouders bijvoorbeeld? Misschien moet je zelf ook wat minder aannames gaan doen. De pot verwijt de ketel...
Sorry Suus, maar ik vond deze laatste zin niet bepaald waardevrij... En ook woorden als 'belachelijk' zijn redelijk bepalend. Ik doe dus GEEN aanname ik CONSTATEER dat je iets vindt wat je onderbouwt met een aanname. Ik vind dat niet belachelijk (zoals jij dat wel vindt) ik vind dat jammer en ik concludeer daar (inderdaad wat kort door de bocht) dat dat je daarmee weinig vertrouwen hebt in de inschattingen van andere ouders... ik denk namelijk dat als je dat wel zou doen, je anders gereageert zou hebben. Dat laatste is inderdaad een aanname.. excuus daarvoor
Haha, geen idee.. Had je hier eens een paar maanden moeten doorbrengen. Maar ik heb liever zelf slapeloze nachten, 3 jaar lang, dan dat ik mijn kleintje laat huilen en ze daarmee leer dat papa en mama toch niet komen als ik huil.
ook dat laatste is weer een aanname.. je kunt ook redeneren dat je je kindje de kans hebt gegeven om zelf weer in slaap te vallen en daarmee zo snel mogelijk zijn slaap weer te vatten. (ik heb het trouwens niet over huilen maar over jammeren en piepen e.d... dat was volgens mij ook de term van het onderwerp)
Maka123 en waar ligt bij jou de definitie van wanneer het dan wél 'nodig' is je kind te laten huilen?