Wij hebben geen vast budget, helaas gaat er dan best wel veel geld doorheen aan boodschappen. Ik denk zo'n 80,- per week met 2 volwassenen. Ik heb wel eens voor de hele week een lijstje gemaakt en dan kom ik ook makkelijk uit met 40,-
Zolang het zonder kan, is hier geen echt budget meer. We gaan 2 à 3 keer per week naar de supermarkt en dan wordt er bijgekocht wat op is (basisspullen) en voor de rest enkel gekocht wat we de volgende 2 à 3 dagen gaan eten (groenten, vlees, brood en beleg). Ik plan dus wel op voorhand - telkens voor 2 à 3 dagen - al wat we gaan eten en wat er bijgekocht moet worden. Zonder die planning is het immers een ramp en wordt er veel te veel "zooi" gekocht. Ik heb het in 't verleden ooit wel een tijdje bijgehouden. Maar toen zaten we krapper dan nu qua budget.
meestal rond de 80 euro per week inclusief flesvoeding en shampoo/haargel/wasmiddel. luiers krijgen we van familie. we zijn met 2 volwassenen, een peuter en een baby en 1 hond. als het echt echt zou moeten dan zou het voor 40 a 50 euro per week ook wel lukken. maar dan leef je echt op water/thee, soep/brood en gehaktschotel etc.
Oh? Wij hebben voor boodschappen excl. luiers en voeding 50 euro, vaak zitten we hier onder, maar wij hebben elke dag groente, vlees, aardappelen, rijst, pasta, brood, beleg, koffie (primaire levensbehoefte) en fruit en sapjes. Voor luiers en voeding gebruik ik kgb, dus dat is een heel ander potje en dan zit ik met een babytweeling rond de 25 per week. Valt best mee dus. Ik denk zelfs dat als wij meer te besteden krijgen, dat we dan dit budget aanhouden, want het bevalt ons prima! Komen absoluut niks te kort.
ik zou het niet veel goedkoper rond kunnen krijgen, ok babyvoeding eraf dan kom ik op 41 euro. maar als je al kijkt 7 dagen vlees dan zit je al op een 15-20 euro(dochter eet ook een stuk) dan je fruit nog, toch ook al vaak een 10 euro, beleg een euro of 5, kaas 5 euro en dan je groentes nog laat zeggen een euro of 5 en een paar broden en bakboter en een fles shampoo dan zit ik er al wel overheen. eten jullie met alleen 2 volwassenen vlees? en mag ik vragen wat je dan eet? ben hier altijd uit op goedkopere tips
400 per maand. 100 maand boodschap 50 vlees 5x 30 eu weekgeld 50 eu babyspul 50 eu voor leuke dingen Daarnaast hebben man en ik 50 eu voor ons zelf om vrij te besteden.
Wij hebben gelukkig weinig verjaardagen in het begin van het jaar. Hier vallen bijna alle verjaardagen in de laatste 3 maanden van het jaar. In de duurste maanden dus. Wij doen ook niets meer voor de volwassenen. Ze gaven ons 10 a 20 euro, en als ze zelf jarig waren kregen ze dat weer terug. De kinderen krijgen 10 euro. Scheeld echt een hoop geld.
Je huishoudgeld op deze manier verdelen is ook een goed plan! Maar wat koop je voor die 100 euro dan? En waar gebruik je het weekgeld voor?
Gemiddeld 100 euro per week met 2 volwassenen en 2 kinderen. Ene week duurder uit door wasmiddel e.d. andere week goedkoper. Idd goed op de aanbiedingen letten en proberen 1x in de week boodschappen te doen. Fruit haal ik op de markt. Daar ben ik goedkoper uit dan in de supermarkt.
Hier gebruiken wij 375 euro per maand en dat gebruiken we eigenlijk voor alles wat we nodig hebben zoals boodschappen , kleding , autokosten , babyspullen dus eigenlijk voor alles ons gezin bestaat uit 2 volwassenen een dochter van 5 en een dochter van 18 maanden en een poes
Sowieso ben ik een folderhunter. Zo probeer ik vlees altijd in de reclame te krijgen. Dan geef ik bijvoorbeeld een week 10 meer uit voor vlees en dat portioneer ik en vries ik in. Wij eten inderdaad voornamelijk met twee volwassenen vlees. Vier dagen per maand komt de oudste van mijn man, die eet ook vlees en de babies eten kipfilet, vis, gehakt of ei. Maar dat is zo'n klein stukje, dat kan niet voor vol worden gerekend. Fruit is inderdaad niet het goedkoopst, maar dat compenseer ik door diepvriesgroente te halen. Net zo goed alleen goedkoper. Pasta, daar maken we een grote pan van waar we twee dagen van eten. En vaak is dat met een zelfgemaakte roomsaus. Uber simpel, goedkoop en lekker. Daar gaat standaard een groentepakket in en als stief er is 1,5. Verder rijst met vis (diepvries) en salade of groente uit de diepvries. Aardappels koken we iets meer en dat bakken we de volgende dag op, ook met groente. Wij houden zelf ook best wel van gewoon hollandse pot, dus spinazie, andijvie, slavinkjes etc. En voor de rest is voorraad ook de truc. Ik calculeer in wanneer er weer hondenvoer, wc papier, aardappels etc. moet komen en dat verdeel ik over de weken, zodat ik niet ineens veel geld kwijt ben aan voorraad. En verschillende winkels. Het is even een gedoe, maar ik denk dat ik door 1x per week boodschappen doen, per week ongeveer 40 bespaar tov elke dag een beetje.
Wij hebben niet echt huishoudgeld. De salarissen worden gestort, rekeningen afgeschreven, wat geld overgezet naar de spaarrekening en de rest besteden we aan alle andere dingen. hier kopen we kleding, benzine en leuke uitstapjes van en is het op.... dan is het op. Ik haal 1 keer in de week boodschappen en zijn dan 120 euro kwijt (incl nog tussendoor nog een keer vers brood en beleg halen) We hebben dan ook alles in huis, van wasmiddel tot pauze hapjes en drankjes voor school. We leven hiervan met 2 volwassenen en 3 kinderen. We roken niet en drinken heel zelden een wijntje oid.
100 eu is voor pasta/saus/rijst/koek/drinken/kruiden/wc papier/olie boter enz enz enz. Alles wat je lang kan bewaren. 30 per week is voor verse producten, melk brood groente en fruit. Vlees kopen we 1x pm en vriezen we in.
idd... een voorraad.. zo doe ik het ook... heb gelukkig een kelder die ik kan gebruiken als opslag.. als bij appie bv de euroweken zijn of zo.. en ik noem maar iets wereldgerechten een euro kosten.. haal ik 10 pakken ipv 2 .. nu was er ergens een aanbieding van 4 flessen robijn wasmiddel voor 10 euro.. heb er 12 gehaald.. is dan wel weer een uitgave van 30 euro maar hoef het komende half jaar geen wasmiddel te halen.. vlees haal ik vaak met 35% korting... het brood ook.. want wordt toch in de vriezer gemikt.. op die manier kan je behoorlijk besparen... door echt gebruik te maken van aanbiedingen.. zou ik dat niet doen.. zou ik niet rond kunnen komen van mijn budget..
70,- in de week. Daar doen we de wekelijkse boodschappen van, inclusief luiers voor dochter en shag voor man.
zo'n 125 euro per week probeer ik aan te houden, maar vind het wel lastig. Vooral verzorgingsproducten tellen toch wel aan.
wij gebruiken nu 60 euro per week aan de boodschappen. dit is inclusief wasmiddelen, verzorgingsproducten, luiers, doekjes, en de bier en shag van man.
Ik krijg 200 euro per maand. Ik doe hier boodschappen van en koop schoonmaak producten, verzorgingen producten en rookgerei van.
Alles wat over is na aftrek vaste lasten en benzine ( sparen ook) is hier huishoudgeld Ik koop die maand gewoon wat er nodig is. Ik probeer zo zuinig mogelijk. Deze maand kunnen we denk ik 300 euro extra sparen ( houden we dus over)
Wij besteden meestal 400 euro per maand aan benzine, eten en alles voor de kleine baby. Komt altijd goed uit en soms besteden we meer of soms minder maar dat ligt aan de voorraad die hier nog is