Ik vind het schandalig! Het gaat nu echt te ver in dit land. Hoe harder je werkt, hoe meer er van je salaris word afgetrokken en hoe meer je aan het kdv moet betalen. Als ik mijn huis voor 10.000 euro wil opknappen, moet ik maanden sparen of een lening nemen. En die mensen krijgen dit voor NIETS?!? Wanneer worden de harde werkers nou eens beloond in plaats van genaaid?
Aso`s die de hele dag niets anders doen dan op de bank liggen ,sjekkies roken,hun huis laten verloederen en bier drinken van hun uitkering moeten maar verplicht vrijwilligerswerk gaan doen! Het is toch allemaal van de zotte! Wij werken ons kapot om een beetje een leuk leven te hebben en maar belasting betalen. Ik vind dat ze die aso`s aan het werk moeten zetten en als ze een puinhoop van hun huurhuis maken,tsja,jammer dan. Eigen schuld,dan woon je maar in de rotzooi. Wat een omgekeerde wereld hier in Nederland. Ik zou er bijna crimineel van worden...
Ik denk dat we allemaal maar aso moeten worden, dan krijg je meer van de overheid dan wanneer je je gewoon gedraagt!
Beste reactie tot nu toe! Idd dat kan ook nog gebeuren ja. Nieuwe meubeltjes en die dan lekker verkopen zodat ze geld hebben.
Ik denk dat de term "aso" hier niet op zijn plek is. Kansarm is heel wat anders dan "aso" (weinig kans op succes in de maatschappij en daardoor vaak sociaal zwak) Ik ken namelijk hele kansrijke mensen die behoorlijk "aso" zijn. Ik verbaas me erover hoe hard jullie zijn. Geloven jullie allemaal in the survival of the fittest? (http://nl.wikipedia.org/wiki/Survival_of_the_fittest). Natuurlijk gaat dat iets verder. Sommige mensen hebben niet een goede start gehad of zijn niet in staat dit voor zichzelf te verbeteren. Voor die mensen, die het zelf niet kunnen ( sociaal zwak) is dit gewoon heel goed. Als deze mensen niet worden geholpen heb je er juist meer last van.
Geloof me... Als er mensen kans arm zijn in dit land dan was mn vader er een van. Geen moeder liefde geen vaderliefde geen opleiding of opvoeding geen idee hoe het buiten het tehuis waar hij zat er aan toe ging (ja dit was nederland) Geen idee hoe te functioneren buiten de omheining van het tehuis (daar kwamen ze alleen als het mooi weer was om een keer in formatie door heen te wandelen) geen idee hoe een familie of gezin werkt en hoe je daar in te gedragen. van zn 4e tot zn 16e in dat tehuis gezeten en toen kwamen ze er achter dat hij er toch niet hoorde en is hij buiten gezet met 2 setjes kleding (1 had hij aan) een zomerjas en een briefje voor de mevrouw waar hij in de kost kon en een plek waar hij mogelijk werk kon vinden. geen, totaal GEEN hulp meer gekregen vanaf die tijd van niemand niet, noch van het tehuis noch van de gemeente of welke officiele instelling dan ook. Hij heeft met hulp van de baas waar hij werkte leren rekenen maar schrijven lukte niet want dat was nogal intensief. Hij had bakker kunnen worden bij die baas...ALS hij had kunnen rekenen of schrijven...maja hij had niet eens school gehad laat staan zoiets geleerd. Dus werd hij ontslagen Allerlei klote klusjes gedaan zn hele leven. Enorme psychische problemen gehad (veel van de kinderen die ook zo zaten als hij en die hij kenden leefden 1 jaar nadat ze op zichzelf gingen woonden niet meer...zelfmoord) maar hij heeft het allemaal gered (ook dankzij mn moeder hoor die HEEL veel ...misschien wel teveel, incasserings vermogen heeft) Toen hij in dat tehuis kwam na mishandeling van zn moeder zouden ze na n jaar gekeken hebben of hij er wel hoorde. Anders had hij naar een gewoon kinder tehuis gegaan en had mogelijk geaddopteerd kunnen worden. Ze zijn nooit meer terug geweest. (dit heeft hij allemaal moeten uitzoeken want waarom hij daar zat etc is hem nooit verteld geweest) GROVE fout van de kinder bescherming toen. Maar kreeg hij hulp? NOPE! Zelfs niet toen hij er om vroeg. En toch is hij niet crimineel, assosiaal of heeft hij een potje van zn leven of omgeving gemaakt. JA die mensen moeten geholpen worden...maar help je ze werkelijk door ze alles zo te geven? En nee t hoeft niet survival of the fittest te zijn. We zijn mensen en dat word gezien als niet menselijk. Maar enige vorm van innitiatief mag er wel getoont worden en dat je zelf ook je gewicht in de schaal legt als je geholpen word is niet zo heel veel gevraagd toch? Geef die mensen n kwast en laat ze zelf schilderen oid bijvoorbeeld ipv proffesionelen in te schakelen. Leren ze meteen dat ze er zelf wat aan kunnen doen als hun woning niet naar de maatstaven is....EN hoeveel werk t is als je t verkloot om het dan weer goed te krijgen.
Het is zo makkelijk oordelen als je zelf niet in die situatie zit. Maar goed, ik ben het gewoon absoluut niet met jullie eens.
Dus Bosi: jij denkt dat nieuwe spullen een oplossing bieden? Daarmee raak je de kern van het probleem niet, dat zit veel dieper. Dat ik het belachelijk vind, ja dûh, t zijn wel mijn belastingcenten hoor, die in dit soort praktijken gestoken worden. Als het een oplossing zou bieden zou ik er geen enkel probleem mee hebben, maar nogmaals: het ís geen oplossing.
hier is trouwens een wijk , word , arme probleemwijk genoemd, ze hebben nu opgeknapt , vind ik wel goeie , de mensen hebben nu om meer zin om wat van hun leven maken ,en zien weer wat postief in leven
trouwens ik vind aso anders dan arm hoor , aso mensen kunnen ook rijk zijn maar hele dag schelden en hard muziek aan en niks aan trekken van buiten wereld of andere problmene oorzaken er zijn mensen die in armmoede leven ,en doen zo hun best om centjes bij elkaar te verzamelen , die verdienen wel wat hulp
Uitgeleefde woningen van asociale bijstandsgezinnen die van hun leven een grote puinhoop hebben gemaakt, krijgen een grondige opknapbeurt op kosten van overheid en woningcorporaties. De huizen worden ook opnieuw ingericht. Het gaat dus wel degelijk om aso's. Bij mensen die alles proberen er wat van te maken, vind ik het heel anders liggen ja.
Het is dus niet zo dat ze de spullen 'kado' krijgen, er is tijdens en na de verbouwing begeleiding voor deze mensen. De meeste alleenstaande moeders hebben hun zaakjes prima op orde, maar voor degenen die het om wat voor reden dan ook niet redden, lijkt deze hulp mij gewoon goed, ook omdat er kinderen bij betrokken zijn. Ik zou in ieder geval niet zo ver willen gaan, deze moeders gelijk als 'aso' te bestempelen. Nogmaals, dit gaan om een proef. Natuurlijk kost het geld, maar als deze mensen hun leven daadwerkelijk weer op de rails krijgen en een gezonde leefomgeving hebben, staan die kosten niet in verhouding tot de baten: als ze werken, betalen ze belastingen en een gezondere leefomgeving leidt vaak ook tot minder aanspraak op de gezondheidszorg. En als de proef faalt, dan was het in ieder geval de moeite van het proberen waard. Met niets doen en die mensen in hun sop gaar laten koken, schiet je volgens mij namelijk ook niets op.
Ze krijgen niet alleen spullen inderdaad, maar ook begeleiding. Flientje, hoe kun je nu zeggen dat het geen oplossing is? Kun je in de toekomst kijken? Of ben je gewoon een doemdenker. Ze kunnen het toch proberen? Ik hoop dat de proef slaagt, daar zijn veel mensen mee geholpen.
Dus ze krijgen begeleidig en omdat ze die krijgen worden ze beloont door een verbouwing en nieuwe spullen... Of ze krijgen nieuwe spullen en omdat daar wat tegenover moet staan hebben ze begeleiding.. Anders is er geen uitruil van dingen en zijn de dingen die ze krijgen dus kadoos. Het word anders als ze verf krijgen maar dit zelf ergens neer moeten smeren. Dan krijgen ze de verf wel kado maar moeten ze er iig zelf iets aan doen om hun huis te fatsoeneren. Diegene die op deze kans hebben zitten wachten om hun leven weer op de rails te krijgen zullen dit GRAAG doen. En diegene die het allemaal wel goed vinden zo....dat ze maar voelen hoeveel werk het is om het weer in orde te krijgen.
Het persbericht van de site van Vidomes, één van de woningcorporaties die meedoen aan dit project. Persbericht Delft, 9 oktober 2008 Integrale aanpak voor kleurrijk perspectief Delftse organisaties op de bres voor huishoudens met een laag inkomen Eind september startte in Delft het experiment restylen huishoudens. Verschillende maatschappelijk betrokken Delftse organisaties, bedrijfsleven en bewoners werken hierin op energieke en creatieve wijze samen. Belangrijkste doel: huishoudens met een laag inkomen op basis van vrijwilligheid verder helpen naar zelfredzaamheid. Het initiatief heeft de warme belangstelling van de SEV (Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting) en daarmee van het ministerie van VROM. SEV heeft dit initiatief tot landelijk experiment verklaard. Naast het restylen van de woning van maximaal vijf minima huishoudens wordt ook indien van toepassing - de zorg- en hulpbehoefte gecoördineerd. Een integrale aanpak dus. De verwachting is dat dit initiatief de betrokken huishoudens een dermate positieve wending aan hun leven geeft, dat hun perspectief op een betere kwaliteit van wonen en leven toeneemt. Experiment Het experiment loopt tot voorjaar 2009. In totaal zullen in de experimentele fase vijf huishoudens op deze wijze gestimuleerd worden in hun kwaliteit van wonen en leven. Met deze aanpak tonen partijen hun maatschappelijke betrokkenheid bij het welzijn van de mensen in de stad. Na het experiment vindt een evaluatie plaats op basis waarvan besloten wordt of deze aanpak in vaste vorm een vervolg krijgt. Initiatief In Nederland leven veel mensen rond het bijstandsniveau. Sommigen daarvan zijn zonder professionele hulp zelf niet meer in staat hun huishouden te runnen. Als antwoord op deze negatieve maatschappelijke tendens, werkten stichting World Art Delft en Stichting Stunt het experiment restylen huishoudens uit. De gedachte achter dit concept is mensen zelfredzaam te maken door het doen van een kleine investering die blijvend is. Blijvend, omdat je niet alleen de woning aanpakt maar ook de zorg- en hulpbehoefte van de betrokken bewoners organiseert. Het initiatief krijgt medewerking van professionele partijen zoals de woningcorporaties Woonbron en Vidomes, de gemeente Delft, Combiwerk, Careyn, Kwadraad, Mondriaan, Robin Hood, Kringloopbedrijf Delft en Uit de Kunst. Meer dan achttien Delftse organisaties hebben inmiddels hun actieve steun toegezegd en nog steeds melden zich nieuwe partijen aan. De huishoudens in het experiment De woningcorporaties selecteren binnen hun bestand een huishouden dat aan de criteria voldoet. In een huisbezoek legt de corporatie het idee, doel en de werkwijze uit. Meedoen is uiteraard op vrijwillige basis. Wil men meedoen, dan wordt samen met de bewoners een actieplan opgesteld. Zo wordt inzichtelijk welke disciplines (schuldhulpverlening, zorg, onderwijs, hygiëne, enz.) nodig zijn en wordt een beroep gedaan op de diensten van betrokken organisaties. Ook wordt een klein budget vrijgemaakt om de woonkamer of andere kamers in de woning op orde te krijgen. Het streven is om zoveel mogelijk meubels te hergebruiken. Belangrijk is, dat de bewoners zelf actief meehelpen. Zij trekken daarbij op met bijvoorbeeld een kunstenaar en een technisch vakman of andere medewerkers van betrokken organisaties. Een gezinscoach blijft het huishouden tijdens en na de aanpak volgen. Duurzaamheid Bij de metamorfose van het huis zal de nadruk liggen op duurzaamheid van de aanpassingen. Zo wordt bijvoorbeeld bekeken of zaken energiezuiniger kunnen. Terugdringen van het energieverbruik zorgt immers voor een verlaging van de woonlasten. ------- Klinkt toch wel iets minder sensatiebelust dan het bericht uit de Telegraaf. En waarschijnlijk ook iets meer waarheidsgetrouw. Maar het is dus niet zo dat deze mensen met een zak met geld naar de woonboulevard wordt gestuurd om uitgebreid te gaan shoppen en de deelnemers worden ook daadwerkelijk geacht zelf mee te helpen. [/u]
het idee erachter is denk ik niet verkeerd. maar we weten natuurlijk niet precies om welke gezinnen het gaat en hoe hun levenssituatie is. maar waarom zetten ze het bedrag niet om in een soort lening. de overheid helpt de mensen weer op de goede weg want dat is denk ik de bedoeling, raken deze mensen weer op het slechte pad, heel jammer maar geef dan het geld maar terug. kunnen we dat weer gebruiken voor gezinnen die echt weer het goede pad op willen. dan is er nog een stok achter de deur en is het misschien iets beter te verkopen aan de belastingbetaler. tenslotte heb ik hier ook een badkamer van 20 jaar oud die echt wel een keer opgeknapt kan worden, maar daar zal ik toch zelf voor moeten zorgen. wat ook logisch is! joyce
Maar hoe kun je nu al de feiten kennen voordat een proef begonnen is. ? Of je kent een onderzoek/proef dat al is gedaan en daarom weet je dat het mis gaat lopen of geen oplossing is.
Vind ik een hele goeie! Want zoals het nu gaat krijgen ze het geld in de schoot geworpen en als het weer mis gaat,is er nog niets aan de hand. En ik snap ook niet waarom het om asociale gezinnen moet gaan Waarom niet gewone moeders in de bijstand? Nou moet ik zeggen dat het woord asociaal in het bericht van Lia weer niet genoemd word,dus hoe het helemaal zit begrijp ik verder ook niet. Ik vind het initatief goed,maar dan wel voor mensen die dus voor hun huishouden kunnen zorgen! Iemand die dat niet kan heeft hulp nodig in een andere vorm,iemand die komt poetsen,uitleggen etc anders is het na enkele maanden opnieuw een vette puinhoop.