Zijn er hier turkse dames die me kunnen helpen met een goed recept voor een pide? Ik kom veel recepten tegen op internet maar iedereen gebruikt een ander recept voor het deeg. Wil jij je succesrecept met me delen? Ook vegetarische vulling houd ik me voor aanbevolen. Laatst een pide gekocht bij de turkse supermarkt waarop champignons en paprika zat. Het was heerlijk en een vleugje pittig. Waar het pittige vandaan kwam weet ik niet. Misschien van de paprika’s? Dat waren er denk ik uit een pot. Of juist de olie die gebruikt is. Zo zie je, veel vragen dus ik heb echt hulp nodig
http://mijnmixedkitchen.blogspot.com/2013/08/icli-pide-turks-gevuld-platbrood.html?m=1 Zij heeft erg goede recepten met duidelijke uitleg.
Dank voor het meedenken. Ik ken deze site maar heb de ervaring dat ze veel gerechten “vernederlandsen”. En dan mis ik toch de authentieke smaken.
Een vriendin van mij maakt heerlijke pide. Ik zal haar recept vragen. Kun je ook niet aan die supermarkt waar je was vragen wat dat pittige was? Of maken zij het niet zelf?
https://www.lekkeretenmetlinda.nl/turkse-pide-met-gehakt/ Dit stuurde zij door. Is volgens authentiek Turks recept. Dus niet op de naam vd site letten
Dit recept gebruik ik ook . Ik vind dat er sowieso veel lekkere dingen op haar site staan. Echt jammer dat er niks nieuws meer bij komt.
Ik ga voor Turkse recepten altijd naar haar pagina. Ze legt het zo duidelijk uit. Ben zelf half Turks maar dat deeg maken enzo weet ik echt niet hoe dat moet hoor Idd jammer dat ze niks meer plaatst.
Ja ik vind het ook echt duidelijk uitgelegd en allemaal even lekker . Ze is overigens ook heel lang lid geweest van ZP .
Ik heb de site eens even goed bekeken. Enorm dank voor het delen. Wat staan hier veel lekkere goede recepten op! Blij dat je me hebt laten kennismaken met haar blog.
Graag gedaan! Dit is ook erg lekker: http://mijnmixedkitchen.blogspot.com/2015/02/etli-ekmek-turks-platbrood-met-gehaktvulling.html?m=1 En dan als je het gaat eten een beetje citroensap erop doen.
Ik maak ze altijd met: Gehakt Tomaat Gele ui Rode paprika Peterselie Peper en zout Knoflook Beetje sambal Klein beetje zonnebloemolie Beetje water ik heb ze ook wel met kipfilet en champignons gemaakt